Vinkkejä pintaremonttiin: Näin kotimme muuttui pintaremontilla

Olemme asuneet nykyisessä kodissamme reilu kolme vuotta. Kun muutimme tähän, meillä oli yksi lapsi ja kaksi koiraa. Nyt meitä on yhteensä viisi ja yksi koira. R:n odotuksesta lähtien meillä on ollut enemmän ja vähemmän asuntokuumetta. Mahdumme vielä tähän nykyiseen kotiimme ihan hyvin, mutta poikien kasvaessa, tilaa tarvittaisiin hieman enemmän. E aloittaa elokuussa koulun, joten kodinvaihto on ollut lähiaikoina mielessä entistä enemmän. Päädyin näiden ajatusten innoittamana katselemaan kuvia kodistamme ennen ja jälkeen. Asunto oli kauttaaltaan remontoitu vuonna 2010, mutta olemme kolmen vuoden aikana ehtineet laittaa lähes jokaisen nurkan uusiksi.

Pintaremonttia keittiöön

Keittiötä remontoimme heti yläkaapistojen ja kylmälaitteiden osalta, mutta isomman muutoksen teimme vuonna 2017. Vaihdoimme välitilaan valkoista lasia ja tasot Keittiömaailman harmaaksi laminaattitasoksi. Myös valaistus uusittiin samalla kaapistojen ala- ja yläreunaan ledeiksi, joita voi himmentää.


Vanha keittiö oli sävyltään tumma. Myös jääkaappi-pakastin oli musta sekä sen vieressä oleva iso kaapin ovi. Asunnossa oli kauttaaltaan ruskea laminaattilattia, minkä me olemme poistaneet ja vaihtaneet koko asunnon lattiat.Muodonmuutos pikku vessaan

Asunnossamme on kaksi erillistä vessaa. Alakerran wc uusittiin kokonaan 2017. Myös siellä oli aikaisemmin mustaa ja tummempia sävyjä. Allaskaappi oli liian iso vessaan ja se tuli oven karmista yli. Tilasta tuli paljon tilavampi, kun vaihdoimme kapeamman kaapiston.Pintaremontti makuuhuoneeseen: Makuuhuoneen muodonmuutos

Makuuhuoneessa oli ruskea tapetti. Muuttaessamme pidin siitä, mutta mieheni olisi halunnut vaihtaa sen heti. Kun sitten myöhemmin remontoimme yläkertaa ja lastenhuonetta, myös makuuhuoneemme sai uuden ilmeen. Ja ehdottomasti kannatti!


Vanha tapetti ja ruskea lattia, mitkä ovat molemmat nyt vaihdettu vaaleiksi.


Pintaremontilla lisää valoa ja tilantuntua

Keskikerros sai paljon lisää valoa ja tilan tuntua, kun vaihdoimme tumman lattian vaaleaksi. Pieni juttu, mutta iso vaikutus. Myös ikkunankarmit on maalattu valkoisiksi. Olohuoneen kuvassa on portit tiukasti kiinni, kun meidän vauvasta on tullut oikea pikku-apina. Viikonloppuna hän kiipesi aivan itse rappuset yläkertaan. Toki olin siinä vieressä koko ajan, mutta sitkeästi hän kapusi ylös saakka.
Pihan muutos rivitalossa

Ja sitten yksi mun suosikki Piha! Pihaa on paranneltu pikkuhiljaa joka kesä. Viime kesänä se kuitenkin sai aivan uuden ilmeen, kun laitoimme sinne siirtonurmen. Paljon on kyllä muutakin muokkausta tullut tehtyä, kun vertaa kuvaa lähtötilanteesta. Näistä kuvista tulee kesän kaipuu.Lasten huoneen muutos pintaremontilla

Lasten huoneesta olen kirjoittanut oman postauksen, minkä voi lukea täältä. Olen aina sanonut, että pienellä vaivalla saa ison muutoksen. Mutta, kun selaan kuvia kolmen vuoden takaa ja vertaan niitä tähän hetkeen, on tähän taidettu tehdä hieman enemmän kuin pientä pintaremonttia. Kolme vuotta on pieni aika yhdessä kodissa, mutta meidän perheelle on ehtinyt tapahtua siinä ajassa paljon. Jos joskus tästä muutamme, tulee se hetki olemaan täynnä haikeutta. Tämä on meidän ensimmäinen omistusasunto ja ihan oikea koti, mistä olemme tehneet oman näköisemme. Täällä asuessamme meille on myös syntynyt kaksi lasta ja perheemme on kasvanut ja muuttunut paljon.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?