R 9 kuukautta ja kadonneet kuukaudet

Tänään on tämän vanhempainvapaani viimeinen päivä. R täytti viikonloppuna 9 kuukautta ja itse olen huomenna taas "töissä". Olisi todella kummallinen ajatus olla oikeasti toimistolla ja hypätä aikuisten maailmaan täältä meidän vauvakuplasta. Eli palaan töihin, mutta jään heti lomalle. Ja todellisuudessa en ole muutenkaan palaamassa töihin vielä useampaan kuukauteen.


9 kuukauden vanhempainvapaa tuntuu etukäteen pitkältä ajalta, mutta se menee aina ihan yhtä nopeasti. Tai onko mahdollista, että tällä kertaa se on tuntunut menevän vielä edellisiäkin nopeammin? Tunteiden taustalla on luultavasti sumuiset vauvakuukaudet, joista en muista paljonkaan. Nyt on ollut joitakin päiviä, kun olen hetkittäin tuntenut, että olen jotenkin mukana tässä todellisuudessa. Havahdun siihen, että sylissäni on 9 kuukauden ikäinen vauva ja ihmettelen, että milloin hän on kasvanut niin isoksi. Tai eilen käydessäni E:n koulun vanhempainillassa, en mitenkään voinut ymmärtää, mihin esikoisen eskarivuosi on kadonnut. Ja entäpä keskimmäisemme O, missä vaiheessa hän on kasvanut näin isoksi!? Juurihan hän oli se meidän pieni vauva.


R on ihan mahtava pikkuinen. Hän on se meidän pienin, mutta osaa jo pitää hyvin puolensa. 9 kuukauden tarmolla hän haluaa olla mukana kaikessa ja osallistua isoveljien leikkeihin. Toisaalta hän on se minun pieni vauvani, joka vielä toisinaan nukahtaa kainaloon ja kiertää pienet vauvan sormensa käteni ympärille. Aamuisin hän hymyilee tai nauraa hekottaa pinnasängyssään ja saa minut sillä tavalla aina hyvälle tuulelle, vaikka yö olisi ollut minkälainen tahansa.


Vauvalelut eivät ole kiinnostaneet enää aikoihin ja pääsy isojen poikien leikkiparvelle on ollut ihan uusi maailma. Onneksi R ei ihan vielä itse pääse kiipeämään parven rappusia, joten isommilla on vielä joku turvapaikka, missä saa leikkiä rauhassa. Play Mobilit eivät ehkä kuitenkaan ole vielä ihan sopivia leluja R:lle :)


Arki tämän pienen vauhtiveikon (ja tietysti myös isoveljien) kanssa on kiireistä, mutta ihanaa!


Seuraa Pikku Leijonat -blogia

https://www.facebook.com/Pikkuleijonatblogi/https://www.instagram.com/pikkuleijonatblogi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Curly girl suorille hiuksille: Miten hiukseni reagoivat?