Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi

Isänpäivä lähestyy ja nyt on aika viimeistään miettiä, mitä isälle isänpäivälahjaksi. Moni isä ei varmasti odota lapsilta mitään erikoista, mutta muistaminen on mielestäni tärkeää. Varmaan parhaat lahjat useimmalle isälle ovat lasten itsetehdyt kortit ja halaukset. Jos kuitenkin haluaa ostaa / tehdä isälle myös jonkun isänpäivälahjan, niin tässä mun ideoita 7 vuoden kokemuksella oman lapsen / lasten isälle. Nämä ideat eivät ole mitään omakeksimiäni, vaan olen bongannut ja toteuttanut niitä tässä vuosien varrella.

Meillä isän- ja äitienpäivää vietetään yleensä oman perheen kesken. Teemme jotain yhdessä ja useimmiten on kakkua! Jotain pieniä lahjojakin on aina ollut annettavana. Lahjojen anto on lapsille jotenkin tärkeää ja onhan se tietty aina kiva saada jotain ajatuksella tehtyä tai ostettua.


Mitä isälle isänpäivälahjaksi?

1. Avaimenperä tai heijastin lahjaksi

Miehille saattaa olla vaikea ostaa koruja. Tai ainakaan meillä niille ei ole kovinkaan käyttöä. Avaimenperät ovat olleet kivoja lahjoja isänpäivänä, jouluna tai synttärilahjana. Uusin synttärilahja tarttui mukaan Habitre-messuilta Kuusipohjan kojulta. Näitä oli messuilla saatavilla mustina ja valkoisina. Avaimenperän voi tehdä myös lasten kanssa, esimerkiksi nahasta tai puuhelmistä.

avaimenperä isälle

Heijastin on myös kiva ajatus isänpäivälahjaksi. Halpa henkivakuutus rakkaimmaille! Näitä löytyy valmiina kaikkia ihania ja se on helppo askarrella lasten kanssa. Tai miksei vaikkapa heijastinliivi, jos sellainen vielä puuttuu. Niitäkin on nykyisin monenlaisia eikä vain pelkästään niitä keltaisia turvaliivejä. Heijastimesta huolehtiminen on mahtava esimerkki lapsille, mutta myös huolenpitoa omasta perheestä. 

Näihin heijastimeen löytyy ohje täältä. Tein näitä joululahjaksi ystäville, mutta näitä voisi tehdä myös lasten kanssa isälle ja kuviokin voi olla myös jokin muu kuin sydän.


2. Elämyslahja tai lupaus yhteisestä ajasta

Mielestäni aikuisille melkein parhaita lahjoja ovat elämykset, lahjakortit tai yhteinen aika jonkun tekemisen merkeissä. Elämyslahjan voi ostaa mistä vain / suunnitella itsekin. Meillä ainakin toimisi esimerkiksi carting, flowpark tai joku muu vauhdikas tekeminen. Elämyslahjat.fi tarjoaa vaikka mitä ideoita lahjaksi. Osa heidän lahjoista on aika kalliita, mutta joukosta löytyy edullisempiakin ja sieltä voi myös saada omia ideoita.

Isän mielenkiinnonkohteista riippuen, hän ehkä arvostaisi lippuja esimerkiksi jääkiekkopeliin, teatteriin tai leffaan. Tämä toimisi samalla myös lahjana, joka antaa isälle omaa aikaa ja "luvan" lähteä viettämään vapaa-iltaa kavereiden kanssa. Toisaalta lupauksena yhteisestä perheajasta voisi olla esimerkiksi kuksa tai termari, jota päästäisiin kokeilemaan koko perheen yhteiselle metsäretkelle.

3. Lemppariruokaa isänpäivälahjaksi

Lapsiperheessä, tai ainakin meillä, arkiruoat ovat usein sitä pasta, kana ja jauheliha tyyppistä nopeaa ruokaa. Varmaan jokainen isä ilahtuu, jos isänpäivänä pöydässä olisi omaa lemppariruokaa tai lounaalle lähdettäisiin johonkin lemppariravintolaan. Meillä voisi isänpäivänä toimia esimerkiksi kukkoa viinissä tai joku pitkään haudutettu lihapata. Meillä ei ole viime aikona sellaisia ruokia kovin usein syöty...

isälle

4. Painettu tyynyliina, laudeliina, työrukkaset tai kalsarit

Painettu tyynyliina on klassikko ja jokaisella isällä "pitää" olla vähintään yksi sellainen! Eli lapsen / lasten käden- tai jalanjäljet tyynyliinaan ja tekstiksi jotain ihanaa! Sama toimii myös esimerkiksi laudeliinana.

Me annoimme kerran joululahjaksi tärkeille miehille työrukkaset E:n kädenjäljillä. Eli E:n kädenjälki painettiin kangasväreillä työrukkasen ulkouolelle ja hän oli näin mukana työhommissa. Hauska idea on myös painattaa jalanjälki kalsareihin vaikkapa tekstillä onnenpotku isälle.

5. Personoitu paita tai joku muu ihana suosikki

Meidän perheen isä on saanut useampana vuonna isänpäivänä lahjaksi isänpäivään sopivan paidan. Jonain vuonna olemme lasten kanssa ostaneet kaupasta jonkun kivan suosikin, mutta parina viime vuonna olen tilannut isä-aiheisen paidan. Yksi kiva on ollut Pahis.fi verkkokaupasta tilattu Dadman-paita. Paidan idea on aika hauska ja se myös ollut laadukas noin muutenkin.

Viime vuonna jatkoin Dadman ideaa ja tilasin itse suunnittelmani paidan lahjaksi. Viime vuosi oli siitäkin taas ainutlaatuinen isänpäivä perheessämme, että se oli miehelleni ensimmäinen isänpäivä kolmen pojan isänä. Halusin, että tämä näkyy myös jotenkin lahjassa.

Eräänä jouluna isä sai lahjaksi paidan, missä oli painettuna valokuva paidan etuosaan.

t-paita isälle

6. Valokuva-albumi tai muu kuvalahja

Personoidut kuvalahjat ovat ihania! Jos minulla olisi aikaa, tekisin meidän perheen isälle isänpäivälahjaksi valokuva-albumin isän ja lasten viime vuoden kivoista yhteisistä jutuista. Nyt ei vaan taida aika riittää, että se ehtisi tälle vuodelle. Ehkä toteutan tämän ensi vuonna!

Jääkaappimagneetit ovat myös ihania, tai hiirimatto, kahvimuki, puhelimen suojakuoret tai juomapullo. Näitä on vaikka kuinka paljon! Näistä tulee aina tosi henkilökohtaisia ja niistä on iloa pitkäksi aikaa.

7. Lahjakortti hierontaan isälle lahjaksi

Usein äitienpäivälahjaksi odotetaan jotain hemmottelua, mutta yhtä lailla isäkin on sen tarpeessa. Ehkä kasvohoito ei sovi kaikille miehille, mutta esimerkiksi hieronta ilahduttaa ihan varmasti! Jos mies on kokeilunhaluinen, myös vaikkapa jalkahoito tai akupunktio voisi toimia.

8. Karkkikortti tai muut parhaat herkut

Karkkikortti on myös klassikko isänpäivänä. Eli kaupasta ostetaan erilaisia suklaapatukoita, lakuja ja karkkirasioita, ja niistä muodostetaan isälle isoon pahviin karkkikortti. Me tehtiin tämä toissa vuonna ja se oli kivaa tekemistä lasten kanssa. Kortin tekstistä muodostui kiva tarina isälle.

Karkkikortissa kivaa on se, että sitä voi tehdä yhdessä lasten kanssa, sen voi hankkia pienemmälläkin budjetilla ja siitä on iloa pidemmäksi aikaa. Tämä toimii myös isälle, jolla on jo "kaikkea". Toki isälle voi hankkia myös jotain muita hänen superherkkuja, joista tulee varmasti hyvä mieli!

9. Kirja, hemmottelutuotteita tai alusvaatteita

Moni mies tykkää lukea, mutta ehkä harva eksyy kirjastoon lainaamaan kirjoja. Viime aikoina on ilmestynyt tosi kiinnostavia elämänkertoja, joista varmasti löytyy jokaisen makuun joku sopiva. Meillä olen lahjonut miestä parina jouluna urheiluaiheisilla kirjoilla, joista ainakin toinen taitaa kirjanmerkistä päätellen olla vielä kesken. Ehkä siis ei tänä vuonna uusia kirjoja :)

Toinen kiva idea on hankkia jotain uusia tuotteita miehen "meikkipussiin", esimerkiksi jotain ihania ihonhoito- tai hiustenhoitotuotteita. Tai ylipäätänsä jotain pientä ja kivaa, mikä tuo hyvänmielen, mutta, mitä ei ehkä itse tulisi ostettua....kuten vaikkapa laadukkaammat alusvaatteet.

lahja isälle

10. Liikuntalahja isänpäivälahjaksi

Meillä toimisi lahjana myös esimerkiksi lahjakortti kehonkoostumusmittaukseen, kuntotestiin tai joku kiva urheiluväine / treenivaate. Liikuntaan liittyviä lahjoja voi keksiä vaikka minkälaisia miehen harrastukseen ja kiinnostuksen kohteisiin liittyen. Lahjakortti salilille, uimahalliin tai jos haluaa jotain kevyempää niin vaikkapa keilahalliin. Senkin voi yhdistää koko perheen lahjaksi! Jos hankkii valmiiksi liput koko perheelle uimaan tai trampoliiniparkkiin, niin tulee varmasti lähdettyä :)

Jos perheessä on useampi lapsi, niin jokainen lapsi voi antaa isälle myös lahjakortin ja tämä takaa sen, että jokainen lapsista pääsee tekemään isän kanssa jotain spessua ihan kahdestaan.


Katso myös postaukset:


Verkkokauppoja, joista voi löytyä kivoja lahjaideoita isälle:

 Myös muun muassa kirjakaupat, urheilukaupat, Partioaitta ja Biltema.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa