Koukussa lastenkirjoihin ja ARVONTA: Hilman etelänmatka

Kirja Hilman etelänmatka saatu lahjana.

Rakastan kirjoja! Nuorena luin todella paljon ja joskus lapsena jopa haaveilin kirjailijan ammatista. Tällä hetkellä oma lukemiseni rajoittuu, ajan puutteen takia, lähinnä lastenkirjoihin, mutta niihin sitten sitäkin enemmän. Iltasatu on oleellinen osa meidän perheen iltatoimia ja tällä hetkellä E:lle ja O:lle luetaan omat sadut. E:n kanssa on ihanaa sukeltaa seikkailuihin ja välillä melkein harmittaa, kun hän on ahminut monta lukua itsekseen ja minulla jää osa kuulematta :)


E oppi lukemaan 5-vuotiaana ja kiinnostui kirjaimista jo pienenä. Emme opetelleet erityisesti lukemista, mutta toki autoimme kaikissa hänen kysymyksissään. Aluksi E oppi kirjaimet ja aakkoset ja sen jälkeen kirjainten äänteet. Yhtäkkiä äänteistä muodostui sanoja ja nyt E lukee jo todella sujuvasti pitkiäkin kirjoja. Uskon, että osaksi lukemisen oppimiseen on vaikuttanut se, että hänelle on luettu paljon. Myös O tykkää paljon saduista ja on ihanaa, kun myös hänen kanssaan luetaan jo niin sanotusti ihan oikeita kirjoja. R:n kanssa on katseltu hieman kuvakirjoja, mutta tällä hetkellä kirjojen syöminen on vielä mieluisampaa kuin lukeminen.

Hilman etelänmatka

Sain mahdollisuuden tutustua Elsa Pohjalaisen kirjoittamaan ja kuvittamaan lastenkirjaan Hilman etelänmatka. Pohjalainen on kahden lapsen äiti ja kirjoittanut kirjan äitiyslomalla ollessaan. Ja mikä parasta, kirjan päähenkilöt ovat oikeastikin olemassa :) Arvostan todella paljon, kun joku toteuttaa tällä tavalla unelmiaan. Kirja on omakustanne.

Sain kirjan perjantaina postista ja otin sen mukaani, kun lähdimme isovanhempien luokse kylään viikonlopuksi. E luki kirjan kokonaan automatkan alkajaisiksi. Hänen mielestään kirja oli hyvä ja helppo luettava. Seikkailu jäi E:n mielestä hieman kesken ja häntä mietitytti, että mitä seuraavaksi voisi tapahtua. Tarina oli kuitenkin hänen mielestään kiva ja hän toivoi sitä myös äidin lukemana iltasaduksi. Ehdottomasti siis jatkoon!


Lauantaina luin O:lle kirjaa iltasatuna. O tykkäsi kovasti tutkia kirjan kuvia, mutta ei jaksanut kuunnella satua loppuun saakka yhdellä kertaa. Kannen perusteella ajattelin kirjan olevan enemmän sopiva O:lle eli noin 3-vuotiaalle kuin E:lle, joka aloittaa syksyllä koulun. Mutta meillä se toimi paremmin isommalle ja näin kirjan kohderyhmää kuvailee myös kirjailija itse. Tarina on aika pitkä ja siinä on useita eri hahmoja, joten itsekin suosittelisin sitä noin 5-7 vuotiaille. Toki myös nuoremmille kirjassa on paljon tutkittavaa ja hauskoja hahmoja ja sitä voi lukea osissa. Kirjan kuvat on taidokkaasti piirretty.

Arvonta

Ajattelin laittaa hyvän kiertämään ja arpoa oman kappaleeni kirjasta Instagramissa Pikku Leijonat-tilillä. Itselleni tuli hyvä mieli kirja-postista ja kirjan lukemisesta, joten haluaisin lähettää tätä hyvää mieltä myös eteenpäin. Hyvän mielen kirja :) Ohjeet arvontaan löytyvät Pikku Leijonat -instagramista.

https://www.instagram.com/pikkuleijonatblogi/

Voit tuplata mahdollisuutesi voittaa kirjan osallistumalla arvontaan myös Pohjalaisen blogissa: Ketun Kolossa :) Sieltä löytyy myös ohjeet oman kirjan tilaamiseen.

Kommentit

 1. Kivan näköinen kirja! Lapselle lukeminen on ihanaa ja se on minulle kaikkein mieluisinta puuhaa lasten kanssa. Myös minä olen kirjojen ystävä ja himolukija ja se varmaan välittyy lapsillenikin, joskus he valittavat että äiti on aina nenä kiinni kirjassa! =) Ja aina olen pyytämässä että tulkaa kuuntelemaan, luen taas jonkun kirjan (äiti ei me nyt taas jakseta, kuuluu joskus vastaus.). =D

  Anna / Mustikkapasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Joo, mullekin lukeminen on yksi mieluisinta puuhaa lasten kanssa! Itse lukisin enemmän, jos ehtisin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!