Vaatehuoneiden säilytysjärjestelmät

Olemme nyt asuneet vuoden uudessa kodissamme. Muuttaessamme talo oli sisältä muuten kokonaan valmis, mutta vaatehuoneiden säilytysjärjestelmät puuttuivat.

Meillä oli tarkoitus laittaa vaatehuoneet kuntoon talven aikana, mutta suunnitteluun ei tuntunut olevan aikaa. Kun kevät ilmoitteli itsestään ja oli aika kaivaa välikausivaatteita varastosta, päätimme aloittaa projektin vaatehuoneet kuntoon.

Meillä on kaksi vaatehuonetta. Toinen on eteisen yhteydessä oleva pieni noin 1,5 neliön kokoinen ja toinen kahden lastenhuoneen välissä oleva hieman isompi noin 3 neliön kokoinen. Alkuperäisessä pohjakuvassa vaatehuoneisiin oli käynti makuuhuoneesta, mutta vaihdoimme molemmat siten, että ne eivät ole minkään makuuhuoneen yhteydessä.


1,5 neliön kokoinen vaatehuone

Eteisen vaatehuone on ns. eteisen jatkoa eli siellä säilytetään ulkoiluvaatteita ja urheiluvarusteita kuten luistimia, monoja ja nappiksia.


Päädyimme laittamaan takaseinälle Ikean Pax -järjestelmää, koska siihen on saatavissa niin hyvin erilaisia osia ja 100 levyinen runko oli tähän juuri sopivan kokoinen. Sivuseinälle laitoimme kiskoa, mihin laitoimme 27cm syvyisiä hyllyjä. Näissä voi säilyttää kenkiä ja muuta kapeaa tavaraa. Alla olevasta kuvasta puuttuu vielä muutama säilytyskori ja sivuseinältä muutama hylly. Toisella sivuseinällä on kaksi leveää vaatenaulakkoa. Alempaan lapset saavat omat takit naulaan ja ylemmässä on aikuisten huppareita tms (tämä puuttuu vielä tästä kuvasta).3 neliön kokoinen vaatehuone

Meillä on jokaisessa huoneessa vaatekaapit, joten toinen vaatehuone on ns. sisävarasto. Siellä säilytetään muun muassa vieraspatjoja, matkalaukkuja, säilytyksessä olevia vaatteita ja kaikkea muuta varastoon kuuluvaa.

Tähän mennessä vaatehuoneessa on siis ollut laatikoita pinossa ja sieltä on ollut tosi haastavaa saada tavaroita. Tässä kuvassa tavaroista osa on jo siirretty pois.


Tähän vaatehuoneeseen laitoimme Ikean Boaxel-säilytysjärjestelmää. Meillä on tässä sekä 80 että 60 levyisiä hyllyjä ja ne sopi kooltaan juuri sopivasti tähän vaatehuoneeseen. Kuvasta puuttuu vielä joitakin hyllyjä.


Vieraspatjojen säilytys on usein haastavaa ja ne vie paljon tilaa. Jätimme tarkoituksella hyllyn ja seinän väliin kahden patjan levyisen kolon, missä säilytämme patjoja. Näin ne vievät aika vähän tilaa eivätkä ole tiellä vaatehuoneessa.

Hyllyvälejä on helppo säätää tarpeen mukaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi

Miten rauhoittaa lapsi unille: Kokemuksia itsetehdystä painopeitosta

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Koronatesti: Miten sujuu lapsen kanssa drive-in koronatesti?

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Korona-ajan kaverisynttärit

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Mikä lapselle nimeksi: Vinkkejä nimen valintaan