Lapsiperhe reissaa Suomessa: Pori ja Yyterin hiekat

Me ollaan vietetty koko kesä Suomessa. Meidän muutto osui miehen loman ajalle ja tontillakin on tehty hommia, mutta silti on ehditty tehdä reissuja. Esittelen Lapsiperhe reissaa Suomessa -sarjassa erilaisia lapsiperheen lomakohteita, mistä minulla on omakohtaisia kokemuksia.


Päiväretki Poriin

Meiltä on Poriin vain noin tunnin matka. Meidän on ollut tarkoitus käydä siellä jo aikaisempina vuosina, mutta aina se on jäänyt. Muuttohässäkän välissä päätimme viettää päivän pelkästään lasten kanssa ja lähdimme päiväretkelle Poriin. Mieheni on aikoinaan opiskellut pari vuotta Porissa ja olemme käyneet siellä kerran kaksin viettämässä parisuhdeviikonloppua, mutta lasten näkökulmasta Pori oli vielä toistaiseksi kokematta.


Ensimmäiseksi suuntasimme Pelle Hermannin leikkipuistoon Kirjurinluodolle. Siellä on iso leikkialue, minkä sisällä on monta erilaista puistoa, muun muassa: Angry birds puisto (mikä on aika pieni), ns laivapuisto, pienten lasten puisto, erilaisia liukumäkiä ja liikennepuisto. Leikkipuistoista löytyy tekemistä eri-ikäisille lapsille. Meidän lapset ovat 11kk, 3v ja pian 7v, ja jokainen löysi jotain mieleistä. Alueen keskellä on kahvila, mistä sai pientä suolaista ja makeaa, mutta myös omat eväät toimivat hyvin!


Me olimme liikkeellä Jazzien aikaan ja kävimme samalla Jazz-puistossa, minne oli ilmainen sisäänpääsy. Tarjolla oli monenlaista ruokaa, mutta meidän mukaamme lähti tällä kertaa vain metrilakua :)

Pelle Hermannin -puistossa olisi riittänyt tekemistä pidempäänkin, mutta lähdimme muutaman tunnin päästä Porin keskustaan lounaalle. Keskustassa oli paljon ihmisiä liikkeellä, varmaan osaksi Jazzien takia ja seuraavana päivänä oli alkamassa Suomi Areena.

Ihana Yyteri

Meidän reissupäivänä sää oli hieman pilvinen, mutta halusimme silti mennä käymään Yyterissä. Yyteri on minulle Järvi-Suomen kasvatille jo itsessään "eksoottinen" kokemus. Pitkä hiekkaranta merenrannalla tuo mieleen jonkin etelän lomakohteen ja merituuli on aina yhtä "tuulista".


Lapset olivat ihan innoissaan hiekkarannasta ja rannan leikkipaikasta. E uskaltautui kastamaan itsensä, vaikka ilma ei ollut kaikkein paras rantapäivälle. Muutaman kerran aurinko kivasti pilkisteli rannalla olomme aikana.


Tartutaan hetkeen

Tälläiset ex tempore-reissut ovat yleensä niitä parhaita. Meillä oli tosi kiva päivä ja teemme varmasti vastaavan reissun vielä uudestaan jonakin toisena kesänä. Suomessa on ihan mahtavia paikkoja ja mikä parasta, monet niistä ovat ilmaisia.


Onko Pori sinulle tuttu? Kerro, mitä muuta siellä voisi tehdä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Miten rauhoittaa lapsi unille: Kokemuksia itsetehdystä painopeitosta

Koronatesti: Miten sujuu lapsen kanssa drive-in koronatesti?

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Korona-ajan kaverisynttärit

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Mikä lapselle nimeksi: Vinkkejä nimen valintaan