Jo 8 kuukautta sisua ja vauhtia

Vauva-aika on kummallista aikaa. Yksi päivä (tai yö) saattaa tuntua loputtoman pitkältä, mutta taaksepäin ajatellen aika menee hurjaa vauhtia. Yhtäkkiä meillä ei enää ole pikkuvauvaa vaan vauva, joka liikkuu, ei viihdy sylissä kuin pieniä aikoja ja oppii koko ajan uutta. Mikä on tietysti ihan mahtavaa! Uusien taitojen oppimisen seuraaminen ja ihaileminen on ainutlaatuista ja vaikka me saamme kokea sen jo kolmatta kertaa, se tuntuu edelleen yhtä hienolta kuin E:n kohdalla kuusi vuotta sitten.


R on tällä viikolla 8 kuukauden ikäinen. En juurikaan muista aikaa ennen häntä (hyvä, jos muistan viime viikon...), mutta toisaalta tuntuu, että hän oli ihan hetki sitten pieni vastasyntynyt vauva. Kirjoitin noin kuukausi sitten 7 kuukauden vauvasumusta. Silloin tuntui, että kuljin edelleen pää sumussa vastasyntyneen vauvan vauvakuplassa. Kuukauden aikana olemme nukkuneet ehkä jo hieman paremmin, vaikka edelleen meillä on öitä, kun heräilemme ihan liian monta kertaa. Olen yrittänyt opetella suhtautumaan väsymyksen tunteeseen uudella tavalla ja siirtämään sen ajatuksissani sivummalle. Se on asia, jolle en tässä elämäntilanteessa voi mitään, joten yritän sietää sitä parhaani mukaan.


R on kuukaudessa oppinut paljon uutta. Hän kiipeää tukea vasten seisomaan lähes aina, kun se on mahdollista. Usein hän seisoo jossain ja lopulta kiukustuu, kun ei osaa itse laskeutua takaisin alas. Rappusten kiipeäminen on tosi hauskaa ja, jos en muista sulkea porttia yläkertaan meneviin rappusiin, hän on hetkessä kiipeämässä. R on liikkuvainen, ennakkoluuloton ja rohkea pieni mies. Pallot ovat hänestä tosi kiinnostavia ja E tuo niitä usein R:lle leikkiin. Reaktio on useimmiten kikatus tai ainakin muut lelut siirtyvät pallon tieltä sivuun. R:llä on vahva luonne ja voimakas temperamentti tule koko ajan enemmän esille. Mutta vastapainona hän on todella seurallinen ja hymyilevä vauva. O:n kanssa heillä on jo toisinaan hieman mustasukkaisuutta ja pieniä "taisteluita" äidin sylistä ja leluista. O kokeilee isoveljen voimiaan R:ään, jotka hän taas on oppinut itse E:ltä.


Olemme edelleen sormiruokailleet, mutta en ole siinä asiassa kovin fanaattinen ja kiireisinä päivinä saatamme lämmittää myös kaupan valmisruokia. R:lle kelpaa kaikki, mitä olen tähän mennessä tarjonnut. Simppelin sormiruoan banaanipannari on suurta herkkua ja smoothiepussit ovat tosi mieleisiä välipaloja. Bataatti on varmaan yleisin raaka-aine lisukkeissa, mutta nyt olemme maistelleet myös ihan tavallista keitettyä makaronia ja riisiä. Aamu- ja iltapuurot ovat myös tosi mieleisiä.


Ihanaa, kun kevät tulee ja R:n kanssa pääsee jo ulkoilemaan muutenkin kuin vain uniaikaan. Meidän ihana pieni vauva, joka on jo aika iso :)


Seuraa Pikku Leijonat -blogia

https://www.facebook.com/Pikkuleijonatblogi/https://www.instagram.com/pikkuleijonatblogi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

10 vinkkiä isänpäivälahjaksi

Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku