Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: Lumiukkosoppa ja omatekoiset joulusuklaat (DIY)

Tervetuloa Kaksplussan verkostoblogien joulukalenteriin! Joulukalenteriluukuista löytyy ihania leivonnaisia, itsetehtyjä lahjoja sekä koristeita, kauniita kattauksia ja jouluisia somistuksia, jotka johdattavat sinut ja perheesi Joulun tunnelmaan. Rauhallista ja lämmintä joulumieltä toivottaa Pikku Leijonat blogi! 

Joulun yksi ehdottomista herkuista on suklaa! Suklaa on helppo ja jouluun sopiva muistaminen ystävälle. Mutta olisiko kivempi viedä itse tehtyä joulusuklaata valmiiden rasioiden sijasta? Itse päätin kokeilla tänä vuonna muutamaa erilaista hieman tuunattuna suklaata.

Lumiukkosoppa-ohje

Yksi joulun klasikko joulumuistaminen on lumiukkosoppa. Tämä on ihana idea lahjaksi myös esimerkiksi päiväkodin aikuisille. Itse en ole aikaisemmin tätä tehnyt, mutta nyt päätin kokeilla. Näitä on hieman erilaisia versioita ja yhdistelin muutamasta eri ohjeesta omanlaisen sopan. Monesti lumiukkosoppa lahjassa käytetään pieniä kaakaovalmispusseja, mutta itse halusin koota sopan pieneen pilttipurkkiin ja käytin Muumi-kaakaojauhetta.


Kaakaon ja pienten "lumipallojen" eli vaahtokarkkien välissä on yksi kerros Panda tummaa suklaata. Suklaa tuo mukanaan pientä lisäherkkua ja lisäksi estää sen, etteivät kaakao ja vaahtokarkit sekoitu keskenään. Lumiukkosoppaan lisätään usein lumiukkoruno, joka tähän muuntui tälläiseksi:

"Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää, 
lumiukkosoppa mieltäsi piristää. 
Kuumaan maitoon kaakaosta liemi keitä
ja lumipallot mukaan heitä.
Lopuksi vielä kävelykepillä sekaisin laita. 
Soppa lämmittää ja ilahduttaa mieltä,
voit näyttää pakkasukolle kieltä." 


Rocky Road -ohje maidoton

Rocky Road on ehdoton hitti, joka toimii aina! Se on myös siitä ihanaa, että siitä voi tehdä syöjänsä näköistä eli joukkoon voi lisätä just niitä omia herkkuja. Olen syönyt esimerkiksi Rocky Roadia, missä oli seassa popcornia. Tällä kertaa laitoin sekaan pieniä vaahtokarkkeja, rusinoita ja spelttimuroja! En syö oikeastaan mitään pähkinöitä ja halusin sekaan jotain rouskuvaa, joten päätin kokeilla toimisiko spelttimurot. Ja toimihan ne!


Itse käytin Pandan tummaan suklaata, koska halusin näistä maidottomia. Eli ensimmäiseksi sulatin suklaan ja lisäsin sekaan vaahtokarkit, rusinat ja spelttimurot. Tämän jälkeen seos levitetään tasaiseen vuokaan ja päälle ripotellaan samoja täytteitä koristeeksi. Sitten vain jääkaappiin jähmettymään ja parin tunnin päästä pääsee herkuttelemaan. Tosi helppoa!

Itsetehdyt riisisuklaat

Tein riisisuklaita koulun joulumyyjäisiin. Nämä ovat myös helppo, mutta kiva jouluvieminen. Käytin alla olevaa ohjetta, mutta näistä löytyy erilaisia versioita aika paljon. Tästä annoksesta tuli noin 60 pientä riisisuklaata.

100g kookosrasvaa
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria
7dl riisimuroja


Ensimmäiseksi sulatetaan kookosrasva ja sulatetun rasvan sekaan lisätään muut aineet. Seos nostellaan pieniin vuokiin ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Riisisuklaat voi paketoida nätisti sellofaaniin ja niistä tulee helposti pieniä lahjoja.


Kurkkaa myös eilinen luukku Colour out side the lines -blogista sekä huominen luukku Jennifer 1980 -blogista. Ihanaa joulun odotusta!

Lue myös tästä blogista:


Kommentit

  1. Nam mitä ihania herkkuja täällä onkaan! Joulusuklaat on kyllä niin loistava joululahja! Riisisuklaat olin vallan unohtanut, täytyypä laittaa lapset leipomishommiin ;)

    Ihanaa joulun odotusta sinne teidän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tekemällä joulusuklaisiin saa kivaa vaihtelua :) toivottavasti teillä oli ihana joulu!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa