Pieninkin on jo pian iso: R 11 kuukautta!

R täytti muuttotohinan keskellä 11 kuukautta. Enää kuukausi vauva-aikaa jäljellä ja sitten meillä on taapero. Luulen kuitenkin, että kutsun R:ää vielä pitkään vauvaksi :) Vaikka eihän hän enää ihan mikään pieni vauva ole!


Kuten aikaisemminkin olen kertonut, R:lla on vahva oma tahto ja temperamentti. Se on vain vahvistunut koko ajan eikä pienimmän toiveet jää huomaamatta. Uskon, että oman tahdon ja huomion esiin tuominen liittyy myös siihen, että meillä on useampi lapsi ja lapset joutuvat jonkin verran kilpailemaan huomiosta. On uskomatonta, miten pienenä lapsi jo osaa näyttää mustasukkaisuutta ja vaatia leluja itselleen. Samalla he toki myös oppivat jakamaan ja huomioimaan toisiaan.


R on energinen, vauhdikas ja iloinen vauva. Hereillä ollessaan, hän ei kauan pysy paikallaan ja hänen kanssaan pitäisi olla silmät selässäkin :) R kiipeää ja ehtii nopeasti paikasta toiseen. Trip Trapistakin hän osaa jo nousta, joten siihen pitäisi miettiä valjaiden hankkimista. Tämä kaikki tuntuu jotenkin tutulta, sillä R muistuttaa todella paljon esikoistamme E:tä. R ei vielä ole ottanut askelia, mutta nousee seisomaan ja kävelee pieniä matkoja tukea vasten. Saa nähdä, milloin käveleminen alkaa kiinnostamaan, sillä konttaamalla pääsee niin lujaa.


Muuton yhteydessä kaikki pojat muuttivat samaan huoneeseen nukkumaan. R on alkanut nukkumaan 10 kuukauden iän jälkeen paremmin ja meillä on nukuttu jo jopa kokonaisia öitä ilman heräämisiä! Tämä tuntuu jotenkin ihan uskomattomalta, sillä ensimmäinen puoli vuotta meillä nukuttiin 1-3 tunnin pätkissä. Nyt 11 kuukauden iässä herätyksiä öisin on keskimäärin 0-2. Eli ihan superhyvin! Tiedostan, että vaiheita tulee ja menee, mutta nyt ainakin tiedän, että kokonaisen yön nukkuminen on mahdollista. Ennen 10 kuukauden ikää mietin unikoulun pitämistä, mutta olin silloin liian väsynyt, että olisin jaksanut yrittää. En siis ehtinyt toteuttaa mitään unikoulua, vaan unet paranivat "itsestään". Toki meillä on koko ajan yritetty opettaa itsekseen nukahtamista ja olen yrittänyt välttää kaikenlaista nukuttamista. Vaunuihin esimerkiksi laitan R:n aina hereillä enkä jää useinkaan heijaamaan.


R syö melkein kaikkea, mitä olen tarjonnut. Nyt viime aikoina syöttämisen kanssa on ollut hankaluuksia ja välillä lusikka lentää kädestäni vauhdilla. Hän haluaisi syödä kaiken itse ja vähintään myös omassa kädessä täytyy olla lusikka. Olemme sormiruokailleet jonkin verran, mutta nyt pikkuhiljaa syöttäminen on vähentynyt R:n omasta tahdosta aika minimiin. On ihanaa, kun ruokavalioon on saanut lisätä hapanmaitotuotteet ja pian myös kaikki loputkin rajoitteet poistuvat. Toki suolan ja sokerin kanssa aion olla edelleen tarkkana, mutta ruoanlaitto helpottuu kuitenkin koko ajan.

R on ihana vauva! Hänellä on muuten kuvissa päällä O:n 1v lahjaksi saama tädin ompelema jumpsuit. On mahtavaa, kun näitä ihanuuksia saa käyttää useammalla lapsella!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa