Pronssihäät ja ruuhkavuosien parisuhde

Tänään olemme olleet mieheni kanssa kahdeksan vuotta naimisissa ja siihen päälle viisi vuotta yhdessä oloa ennen papin aamenta. Tässä ajassa on tapahtunut paljon. Tavatessamme olin 21-vuotias opiskelija ja nyt olen pian 35-vuotias kolmen lapsen äiti keskellä ruuhkavuosia. Katsoin kuvia hääpäivästämme ja näen kaksi nuorta ihmistä, joiden katse on täynnä rakkautta ja kunnioitusta toisiaan kohtaan. Sama rakkaus ja kunnioitus vallitsee edelleen parisuhteessamme, mutta sen rinnalle on tullut rakkaus lapsiamme kohtaan ja aikataulujen loputon viidakko. Kiintymys lapsiin on jotain käsittämättömän kokonaisvaltaista, joka meinaa toisinaan jättää parisuhteen kakkoseksi. Näin ei tietenkään pitäisi olla, mutta jokainen niin sanottuja ruuhkavuosia elävä tämän varmasti tunnistaa.


Kolmen pienen lapsen kanssa päivät ovat tasapainoilua huomion jakamisen, sylivuorojen, leikkien organisoinnin, harrastusvuorojen ja juttuhetkien tasapuolisessa jakamisessa. Illalla, kun lapset vihdoin ovat nukkumassa, olisi parisuhteen vuoro. Usein siinä vaiheessa olen jo niin väsynyt, että iltapalan jälkeen haluaisin vain käpertyä hetkeksi sohvalle ja olla ihan hiljaa omassa rauhassani. Vauva-aikana kaikki mahdollisuus uneen menee monesti kaiken muun edelle ja olemme esimerkiksi nukkuneet suurimman osan vauva-ajasta eri huoneissa, jotta aina edes joku saisi nukkua. Meidän puolivuotiaan yöt ovat edelleen todella rikkonaisia.

Pitkässä parisuhteessa voi luottaa, että toinen on rinnalla myös huonoina päivinä ja jaksaa kannatella toista haastavina aikoina, mutta milloinkaan ei saisi ajatella toista itsestäänselvyytenä. Meidän perheen kantava voima on toimiva parisuhde ja siitä todellakin kannattaa pitää huolta. Välillä joutuu tosissaan käyttämään mielikuvitusta, että saisi yhteistä aikaa järjestettyä.


Pronssihääpäivän kunniaksi kahdeksan ajatusta puolisostani.

1. Tiesin heti, kun olimme tutustuneet, että olen löytänyt oman ihmiseni. Tunne on vain voimistunut vuosien varrella. Muutimme suhteellisen nopeasti saman katon alle. Tapasimme toistemme vanhemmatkin vasta yhteisessä kodissamme!

2. Me olemme tiimi, joka toimii ilman sanojakin saumattomasti yhteen. Lasten arkirutiinit hoituvat kuin itsestään, kun kumpikin tietää, mitä tehdä ja ottaa vastuun asioista. Toinen pesee lasten hampaat ja toisella on jo iltasatukirjat valmiina. Yksi lapsi tuonne ja toinen tuonne.

3. Olet minun paras ystäväni, suurin tuki ja voima, joka pitää minut pinnalla. Tiedät, milloin olen niin väsynyt, että tarvitsen unta ilman yöllistä vauvan hoitamista ja otat silloin vastuun. Olet myös parasta seuraa kivoihin juttuihin!

4. Olet paras mahdollinen isä lapsillemme. Arvostan sitä, miten huomioit lapsia ja jaksat olla mukana ja huolehtia E:n harrastuksista. Minä en aina edes tiedä milloin ja missä harjoitellaan.

5. Ymmärrät minua jo puolesta sanasta ja minä aistin, jos kaipaat omaa tilaa. Silloin on parempi antaa toisen vain olla ja kertoa kuulumiset seuraavana päivänä. Joskus asioiden kertomista ei voi odottaa ja viestittelemme toisillemme useita kertoja päivänkin aikana.

6. Hämmästyn aina uudestaan, miten samalla tavalla ajattelemme asioista. Tiedät, mistä pidän ja osaat esimerkiksi valita kotiimme asioita, jotka itsekin olisin valinnut.

7. Ihailen sitä, miten osaat laittaa muiden tarpeet etusijalle.

8. Rakastan sinua!


Seuraa Pikku Leijonat -blogia Instagramissa.

https://www.instagram.com/pikkuleijonatblogi/

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!