Kaikki on mahdollista ja koukuttava Ryhmä Hau!

3-vuotta on mahtava ikä! Tuohan se mukanaan toki myös uhmaiän, mutta samalla lapsesta kuoriutuu ihan uusi persoona. Puhe alkaa kehittymään ja lapsi kertoo omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Välillä hämmästyn, miten lapsi voi muistaa kauan sitten tapahtuneita asioita ja toisinaan ihmettelen huikeana lentävää mielikuvitusta.

Vainu
Vainu osaa myös laittaa ruokaa

Ollaanko koko päivä Ryhmä Hau?

Ryhmä Hau on meillä tällä hetkellä ihan hitti! Olen miettinyt, mihin Ryhmä Haun suosio oikein perustuu? Kun esikoisemme oli leikki-ikäinen, hän katsoi Ryhmä Hauta kerta toisensa jälkeen, mutta pennut eivät ikinä tulleet kovin vahvasti leikkeihin. Olen kuullut usein leikkipuistoissa lasten leikkivän pentuja ja olen todistanut monen liukumäen ja kiipeilytelineen toimivan vahtitornina.

O:n kanssa Ryhmä Hau fanitus on meilläkin päässyt ihan uusiin ulottuvuuksiin. Monena aamuna O kysyy: "Ollaanko tänään koko päivä Ryhmä Hauta"? Välillä olemme "tavallisia" pentuja ja välillä mahtipentuja. Parkkitalo muuntuu helposti vahtitorniksi ja puuttuvat pentujen ajoneuvot löytyvät duplolaatikosta.

Tänään olimme kirjastossa ja löysimme "Toma-kirjan". Toinen lapsi, ehkä myös noin 3-vuotias näki kirjan meidän lainauspinossamme ja kysyi sen jälkeen äidiltään joka välissä: "Lainataanko mekin Toma-kirja?" Harmi vain, että kirjoja oli vain se yksi. Kun menimme lainaamaan omia kirjojamme, löysin palautushyllystä Ryhmä Hau kirjan, minkä me olimme jo lukeneet ja vein sen tälle pojalle. Sekin kelpasi ja oli kuulema paras kirja.

Kutkuttava mielikuvitus ja koukuttava Ryhmä Hau

Meidän 1v 5 kuukautta myös tunnistaa jo Ryhmä Haun. Kun hän näkee kuvan pennuista, hän osaa sanoa omalla tavallaan Ryhmä Hau! Lapsemme on siis oppinut sanomaan Ryhmä Hau, ennen kuin hän sanoo äiti! Lapset saivat joululahjaksi Ryhmä Hau kirjan ja 1v halusi sen ehdottomasti itselleen, Hän availi kirjaa monta kertaa ja suuttui, kun O halusi katsoa sitä.

Ryhmä Hau vetoaa monen ikäisiin ja voisi sanoa, että se melkeinpä koukuttaa! Samalla se tulee leikkeihin ja 3-vuotiaan lapseni mukaan jopa hänen uniinsa (tästä en kyllä ole ihan varma). Ehkä Ryhmä Haun ansiosta olen myös päässyt näkemään lapseni pulppuavaa mielikuvitusta, koska juuri Ryhmä Hau leikeissä se lähtee lentoon kaikista parhaiten. Moni asia on saatu korjattua Rollen kaivurilla, joka ilmestyy käteen ja pimeässä on löydetty perille Vainun pimeännäkölaseilla.


Meillä Ryhmä Hau on 3-vuotiaan suosikki leikeissä, katsotuissa ohjelmissa ja kirjoissa. En kuitenkaan ole kovin huolestunut tästä "addiktiosta", vaan pidän sitä kehitykselle sopivana ja hyväksyttävänä. Ryhmä Hau leikeissä ihan kaikki on mahdollista!

Onko teillä joku hahmo tullut yhtä vahvasti mukaan leikkeihin?

Lue myös:

Kommentit

  1. Meidän reilu 2veen ensimmäinen sana taisi olla "amppa" (eli Samppa) :D

    VastaaPoista
  2. Ihanat leikit siellä! Meilläkin on kohta kolmevuotiaan leikeissä mukana Ryhmä Hau. Isosiskolla oli myös vahva Ryhmä Hau -kausi aikoinaan. Nyt eskarilaisesta kiinnostaa jo muut hommat. Miten sen suosio voikaan kestää niin pitkään. Pipsa Possu on toinen suosikki joka on leikeissä mukana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?