Talon rakentaminen: Keittiömaailmassa 3,5h lasten kanssa!

Oman kotimme suunnittelu ja toteuttaminen on lähtenyt konkreettisesti käytiin. Jännittävää! Viime viikolla kävimme Keittiömaailmassa suunnittelemassa keittiötä sekä muiden huoneiden kiinteitä kalusteita. Meille tulee Helmitalojen Onnenhelmi 135. Talon asuinpinta-ala on 121m2 ja huoneluku on 5h+k. Taloon kuuluu vakiona tietynlaiset vakiokalusteet, mutta niitä pystyy muuttamaan rahalla, vaikka minkälaisiksi.

Talossa on vakiona keittiö, joka on keittiön molemmilla seinillä. Halusimme muokata siitä L-mallisen keittiön, jotta se olisi tilavampi, toimivampi ja pöytätasoa olisi enemmän. Halusin myös vetolaatikoita ja niitä mahtui tähän suunnitelmaan 2x80cm sekä 1x60cm rivit. Pyörittelelimme kalusteita kunnes niille löytyi sopivat paikat. Valitsemme jo alustavasti myös materiaalit, mutta niitä pystyy muuttamaan vielä pitkän aikaa ennen lopullista valintaa.


Teimme myös muutoksia makuuhuoneisiin sekä wc:hen. Wc:hen halusimme vetolaatikot altaan alle sekä leveämmän altaan. Eteisen vakiokalusteet annoimme olla ennallaan, sillä aiomme tilata siihen liukuovikaapiston muualta. Jos vakiokalusteista poistaa kokonaan jonkun tilan kalusteet, niistä ei saa hyvityksiä. Tilasimme siis eteisen kalusteet kuitenkin, mutta mietimme voisiko niitä hyödyntää esimerkiksi vaatehuoneessa tai varastossa.

Etukäteen ajateltuna oli ihana ajatus päästä suunnittelemaan oman kodin keittiötä ja kiinteitä kalusteita. Todellisuudessa tilanne oli suhteellisen rasittava, sillä saimme vain esikoisemme hoitoon ja kaksi pientä olivat mukana. Olimme Keittiömaailmassa 3,5 tuntia ja vieläkin jäi hieman kesken, vaikka olimme valmistautuneet etukäteen suhteellisen hyvin. Tämä oli lasten kanssa aikamoinen operaatio! R:llä meni unet sekaisin ja keinuttelin ja kävelin hänen kanssaan Tulan avulla varmaan ainakin tunnin. Mies yritti sillä välin yksin keskustella Keittiömaailman edustajan kanssa. Yhdet kakkavaipatkin ehdin vaihtaa. O:lla loppui eväät kesken ja nälkä alkoi jo painaa. Hienosti hän kuitenkin tsemppasi loppuun saakka.

Tontilla on alkanut tapahtua maatöiden merkeissä :) Nyt vain jännittämään, että ehdimmekö saada rakennusluvan ennen viraston kesälomia vai meneekö sen saaminen elokuulle.


Kommentit

 1. Kiva keittiö teille tulossa! En tiedä miten me olisimme selvinneet tuosta jos tytöt olisivat mukana. Meille tulee myös muuttovalmis koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos! Olihan se aika reissu :D Mikä talopaketti teille tulee? Pitääkin tutustua blogiisi :)

   Poista
 2. Meilläkin keittiöremontti meneillään, ainoastaan sähköasennus uupuu. Se on kyllä ihana päästä suunnittelemaan. Mutta kun alkaa remontoimaan tuntuu se raskaalta välillä, kun ei tunnu löytyvän riittävästi aikaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa