Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Meillä syksy on täynnä juhlaa, kun kaikilla kolmella lapsellamme on synttärit noin 1,5 kuukauden sisällä. Tänä vuonna pidimme lasten synttärit yhteissynttäreinä, mikä oli mahtava idea. Juhlat olivat kaikin puolin tosi onnistuneet.

Nämä juhlat olivat kuitenkin aikuisille ja läheisten lapsille eli järjestettäväksi jäi vielä kaverisynttärit. Asumme tällä hetkellä väliaikaisesti kaksiossa, joten juhlien järjestäminen kotona ei ole vaihtoehto. Muutenhan myös kotisynttärit voi olla tosi kivat lapsille, sillä nykyään usein juhlia vietetään jossain muualla. Kaverisynttäreille vaihtoehtoja on paljon. Niiden vertailu ja etsiminen on kuitenkin mielestäni työlästä. Tässä kattava lista Pirkanmaan alueen kaverisynttäripaikoista! Linkit vievät suoraan kyseisen paikan synttäri-infoon. Lopuksi ideoita omatoimisten juhlien ohjelmaksi!


Sisäleikkipuisto kaverisynttärit

Kysyin E:ltä, että millaiset kaverisynttärit hän haluaisi? Ensimmäinen vastaus oli Hoplop tai Leo's leikkimaa. Muita sisäleikkipaikkoja ja temppupaikkoja ovat muun muassa Super Park, Tullin torin Irti maasta kiipeilypuisto, Liikunta ja motoriikkakeskus Lasten Kupla, Perheliikuntakeskus Hippa ja Nokian Vauhtikettu. Zones by Särkänniemessä voi järjestää huvittelusynttärit, pikseli virtuaalipuisto synttärit sekä karaokesynttärit.

Sisäleikkipuistosynttärit ovat vanhemmille tosi helppoja. Varataan paikka ja ollaan ajoissa paikalla. Lapset viihtyvät varmasti ja kotona ei tarvitse valmistautua mitenkään. Isolla porukalla lapset tosin saattavat hajaantua puistoon eikä sankari ehdi oikein edes näkemään kaikkia kavereita juhlien aikana.


Liikuntasynttärit lapsille

Kauppi Sports Centerissa voi järjestää trampoliini-, liikunta- ja seikkailusynttäreitä. Myös Trampolin parkissa onnistuu trampoliinisynttärit. Varalassa järjestetään liikunnallisia lasten synttäreitä isossa liikuntasalissa ja kamppailusalissa temppurata, kaupunkisota ja palloilu -teemalla. Näiden lisäksi on mahdollista järjestää myös vesisota- ja keppihevossynttäreitä. Varalan Flowparkissa onnistuu myös juhlien järjestäminen.

Edullisimmin liikuntasynttärit pystyy järjestämään itse. Monissa kunnissa voi varata koulun liikuntasaleja omaan käyttöön. Me on pidetty tälläisiä koulun sali temppusynttäreitä ja ne on lapsista tosi hauskoja! Tarjoiluja ei saa viedä saliin, mutta ne ovat hoituneet pukuhuoneessa.

Muun muassa Nokian Harjuniityn uudesta liikuntahallista ja Pirkkalan vapaa-aikatalolta voi myös vuokara liikuntatilan synttäreille. Pirkkalassa on saatavilla erillinen puuhaboksi, mikä sisältää muun muassa erilaisia palloja ja muita liikuntavälineitä. Lisäksi tarjoilut hoituvat kivasti viereisessä kokoustilassa. Kangasalla liikuntajuhlia voi juhlia esimerkiksi Liikuntakeskus Malm areenalla. Leinolan Sisu-hallissa synttäripakettiin kuuluu 1 tunti temppuilua koulutetun ohjaajan valvonnassa ja 1 tunti vapaata ohjelmaa synttärihuoneessa.

On myös mahdollista tilata joku viihdyttämään lapsia kotiin tai esimerkiksi koulun liikuntasaliin. Tälläisiä esiintyjiä ovat esimerkiksi Juhlaprinsessan hahmot, Super-Sam tai taikuri Paspartuu. Toimintasynttärit järjestää vauhdikkaita liikuntajuhlia lapsille, esimerkiksi kaupunkisotaa tai Parkouria. Tarjolla on paljon muitakin vaihtoehtoja ja juhlat voi järjestää esimerkiksi vuokratussa koulun liikuntasalissa.


Me olemme juhlineet Pirkkalan vapaa-aikatalossa kaksi kertaa. Ensimmäiset kaverijuhlat pidimme E:lle, kun hän täytti 3-vuotta. Silloin junaleikit olivat suosiossa ja temppusynttäreiden teemana oli junajuhlat. Junaleikki näkyi tarjoiluissa junakakun muodossa. Saliin olimme tehneet temppuradan ja vieraat liikkuivat radalla oman aikuisen kanssa.

Kangaslan Kuohussa voi järjestää uimasynttäreitä (niistä alempana), mutta myös liikuntasynttärit tai ihanat keppihevossynttärit! Keppihevossynttäreille lapset voivat tuoda omat keppihevoset tai lainata niitä Kuohusta. Hevosten kanssa lapset pääsevät juoksentelemaan Kuohun salissa, jossa mm. erilaisia esteitä. Lisäksi kivoja heppaleikkejä.

Tanssisynttäreitä pääsee viettämään esimerkiksi Tampereella Studio Move:lla. Synttäreillä on ohjattua toimintaa tanssikoulun puolesta. Synttäreille on mahdollista vuokrata esiintymisasuja ja vieraille voi tilata esiintymismeikkiä / kimalletta. Synttäreillä valmistellaan pieni tanssishow jota vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan synttäreiden lopussa. Kuulostaa tosi kivalta! Lisäksi tarjolla on discosynttärit ja prinsessasynttärit 3-6 vuotiaille lapsille.

  Pakohuonesynttärit

  Pakohuoneet ovat useimmiten tarkoitettu aikuisille, mutta Tampereelta löytyy myös lasten pakohuoneita! Hipassa lasten pakohuonejuhlat on suunnattu 6-17 vuotiaille ja Prisonislandin pakosynttärit yli 10-vuotialle. Lempäälässä sijaitsee Pulmahuone Hupa. Pulmahuone Hupa on sisustettu taianomaiseksi koko perheelle sopivaksi maailmaksi, jossa pelillinen seikkailu tempaa kaikki mukaansa. Samasta paikasta voi myös vuokrata Hupalaatikon. Hupalaatikon perusvarusteet koostuvat puulaatikosta ja erilaisista lukoista. Lukkojen avaamiseksi on kehitetty haastavia vihjeitä ja lasten motivoimiseksi mielenkiintoinen tarina. Näitä haluaisin joskus kokeilla!

  Hieman vastaavaa jännitystä voi löytää Megazonen synttäreiltä. Nämä on suunnattu noin 7-15 vuotiaille lapsille. Tampereella lasersotasynttärit voi järjestää myös Z-Basessa.

  Keilausta, minigolfia ja flipperiä synttäreille

  Lähes kaikissa keilahalleissa onnistuu lasten juhlien järjestäminen. Tampereen Space Bowling & Billiards tarjoaa mahdollisuuksia erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämiseen aivan Tampereen ydinkeskustassa! Myös muun muassa Ylöjärven keilahallissa on lasten synttäripaketteja sekä Nokialla Keilaamossa.

  Viihdekeskus Crazy:ssa sekä Ratinan hohtogolf West Coast:ssa onnistuu lasten minigolfsynttärit. Kesällä minigolffia voi toki pelailla myös ulkokentillä, esimerkiksi Koulukadun kentillä tai Ylöjärvellä.

  Ikuri Arcadessa pääsee pelaamaan flipperiä ja siellä voi järjestää myös kaverijuhlat 8-vuotiaasta eteenpäin. Varmasti ainakin erilainen kokemus!

  Leffasynttärit ja teatteria

  Finnkinossa voi järjestää elokuvasynttäreitä, mutta pienelle porukalle leffasynttärit voisi toimia hyvin myös kotona! Tarjoiluksi riittää popparit ja muut pienet leffaherkut! Leffasynttäreiden ympärille voi järjestää myös leffaan sopivat teemajuhlat.

  Teatteri Mukamas tarjoaa elämyksellisiä synttäreitä. Juhlia voi esityksien yhteydessä tai teeman mukaan. Ohjelmassa teatterileikkejä, askartelua, ongintaa, herkkuja ja ilmapalloja.

  Kulttuuri- ja museosynttärit

  Rauhallisemmista juhlista pääsee nauttimaan muun muassa Vapriikin synttäreillä tai Muumimuseossa. Vapriikissa lastenjuhlapakettiin kuuluu yli 5-vuotiaille suunnattuja näyttelyopastuksia ja kädentaitopajoja.

  Lisää kädentaitoja pääsee kokeilemaan muun muassa Tampereen Taitokeskuksessa Verkarannassa. Taitokeskuksessa voi viettää synttäreitä alkaen 7-vuotiaasta eteenpäin. Pakettiin kuuluu noin tunnin mittainen työpaja ja tarjoilu. Työpajan aiheen voi valita esimerkiksi seuraavista: avainnauha helmistä, rautalanka ötökät tai makramee solmuilla reppukoru. Synttäreitä järjestetään myös Taitokeskus Epilässä.

  SirkusRakkausPumPum järjestää osallistavia katutaideprojekteja sekä graffitityöpajoja lapsille, nuorille ja erityisryhmille, esimerkiksi Lastenmusiikkiduo PellePändi, Leikkipisteitä, Maalaustalo vesiohenteisin sivellinmaalein, Jättisaippuakuplatyöpaja, pikkulasten pop up-skeittausleikki ja pop up-spraymaalaustapahtumia.
  kaverijuhlat
  Meidän lasten synttärikakkuja

  Kulttuurikeskus Piipoossa voi järjestää erilaisia lasten kulttuurisynttäreitä. Teemoina on tällä hetkellä sirkus, teatteri, kädentaito, disco, leikki, sketsihahmo ja bändi. Tiedesynttäreitä pääsee juhlimaan Tiedekeskuksessa. Tiedesynttäreillä käytössä on oikeita koeputkia, koeputkitelineitä, pipettejä, petrimaljoja, kuoppalevyjä, mittalaseja, dekantterilaseja, sekoitustikkuja, värikkäitä tutkimusliuoksia sekä ”reagensseja” purkeissaan. Kokeissa käytetyt aineet ovat turvallisia elintarvikkeita.

  Synttärijuhlat uimahallissa

  Uimahallissa onnistuu hieman erilaiset juhlat. Kangasalan Kuohussa on monenlaisia synttäripaketteja. Vesipeuhusynttärit on tarkoitettu uimataidottomille lapsille, jossa on hauskanpitoa uudella vesiputousaltaalla tai opetusaltaalla sekä lasten toiveiden mukaista leikkiä ja pelailu. Uimataitoisille lapsille on uimahyppysynttärit sekä merenneito- ja kalapoikasynttärit.

  Tampereen kylpylässä voi järjestää allassynttäreitä uimataitoille lapsille. Syntymäpäivä kylpylässä sisältää altaassa polskuttelua sekä herkuttelua kylpylän tunnelmallisessa luolakabinetissa.

  Synttäriohjelmaa lasten synttäreille

  Koulun liikuntasalisynttäreillä me ollaan tehty temppurataa ja erilaisia liikuntapisteitä. Usein kouluilta ei saa käyttöön erikoisia liikuntavälineitä, mutta joissain saleissa on käytössä esimerkiksi isot patjat, liikuntapatjat, köydet, renkaat, pukkihyppely ja pitkät penkit. Näiden avulla saa jo rakennettua aika toimivan temppuradan. Kotoa voi ottaa mukaan esimerkiksi muutaman pallon, tarkkuusheittopisteen (seinälle paperinen taulu), sanomalehtimailat ja alkuleikkiin esimerkiksi häntäpallot, mitkä on tehty pakastepusseista ja sanomalehdestä. Lisäksi jos löytyy esimerkiksi hulavanteen, hyppynaruja ja hernepusseja.

  6-vuotiaan kaverisynttäreillä me leikittiin kaupunkitaistelua. Siihen sai rakennettua hyvät esteet isoista patjoista ja liikuntatelineistä. Pelin idea menee lyhyesti näin: Lapset jaetaan kahteen joukkueeseen. Kentälle on rakennettu hyviä suojapaikkoja. Aluksi molempien joukkueiden aarteet sijoitetaan omaan maalipesään. Pelin tarkoituksena on polttaa pehmopalloilla vastustajan pelaajia pois kentältä ja varastaa toisen joukkueen aarre. Osumasta joutuu pois pelistä. Peliä voidaan pelata monta erää.


  Ilmapallot toimivat pienten juhlissa aina, kuten myös onginta. Meillä oli 4-vuotiaan juhlissa pimeä huone (juhlat olivat koulun salissa ja pimeä huone oli yksi pukuhuone), missä oli heijastimilla merkitty jokaiselle juhlijalle oma pieni palkintopussi. Lapset kävivät huoneessa aikuisen ja taskulampun kanssa.

  Suunnistus, kuvasuunnistus ja aarteenetsintä on kivaa lapsista sekä aikuisista! Meidän 3-vuotias sai tänä vuonna ensimmäiset kaverijuhlat ja ne vietettiin läheisen, uudehkon koulun pihassa. Olin suunnitellut lähiympäristöön aarresuunnistuksen, minkä lapset seikkailivat yhdessä oman aikuisen kanssa. Kutsussa oli mainittu, että kutsu on aikuiselle + lapselle. Jokaisella rastilla oli jokin liikunnallinen tehtävä suoritettavaksi yhdessä oman aikuisen kanssa. Lopuksi oli vapaata leikkiaikaa ja tarjoilut hoituivat myös pihassa: pillimehut, muffinsseja, keksejä ja aikuisille kahvia. Meillä oli tosi kiva ilta!

  Lasten yhteissynttäreillä meillä oli leikkimielinen tietovisa ja aarresuunnistus. Tietovisa toimii myös hieman isompien lasten synttäreillä. Kesäisissä lasten kaverisynttäreillä pihalle voi keksiä vaikka mitä tekemistä. Katuliidut, saippuakuplat ja pihaleikit ovat aina mieluisia pienille juhlijoille!

  Lue myös: 


  Seuraa Pikku Leijonat blogia Bloglovinissa:
  Follow  Kommentit

  1. Toimintasynttärit puuttuu ��

   VastaaPoista
  2. Taikahile loihtii säihkyvät ja suositut Glittertatuoinnit juhlissa ja tapahtumissa. Taikahile kanssa voi viettää hauskat ja huolettomat teemajuhlat juhlatilassamme.

   VastaaPoista
  3. Minulla on suunniteltu pankkiautomaattikortti
   Nosto enintään 5000 USD päivässä enintään 30 päiväksi (wesleymarkhackers@gmail.com).
   Olen siitä erittäin iloinen, koska se sai minut 150000 dollaria ja maksoi kaikki laskuni.
   LÄHETTÄJÄT BITKOINIT TULEVAT MYÖS. Olet saattanut menettää Bitcoinin joko huonon hallinnan tai hakkeroinnin avulla.
   Ota yhteyttä häneen ratkaisun löytämiseksi.

   Sähköposti: wesleymarkhackers@gmail.com

   WhatsApp: +16315383658

   VastaaPoista

  Lähetä kommentti

  Tämän blogin suosituimmat tekstit

  Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

  Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

  Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

  Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

  Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

  Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

  8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

  Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

  Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa