Korvatulehdus on täällä (taas)

Viime viikolla mietin, että olemme olleet tosi terveinä koko loppuvuoden. Enkä edes uskaltanut sanoa sitä ääneen, mutta ilmeisesti pelkkä ajatuskin riitti. Viikonloppuna 2-vuotiaalle nousi 39 kuume. Muutama päivän kuumeilun jälkeen oli yksi tosi levoton yö ja arvasin, että ystävämme korvatulehdus on täällä taas. Arvaus osui oikeaan ja lääkäri varmisti asian.


O aloitti päivähoidon olessaan noin 1 vuotta ja 3 kuukautta. Vajaan kuukauden hoidossa olon jälkeen hän sairasti elämänsä ensimmäisen korvatulehduksen. Tämän jälkeen emme ehtineet jälkitarkastukseen, kun seuraava tulehdus oli täällä taas. Ja sama toistui neljä kertaa. Saimme lähetteen putkitukseen ja putkien laiton jälkeen O on ollut suhteellisen terveenä eikä flunssat ole aiheuttaneet tulehduksia. Putkitus oli toimenpiteenä helppo ja O toipui siitä todella nopeasti.


Loppuvuodesta lääkäri totesi, että putket ovat irronneet. Tämän jälkeen O:lla on ollut muutama pieni nuha, mutta nyt tämä ensimmäinen kunnon flunssa putkien irtoamisen jälkeen toi meille taas tulehduksen. Seuraavat putket laitetaan, mikäli tulehduksia on 3-4 kertaa puolen vuoden aikana. Jos tulehduskierre näyttäisi nyt uusiutuvan, aion olla erittäin aktiivinen uusien putkien laiton suhteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Curly girl suorille hiuksille: Miten hiukseni reagoivat?