Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Yritän joka viikko suunnitella noin viikon ruokalistan, minkä perusteella viikossa tehdään yhdet isot ruokaostokset. Joka viikko tuntuu, että aloitan suunnittelun alusta. Olen kirjannut välillä samaan tiedostoon viikon ruokalistoja, mutta mitään valmiita pohjia minulla ei ole ollut. Niinpä päätin, että teen valmiin ruokalistan kuudeksi viikoksi. Nyt voin käyttää valmiita viikkopohjia tai poimia eri viikoilta ruokia. Toivottavasti tämä helpottaa ruokien suunnittelua tai ainakin säästää aikaa.

Yritin koostaa tähän sellaisia ruokia kuudeksi viikoksi, jotka maistuvat suurimmaksi osaksi koko perheelle. En halua taistella ruoan kanssa ja meillä ei ketään pakoteta syömään. Joitakin ruokia siis saatan soveltaa, jos tiedän etukäteen, että lapsi ei vaikkapa pidä kastikkeista. Silloin esimerkiksi nostan hänelle kanapalat sivuun ennen kuin teen siihen kastikkeen.


Kuuden viikon kiertävä ruokalista / viikon ruokalista lapsiperheelle

En varmastikaan tule toteuttamaan ruokalistoja kirjaimellisesti kuutta viikkoa ja aloita sitten alusta. Mutta toivoisin, että näiden avulla seuraavan viikon ruokien suunnittelu olisi helpompaa. Tykkään kokeilla uusia ruokia ja teen niitä edelleen listasta poiketen. Meillä on myös jotain speciaaleja ruokia, joita teemme satunnaisin väliajoin ja ne toki edelleen tulevat kuulumaan ruokalistalle. Lisäksi on joitakin lasten herkkuja, joita syömme useammin kuin kuuden viikon välein.

Meillä on muutamia ruokia, joista jää seuraavalle päivälle, mutta muuten teen päivittäin uutta ruokaa. Eli joitakin ruokia saatamme syödä kahtena iltana ja muuten edellisen päivän tähteet syömme  mieheni kanssa lounaaksi. Arkisin lapset syövät koulussa ja päiväkodissa. Viikonloppuisin toinen ateria on usein hieman kevyempi. Pyrin siihen, että jokaisella aterialla on myös jotain salaattia, kasviksia tai hedelmiä.


Lapsiperheen ruokalista viikko 1

Makaronilaatikkoa syömme aina vähintään kahtena päivänä peräkkäin. Tortillat on meidän perheen yksi lemppariruoka ja niitä meillä syödään melkein viikottain jossain muodossa. Täältä postauksesta löytyy ohje ihan parhaaseen linssilasagneen.

Jos sämpylöitä on "ruokana", teen ne itse. Silloin täytämme ne jollain, kuten esimerkiksi graavilohella tai kinkulla. Tai ovat lisukkeena vaikkapa puurolle. Viikonloppuisin iltaruoka on usein hieman kevyempi.



Lapsiperheen ruokalista viikko 2

Tältä viikolta löytyy jokaiselle jokin lemppariruoka! Pienet tykkäävät tosi paljon bataattikeitosta, isoin pitsasta ja savustettua lohta meillä on usein viikonloppuisin itse savustettuna. Siitä jää seuraavalle päivälle iltaruokaa salaattiin tai vaikkapa vohveleiden / lettujen kanssa.



Lapsiperheen ruokalista viikko 3

Sunnutai-iltaisin meillä on usein puuroa tai jotain muuta ruoan / iltapalan yhdistelmää. Lasten yksi ehdoton lemppari on nakit ja muussi, mutta koitan välttää ettei nakkeja olisi joka viikko.



Lapsiperheen ruokalista viikko 4

Tein tämän vuoden aikana ensimmäistä kertaa itse Lindströmin pihvejä. En tiedä teinkö niitä ihan perinteisen ohjeen mukaisesti, mutta meillä ne ovat puhtaasti jauheliha-punajuuripihvejä. 4-vuotiaamme tykkää ihan älyttömästi punajuuresta. Lihistä teen aina kokonaisen uunipellisen ja siitä jää usein kahdeksi kerraksi / pakastimeen seuraavalle viikonlopulle.



Lapsiperheen ruokalista viikko 5

Meillä syödään aika vähän keittoja, koska ne eivät jostain syystä uppoa kovin hyvin lapsille. Tälle viikolle on osunut jopa kaksi keittoa. Lohikeittoa en ole tehnyt aikoihin, mutta kirjasin sen listalle, että muistaisin sen olemassa olon!



Lapsiperheen ruokalista viikko 6

Käymme kaupassa perjantaisin, joten kalapäivä on useimmiten viikonloppuna. Liharuokia olen viime aikoina yrittänyt vähentää, mutta halusin tuoda listalle myös yhdelle viikolle lihapataa. Se voisi olla myös esimerkiksi Kasleria uunissa tai pihvejä.



Kommentit

  1. Meidän on pitänyt tehdä tällainen jo iät ja ajat, mutta kun ei vain saa aikaiseksi. Ehkä poimin tästä muutaman vinkin ja yritän lopultakin tehdä asialle jotain :D Tuntuu, että syödään aina vain samoja ruokia ja koko ajan saa olla miettimässä seuraavaa. Meillä oli myös jokin aika sitten kokeilu, että kumpikin meistä vanhemmista kokkasi jotain ihan uutta ruokaa ja sitten välissä taas tehtiin muutama perinteisempi. Tämä oli tosi kiva kokeilu, mutta kaatui sitten muuttoon ja siihen, että uuden kämpän keittiö on tosi huono ruoanlaittoon. Mutta joskus vielä uusiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä! Kuulostaa tosi kivalta kokeilulta! Mä myös tykkään kokeilla uusia ruokia. Niiden keksiminen tuntuu vaan välillä työläältä. Ja sama, että jos ei etukäteen suunnittele, on aina sitä samaa ruokaa ja silti koko ajan tuntuu, että saa olla miettimässä seuraavaa :) Uusien ruokien tekeminen tuo uutta intoa ruoanlaittoonkin.

      Poista
  2. Ettekö ikinä syö muuta kuin perunaa/pastaa? Esim.Riisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä syödään :) Listallakln on riisiä ja kvinoa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat