Laivahiekkalaatikko, laivajuhlat ja laivalla Viikinsaareen

Kesäkuun lopussa saimme nauttia kuumista kesäpäivistä. Minäkin voin sanoa nauttineeni niistä, sillä uudessa kodissamme on ilmalämpöpumppu ja hellettä pääsi tarpeen mukaan sisälle "pakoon". Meillehän ei alunperin pitänyt tulla ilppiä vielä tänä vuonna, mutta helteiset säät aikaistivat hankintaa. Ilppi toimii meillä myös talvella lämmityksen tukena, joten ihan pelkästään viilennykseen sitä ei hankittu.

Laivahiekkalaatikko

Meidän pihatyöt ovat vielä pahasti kesken, mutta ensimmäisiä projekteja oli lasten hiekkalaatikko. Pyörittelimme koko talven ideoita tulevasta hiekkalaatikosta ja lopulta siitä tuli laiva. Pienet ovat viihtyneet paljon laivaleikeissä ja se on auttanut paljon muun pihan tekemisessä. Lasten serkut tulivat sopivasti laivan valmistumisen jälkeen kyläreissulle, niin pidimme eräänä helteisenä päivänä laivajuhlat.

hiekkalaatikko

Laivassa on yhdessä ikkunassa myyntitiski ja sieltä käsin saimme laivajuhlissa syötävää ja juotavaa. Laivan uunissa "paistui" raparperipiirakkaa ja tarjolla oli muutakin pientä herkkua. Lapset saivat myös ehdottaa laivalle nimiä ja mietimme yhdessä sopivan nimen valintaa. Laiva kastettiin heittämällä sen kylkeen vesi-ilmapalloja.

Laivajuhlien valmisteluun meni useampi tunti ja oli ihanaa nähdä, kun lapset ideoivat teemaan sopivia juttuja. Meidän asfaltille oli piirretty katuliiduilla muun muassa "sun deck", "autokansi", "sisäänkäynti" ja kaikille jaettiin tietysti myös hyttikortit. Juhlien valmistelu oli osa täydellisten laivajuhlien viettoa.

hiekkalaatikko

pihaleikit


Laivalla viikinsaareen

Laivajuhlista seuraavana päivänä lähdimme ihan oikealle laivalle. Vai pitäisikö sitä kutsua enemmänkin vesibussiksi. Tampereen Viikinsaareen kulkee Hopealinjojen laiva kerran tunnissa ja matkan pituus yhteen suuntaan on noin 20 minuuttia. Viikinsaari on ihana kesäpäivän viettokohde. Me olimme siellä 4 tuntia ja pidempäänkin olisimme viihtyneet.

hopealinja

Viikinsaaressa on uimaranta ja lisäksi pieniä poukamia, missä voi myös uida. Kävimmekin reissun aikana uimassa pariin eri kertaan. Välissä kiersimme saaren luontopolun, söimme piknik-eväitä ja nautimme kesäpäivästä. Viikinsaaren luontopolku on pituudeltaan noin 1,3 km ja polun varrella on 14 rastia. Viikinsaaren luonto on luonnonsuojelualuetta.

Viikinsaaressa voisi myös muun muassa vuokrata erilaisia pelivälineitä, pelata minigolffia, syödä ravintolassa, saunoa, pelata esimerkiksi jalkapalloa ja seurata kesäteatteria. Alueella on lisäksi leikkipuisto, mutta se kaipaisi joiltain osin jo pientä kunnostusta.

luontopolku

Kannattaa ehdottomasti käydä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Mitä päiväkodin ja koulun opettajille joululahjaksi: Kysyin opettajilta!

Curly girl suorille hiuksille: Miten hiukseni reagoivat?