Top 5 suosituimmat postaukset ja tarinat niiden takaa

Blogni on aivan pian vuoden ikäinen. Olen kirjoittanut aikaisemminkin blogeja, mutta tämä on ensimmäinen täysin julkinen blogini. Olen kirjoittanut tämän blogin ensimmäisen postauksen 11.1.2019. Blogini liittyi Perhekuplan blogiyhteisöön maaliskuussa 2019. Sain kuitenkin mahdollisuuden vaihtaa Kaksplussan verkostoblogeihin lokakuussa 2019 ja tämä tuntui oikealta suunnalta.

Vuooden aikana blogi on elänyt kanssani haastavaa lapsiperheaikaa. Vuoden ensimmäisissä ja viimeisissä postauksissa on paljon eroa ja blogi on hakenut omaa tyyliään. Mitä enemmän R on alkanut nukkumaan, sitä enemmän olen pystynyt kirjoittamaan ajatuksella. Huomaan, että minua kiinnostaa yhä enemmän tarttua ajankohtaisiin asioihin lapsiperheisiin liittyen ja tykkään paljon niiden tekstien kirjoittamisesta. Yritän tuoda aiheisiin aina myös omakohtaisia kokemuksia ja hakea aiheita meidän perheelle ajankohtaisista asioista.

1. Vauhdilla maailmaan

Blogni suosituin postaus on Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys. Tästä aiheesta myös Kaksplus teki jutun sivuilleen: Sari synnytti tien varteen: "Ihmettelin, mistä vauva oikein tupsahti".Postauksen aiheena on kolmannen lapsemme syntymä. Tapahtuma oli yllättävä ja edelleen mietin välillä, että tapahtuiko se oikeasti minulle. Lopulta kaikki sujui hyvin, vaikka toisinkin olisi voinut käydä. Napanuora oli kietoutunut vauvan vartalon ympäri ja ambulanssi ehti paikalle aivan viime hetkillä.

2. Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Toiseksi suosituin teksti on: Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona. Postaus on kirjoitettu viime maaliskuussa ja syksyllä se yllättäen sai enemmän lukijoita. Aihe on koskettava ja tärkeä, mutta tekstinä tekisin sen nykyisin toisella tavalla. Jokaisella perheellä on oikeus tehdä heille sopiva päätös lastenhoidon suhteen, eikä ole olemassa oikeaa tai väärää ratkaisua siihen, minkä ikäisenä lapsi aloittaa hoidon, missä hän on hoidossa tai aloitetaanko hoito, vaikka toinen vanhempi olisi jostain syystä kotona.


3. Mitä päiväkodin ja koulun opettajille lahjaksi: Kysyin opettajilta!

Kolmanneksi eniten lukijoita on kerännyt teksti joulukuulta: Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Tätä postausta oli kiva tehdä! Meillä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa koululainen ja en ollut varma, kuuluuko kouluun viedä jotakin opettajalle jouluisin. Päätin ottaa asiasta selvää ja kysyin kahdelta opettaja ystävältäni heidän kokemuksia asiasta. Samalla mietin, mitä veisimme päiväkodin aikuisille joulumuistamiseksi. Postausta kirjoittaessa sain itsekin paljon uusia ajatuksia aiheeseen liittyen. E vei opettajalle yhden soodataikinasta tehdyn joulukuusen koristeen ja itsetehdyn kortin. O vei päiväkodin aikuisille itsetehdyt heijastimet ja kortit.


4. Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Seuraavaksi eniten on luettu postausta liittyen kolmen lapsen turvaistuimiin: Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Kun odotimme R:ää, huomasimme, että joudumme vaihtamaan autoa. Kolmen turvaistuimen mahtuminen autoon on pieni palapeli. Toki on olemassa kapeampia istuimia kuin nämä meidän istuimet ja löytyy useita autojakin, joihin kolme tuolia saa mahdutettua. Mutta tässä meidän ratkaisu ja kokemuksia aiheesta. Tällä hetkellä meillä on käytössä kaksi selkämenosuuntaan istuinta ja yksi turvavyöistuin.


5. Noin 40 ilmaista tekemistä Tampereen seudulla

Top 5:seen kapuaa kotiseuturakkautta ja teksti: Noin 40 ilmaista tekemistä Tampereen seudulla.

Kolmen lapsen kanssa esimerkiksi HopLop ja kylpylät ovat jo aika kalliita. Tällä hetkellä vielä R pääsee usein ilmaiseksi, mutta pian joudumme maksamaan kaikista kolmesta täyden hinnan. Suosimmekin siis paljon tekemistä, mikä ei maksa. Tampereen seutu, kuten moni muukin paikka Suomessa, tarjoaa paljon erilaista tekemistä ihan ilmaiseksi. Tämän tekstin kautta etsin lapsillemme tekemistä ja halusin jakaa vinkit myös eteenpäin.


Muita suosittuja postauksia:

Kommentit

 1. Tässä olikin muutama tuttu postaus, pitää muutkin käydä lukaisemassa :)

  VastaaPoista
 2. Postausten aiheet vaikuttaa hyvältä ja sopivalta kohderyhmälleen! Mukavaa uutta vuotta :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 3. Top 5 on hyvä valinta, saa kuvan näistä jutuista, oikeasti. Esimerkiksi 40 ilmaista ideaa jäisi ainakin minulta helposti lukematta, sillä yli 10 listat jäävät usein ... pelkiksi listoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! Ja totta, kiinnostavien "lista-postausten" tekeminen ja lukeminenkin on haastavaa :)

   Poista
 4. Onnea 1-vuotiaalle blogille! Ja kaksplusverkosto on hyvä paikka blogille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! :) Ja joo, olen kyllä tykännyt.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?