Uusia tuulia: muutto ja uusi koti!

Viimeinen kuukausi on ollut täynnä päätöksiä, jotka tulevat vaikuttamaan paljon meidän koko perheemme tulevaisuuteen. Laitoimme huhtikuussa kotimme myyntiin ja kirjoitimme siitä kaupat viime viikolla. Tällä viikolla teimme asuntokaupat uudesta kodistamme, mutta hieman eri tavalla kuin mitä keväällä olimme ajatelleet. Ostimme talopaketin ja tontin! Onneksi kuitenkin muuttovalmiin talon, joten toivottavasti rakentaminen ei tule olemaan ihan mahdoton projekti :)


Asuntomme oli myynnissä 50 päivää, mikä on Nokialla ihan maltilinen aika. Välittäjän mukaan keskiarvo on noin 90 päivää. Asuntoa kävi katsomassa yhteensä 20 eri ostajaehdokasta. Tontin ostimme myös Nokialta ja saimme tonttipäätöksen tosi nopeasti. Samalla viikolla haimme tonttia, saimme sen ja loppuviikosta myimme myös nykyisen kotimme. Sen jälkeen olemme vertailleet ahkerasti eri talotoimittajia, talopaketteja ja malleja. Lasten kanssa tämä vaatii välillä mielikuvitusta ja palaverit talovalmistajien kanssa ovat tulleet heillekin tutuiksi.


Nyt olemme siinä vaiheessa, että yritämme saada tarvittavat paperit valmiiksi rakennuslupaa varten. Ennen rakennusluvan hakemista on tehtävä iso määrä erilaisia päätöksiä. Millainen talo, miltä talovalmistajalta, minkä värinen, minkä kokoinen jne. Lisäksi kuka tekee, mitä tekee ja milloin tekee! Samalla olemme etsineet uutta, väliaikaista asuntoa perheellemme ja järjestelleet muuttoon liittyviä asioita. Uusi osoite astuu voimaan jo ensi kuun alussa. Lisää haasteita asunnon etsimiseen on tuonut E:n kouluun meno elokuussa ja mahdollisen koulun vaihtamisen välttäminen.


Asioilla on tapana järjestyä, aina tavalla tai toisella. Löysimme tontimme läheltä vuokra-asunnon, mutta sen koko on vain 59m2! Muutamme siis kaksioon kolmen lapsen ja koiran kanssa. Edessä on seikkailu, jonka aikana tulen varmasti tarvitsemaan pitkiä hermoja ja paljon hengittelyä ulkoilmassa :) Kaikkeen kuitenkin varmasti tottuu ja sen ajan varmasti jaksaa, kun tietää, että se on vain väliaikaista. On myös ihanaa, että E saa aloittaa heti siinä koulussa, missä tulee olemaan uuden kodinkin valmistuttua.


Blogi ja some on siis ollut viime aikoina vähillä ja sitä ne varmasti tulevat olemaan myös seuraavat viikot. Muutaman tekstin aion kuitenkin kesän aikanakin kirjoitella, joten kannattaa seurata Pikku-Leijonat instaa / Facebookkia tai käydä kurkkimassa blogia välillä. Rakentamiselle tulee oma blogi, mitä päivittää pääsääntöisesti mieheni, mutta varmaan myös jonkin verran minä. Lisäksi olen nyt opintovapaalla, joten ei tarvitse miettiä mihin aikani käytän. Lapset ovat myös lomalla, joten meillä riittää menoa 24/7 :)


Ihanaa kesää kaikille! Minä lähden jatkamaan pakkaamista pienten apulaisten kanssa.

Kommentit

 1. Olen tuolla instassa ollut jo pidempään seuraajasi ja ollaan siellä kommentteja vaihdeltukin, mutta nyt vasta tulin ensimmäistä kertaa tänne blogin puolelle :)

  Onnea talokaupoista! Tuo varmasti kummasti uutta jännitystä elämään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kivaa, että Päädyit kurkkimaan blogiakin:) kyllä on jännitystä ja odotusta ilmassa!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa