Muuttunut kehoni raskauksien jälkeen

Minulla on takana kolme raskautta kuuden vuoden sisällä. Olen aina ollut luonnostaan hoikka enkä ole ennen lasten saamista miettinyt mitä ja miten paljon syön. Yksi iso syy on tietysti ollut se, että olen liikkunut paljon, mutta myös aineenvaihduntani on ilmeisesti nopea eikä kiloja ole tarvinnut murehtia. Ruokavalioni on aina ollut suhteellisen terveellinen, mutta harvoin kieltäydyn herkuista. Ensimmäisen raskauden ja synnytyksen jälkeen kehoni muuttui jonkin verran ja esimerkiksi lähes kaikki juhlavaatteeni menivät vaihtoon. Lantioni jäi leveämmäksi ja kehoni malli oli erilainen kuin ennen raskautta, vaikka paino palautuikin lähelle lähtöpainoa.

Kahden raskauden jälkeen

Toisen ja kolmannen raskauden ja synnytyksen välissä oli aikaa alle kaksi vuotta ja siinä välissä kehoni ei ollut vielä täysin palautunut entiselleen ennen uutta raskautta. Käytin kuitenkin silloin edelleen esimerkiksi samoja vaatteita kuin esikoisen jälkeen. Ja kun katson kuvia niiltä ajoilta, olen ilmeisesti palautunut nopeammin vanhaan vaatekokoon ja nukkunut huomattavasti enemmän kuin nyt R:n jälkeen :)

R on nyt reilu 8 kuukauden ikäinen ja en todellakaan (vielä) ole palautunut siihen, millainen kehoni oli ennen tätä kolmatta raskautta. Minulla on edelleen raskauskiloja hellekesän raskaudestani. Tuntuu, että elän edelleen keskellä pikkuvauvasumua, kun olen koko ajan niin väsynyt, enkä ole vielä jaksanut esimerkiksi aloittaa mitään säännöllistä liikuntaharrastusta.

Huhtikuussa 2017 eli O:n syntymästä suunnilleen saman verran aikaa kuin nyt R:n.Muuttunut kehoni

Kehoni on muuttunut paljon raskauksien aikana ja erityisesti tämä kolmas hellekesän raskaus jätti jälkensä. Painoa voi tietysti tiputtaa ja kehoa kiinteyttää, mutta myös kehon malli on muuttunut. Siivosin juuri vaatekaappiani ja sovittelin vanhoja vaatteitani, joita käytin esimerkiksi ennen tätä viimeisintä raskautta tai jopa niitä, joita olen ostanut ennen lapsiamme. Aika iso kasa lähti kierrätykseen.

Käytin ennen esikoisen syntymää esimerkiksi kokoa 32, mutta nyt sopiva koko löytyy lähempää 36. Tietysti myös makuni on muuttunut vuosien varrella enkä enää muutenkaan pitäisi samanlaisia vaatteita nyt kuin 6-7 vuotta sitten. Kehon muutoksiin liittyen, myös kengänkokoni on muuttunut! Ennen lapsia lähes kaikki kenkäni olivat kokoa 36 tai 37. Nyt suurin osa kengistäni ovat kokoa 38 ja ulkoilukengät jopa lähempänä 39.

Kesällä 2018 Tukholmassa (kuumaa ja tukalaa)

Olen kiitollinen keholleni, että se on mahdollistanut minulle kolme ihanaa lastani. Silti haluaisin, että tunnen oloni hyväksi ja omaksi itsekseni omassa kehossani. Sain esikoiseni 27 vuotiaana ja nyt olen 35, joten tietysti myös ikä jättää omat jälkensä. Myös tämän vauva-ajan nyt reilun 8 kuukauden pätkittäin nukkuminen ihan varmasti hidastaa aineenvaihduntaa ja vähentää liikuntaa. En haluaisi palata vaatekokoon 32, mutta ehkä olen vaiheessa, kun tutustun uuteen kehooni ja opin huomaamaan sen muutokset myös esimerkiksi pukeutumisessa. Enkä puhu siis nyt vain painosta vaan myös muista muutoksista, mitä raskaus on jättänyt pysyvästi.

Kesällä 2018

Vaatekaapin tyhjennys oli jotenkin ihanan raikastavaa ja tein samalla aikamatkan menneisiin tapahtumiin. Löysin esimerkiksi tunikan, minkä puin päälleni, kun lähdimme mieheni kanssa kohti sairaalaa synnyttämään kolmatta lastamme. R syntyi tosiaan jo matkalla sairaalaan, joten myös synnytin hänet siinä tunikassa. Laitoin paljon pois vaatteita, jotka eivät enää mahdu minulle tai joita en muuten vain enää käytä, mutta tämän tunikan vielä jätin.

Minusta on tuntunut, että joka raskaudessa raskausvatsani on ollut edellistä isompi ja kun vertasin valokuvia, niin siltä se myös on näyttänyt! Alla olevassa ensimmäisessä kuvassa odotamme esikoistamme viime metreillä ja painan suunnilleen sen verran kuin painoin R:n jälkeen tullessani sairaalasta kotiin! Silloin liikuin tosi paljon myös raskauden aikana, mutta se oli helppoa, kun odotin ensimmäistä lasta ja meillä oli kaksi nuorta ja aktiivista koiraa. Alimmainen kuva on otettu noin viikko ennen R:n syntymää. Olimme pyörälenkillä ja otimme muutamia masukuvia. Huh, ei ole kyllä ikävä tuota hellekesän raskausmahaa :D

Vuonna 2012 lähellä laskettua aikaa

Kesällä 2018 noin viikko ennen laskettua aikaa
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?