3 vuotta sitten: Ihana O syntyi!

Kolme vuotta sitten meitä kaikkia jännitti. Odotimme perheemme toisen lapsen syntymistä. Olin aivan varma, että vauva syntyisi ennen laskettua aikaa, mutta laskettu aika läheni koko ajan eikä mitään tapahtunut. Meitä myös huoletti E:n hoitokuvioiden järjestelyt, koska meillä ei ole ketään sukulaisia kovinkaan lähellä.

Laskettu aika oli 1.8.2016 ja se oli maanantai päivä. Siskoni tuli meille edelliseksi viikonlopuksi kylään ja lauantaina aamuyöllä menikin sopivasti lapsivedet. Lähdimme iltapäivällä sairaalaan käyrille, mutta mitään ei tapahtunut ja tulimme takaisin kotiin. Turhauttavaa! E:n synnytys alkoi ihan samalla tavalla, mutta se lähti kuitenkin illalla etenemään ja E syntyi nopeasti. Nyt tulimme yöksi kotiin eikä vieläkään tapahtunut mitään!


Kun lapsivesien menosta on kulunut 24h, mietitään käynnistämistä eikä sairaalasta enää lähetetä kotiin. Lähdimme siis sunnuntaina aamulla takaisin sairaalaan ja lääkärin tutkimuksen jälkeen lähdimme osastolle odottelemaan, että seuraava synnytyssali vapautuisi. Pääsimme saliin noin klo 16 aikaan ja sain oksitosiinia pienen annoksen. Ennen sitä olin tuntenut vain aivan pieniä supistuksia, mutta oksitosiinin jälkeen alkoi heti tapahtua ja O syntyi reilussa tunnissa. Ihana pieni vauvamme!

Kuva: vauvakuva.fi

Oli tosi kummallinen tunne kävellä synnytyssaliin ilman mitään kipuja ja pian siitä saada vauva syliin. Jokaisen kolmen poikamme synnytystarina onkin aika erilainen. R:n vauhtisynnytyksen ambulanssissa voit lukea täältä.

O on ihana persoona. Ihan omanlaisensa. Ajattelevainen, pohtiva, utelias, huolehtivainen, rauhallinen, mutta silti rohkea. Hän on täysin erilainen luonteeltaan kuin E ja R ja ihanasti täydentää meidän perhettämme. En voisi olla onnellisempi, että saan olla O:n äiti.


O on lapsistamme keskimmäinen, kuten myös minä ja mieheni. Keskimmäinen on usein jokseenkin väliinputoaja ja usein mietin ja murehdin myös O:n kohdalla ettei hänelle kävisi niin. O oli vain 2-vuotias, kun R syntyi ja hän joutui kasvamaan yhdessä päivässä äidin pienestä vauvasta isoveljeksi. R:n pikku vauva-aika oli aika hektistä ja R oli todella kiinni minussa. O jäi väkisinkin hieman liian vähälle huomiolle, mutta onneksi olemme saaneet tätä kurottua kiinni, kun O jäi keväällä kokonaan pois päiväkodista ja R:n kanssa on helpottanut hieman.O on kasvanut viimeisen puolen aikana "isoksi pojaksi". Hän on oppinut puhumaan paljon ja myös vaipat ovat jääneet pois. Kaverileikit kiinnostavat jo ihan eri tavalla ja hänellä on aika hyvät leikkitaidot. Onnea ihana 3-vuotiaamme!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Curly girl suorille hiuksille: Miten hiukseni reagoivat?