Turistina Helsingissä: Oodi

Mulle kirjasto on aina ollut tosi mieluinen paikka. Nuorena kannoin kirjoja kotiin ja ahmin tarinoita iltaisin niin, että tarinat jatkuivat usein unissakin. Olen siis niin innoissani eilisestä käynnistä Oodissa! Se on ihan mahtava paikka, koko kaupungin olohuone.


Kirjaston tehtävä on isossa murroksessa ja Oodi on hieno esimerkki siitä, mitä kaikkea kirjasto voi nykyisin olla.

"Oodi on juuri sitä, mitä toivot sen olevan. Lainaa kirjoja, lue lehtiä, käy lounaalla, tee töitä, hengaile, käy elokuvissa, opiskele, pidä kokous, järjestä tapahtuma, ota lasi viiniä, tutustu EU:n toimintaan, luo musiikkia, tapaa ystäviä, ompele verhot, leiki lasten kanssa, pelaa lautapelejä. Oodi on kaikkea tätä ja paljon enemmän." 

Oodin toisen kerroksen toiminnallisista työpajoista löytyy vaikka minkälaista tekemistä.


Perinteisesti kirjasto on hiljaisuuden paikka. Oodi rikkoo tässäkin käsityksiä ja esimerkiksi kirjojen keskeltä löytyy kahvila sekä erilaisia paikkoja oleskella ja tavata ystäviä. Näiden lisäksi Oodista löytyy useita paikkoja, joissa on keskittyä rauhassa omaan tekemiseen.


"Perheitä Oodissa ilahduttaa leikkipuisto Loru, joka kutsuu lapsia ja aikuisia viettämään aikaa vapaasti yhdessä tai osallistumaan ohjattuun toimintaan. Leikkipuiston tilat löytyvät heti isääntulokerroksesta. Lorun henkilökuntaa voi kohdata muuallakin Oodissa, sillä leikkipuiston toiminta levittäytyy koko taloon."  Lapsiystävällisyys näkyi Oodissa joka paikassa ja siellä tuntisi olonsa tervetulleeksi lapsien kanssa. Lapsille löytyy niin paljon tekemistä ja näkemistä.Yläkerrassa on myös ihana paikka pienille lapsille ja isommille lapsille on esimerkiksi erilaisia pelihuoneita. Jos asuisin lähempänä Oodia, kävisin siellä lasten kanssa viettämässä aikaa, tapaamassa ystäviä ja lukemassa kirjoja. Käymme nykyisinkin pari kertaa kuukaudessa kirjastossa, mutta meidän tämänhetkinen kirjasto on aika vaatimaton. Toki on hyvä, että on myös niin sanotusti perinteisiä kirjastoja, joiden pääasiallinen tarkoitus on olla kirjojen lainauspaikka.


Oodi on myös arkkitehtuurisesti näkemisen arvoinen. Ja kaiken lisäksi siellä käyminen on ilmaista! Oodi on keskellä Helsingi keskustaa, mutta silti sen ikkunoista ja terassilta on rauhoittavat maisemat.


Käykää kirjastossa ja vaikka ihan turistina Oodissa!Kommentit

  1. Oodista löytyy kyllä tosi paljon kaikkea hienoa. Kiva, kun on paljon muutakin kuin vain kirjoja.
    Harmi, kun meillä päin ei ole mitään noin kattavaa tarjontaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku

10 vinkkiä helpottamaan 1v:n taaperoelämää

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Vauvavuoden 10 tärkeintä ja 10 turhinta tavaraa

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Imetyspettymys: Jos imetys ei onnistu kolmannellakaan kerralla?