Ilmainen alkoholi ja erilaiset pikkujoulut

Olen opintovapaalla ja luulin alun perin etten voi osallistua työpaikkani pikkujouluihin. Sain kuitenkin viikko sitten yllättäen kutsun ja olin innoissani ajatuksesta, että pääsen vapaalle, näkemään työkavereita ja juhlimaan! Viikon varoitusajalla olisi kuitenkin meidän ohjelmaa täynnä oleva viikonloppu kokenut pienen kolauksen ja päätin lopulta, että jätän juhlat välistä.

Olisi varmasti ollut kivaa, mutta näin jälkikäteen ajateltuna, ehkä ihan hyvä näin. Olisi tullut liikaa kaikkea säätämistä ja turhaa univelkaa. Pääsin kuitenkin viikonloppuna viettämään "omaakin aikaa", kun kävin hyvän ystäväni kanssa elokuvissa katsomassa Tarhapäivän. Oli niin ihanaa olla vain ihan paikallaan ja leffakin oli hauska! En edes muista milloin olen viimeksi käynyt elokuvissa katsomassa jotain aikuisten elokuvaa.


Työpaikan pikkujoulut noin yleisesti jakaa mun mielipiteet kahtia. Usein niissä on hyvä ruoka, kivaa seuraa ja rento tunnelma. On kivaa nähdä työkavereita vapaalla ja moni vaikuttaakin paljon rennommalta juhlahumussa kuin työpaikalla. Sitten on se toinen puoli: ilmainen alkoholi. Itse en ole ikinä juonut työpaikan pikkujouluissa niin paljon, että seuraavana maanantaina pitäisi miettiä töihin mennessä sanomisia tai tekemisiä. Näitä ylilyöntejä kuitenkin usein aina jollekin tapahtuu ja tokihan sen ymmärrän, vaikka en tiedä ovatko ne ihan tarpeellisia.

Viimeistään lasten myötä oma suhtautuminen hauskanpitoon on muuttunut aika paljon. Juon mielellään lasin tai pari viiniä ja on tosi kivaa viettää aikaa aikuisten kesken. Mutta miksi niin monen on vaikea tunnistaa rajansa, kun tarjolla on ilmaista alkoholia? "Oon niin tän tarpeessa!", "Nyt pitää juoda, kun ilmaiseksi saa" tai "Nyt pidetään hauskaa!".

Ehkä mä olen tässä asiassa hieman tosikko, mutta mun mielestä ei ole hauskaa juoda niin paljon, että en muista mitään, pääsen hädin tuskin ehjänä kotiin, olen hukannut puolet tavaroistani ja kärsin seuraavana päivänä hirveästä olosta. Mun käsitys rentoutumisesta, oman ajan käyttämisestä ja hauskanpidosta on jotain ihan muuta.

Koko perheen pikkujoulut

Lopulta pääsin kuitenkin viikonloppunakin viettämään pikkujouluja. Tosin näihin juhliin ei kuulunut alkoholi! Sellaisiinkin juhliin toki olisi kiva myös päästä vielä ennen joulua. Meillä oli viikonloppuna koko perheen yhteiset pikkujoulut. Tästä voisi tulla uusi perinne, sillä oli niin ihana päivä! E:n jalkapallopelit ja muut hoidettavat asiat saatiin lomitettua hyvin päivän kulkuun ja ehdittiin tekemään silti vaikka mitä.


Leivoimme lasten kanssa pipareita ja torttuja. Näitä herkuteltiin sitten välipalana. Leivoin yksin kolmen lapsen kanssa ja siinä sai tosiaan olla silmät selässäkin. R taisi ehtiä maistella taikinaa sillä välin, kun laitoin isompien lasten pipareita pellille. Meillä oli leipureina tonttuja ja taustalla soi tietysti lasten jouluradio. Meillä oli ihan valmispiparitaikinaa, jostain on pakko oikoa lasten kanssa.


Meille ei tule tänä vuonna kotiin oikeaa joulukuusta. Suurin syy on tämä pieni väliaikainen koti ja toiseksi R kuitenkin repisi siitä kaikki koristeet irti. Olemme myös jonkin verran joulunaikana mummolassa yms, joten lapset pääsevät kuitenkin näkemään joulukuusen tänäkin jouluna. Kaipasin kuitenkin jotain jouluista tunnelmaa ja meille tuli kotiin hieman erilainen kuusi. Pikkujoulupäivänä askarreltiin lasten kanssa siihen koristeita ja koristeltiin kuusi. Koristeet ovat kiinni sinitarralla, joten niiden paikkoja voi vaihtaa ja kuusta voi koristella uudestaan.


Päivä täynnä ohjelmaa

Viikonloppuna oli ihana sää! Pikkujoulupäivänä ehdimme kuitenkin ulos vasta, kun oli jo pimeää. Lunta oli niin paljon, että pääsimme talven ensimmäiselle kelkkalenkille. Lenkin jälkeen meillä oli pitsaa ja tonttusauna. Tonttusaunassa oli kylppäristä valot pois ja tunnelmaa toivat pattereilla toimivat ledijouluvalot. Saunan jälkeen lapset saivat vielä katsoa lasten jouluelokuvan. O kysyi nukkumaan mennessä, että milloin meillä on taas pikkujoulu.

Päädyin muuten ostamaan lapsille Oppi&Ilo joulukalenterin ja toisena meillä on O:n kummeilta saama kirjakalenteri. Ja aikuisille on muuten vielä Veikkauksen kalenteri, tämä on meidän monivuotinen jouluperinne. Näillä pärjätään tänä vuonna :)


Oletko sinä päässyt tänä vuonna pikkujouluihin?

Lue myös:

Kommentit

 1. Kiva oli lukea teidän perhepikkujouluista! Ihan omalla perheellä tosiaan olitte, ei hassumpi idea vaikka perinteeksi asti. Meillä yleensä on ennen joulua perhepikkujoulut siinä merkityksessä, että mun sisaruksia ja puolisoita ja lasten serkkuja on mukana, parhaassa tapauksessa kaikki, mutta se on aika harvinaista, sillä meitä on kuitenkin 6 sisarusta ja lähes 40 serkusta. =) Pakko pitää pikkujouluja etukäteen, kun mihinkään ei varsinaista joulua mahduttas yhdessä viettämään ja olisi melko vaikea järjestää vaikka mahduttaisiinkin johonkin kartanoon. =D

  Anna / Mustikkapasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teillä onkin kunnon joulujuhlat:) ihanaa, kun on paljon serkkuja ja sisaruksia! Meillä on lapsilla yhteensä vain neljä serkkua ja kaikki asuu kauempana. Eli oman perheen pikkujoulut oli kivat ja jouluna nähdään sitten perhettä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!