Pomenia taikamaailman suuri seikkailu ja seikkailu "taikametsässä"

Kirja saatu: Kumma Kustannus

Meillä luetaan paljon. On hauska huomata, että kirjastossa olen monissa kirjoissa jo toisella kierroksella, kun olemme lainausreissulla toisen lapsemme kanssa. Esikoinen osaa lukea jo sujuvasti ja lukee joka ilta sängyssä itsekseen, mutta yritän ehtiä lukemaan myös hänelle iltasatuja ainakin muutaman kerran viikossa. Välillä meinaa loppua illasta tunnit, kun pienten saduissa ja nukutuksissa voi kestää.

Olemme lukeneet paljon erilaisia kirjasarjoja. Onkin siis kiva tutustua aina uutuuksiin ja löytää uusia suosikkeja, joita voisin lukea myöhemmin myös kahden pienemmänkin lapseni kanssa. Saimme käsiimme Kumma Kustannuksen uutuuden Pomenia taikamaailman suuri seikkailu.

On kiva lukea vaihteeksi koululaiselle kirjaa, joka saa mielikuvituksen heräämään ja on hyppäys satumaailmaan. Kirjassa on poika, joka rakastaa satuja ja hän huomaa yhtäkkiä olevansa keskellä satumaailmaa. Tarina on kirjoitettu värikkäästi ja siihen on helppo heittäytyä mukaan. Kirjassa on 181 sivua, joten seikkailu ei lopu ihan heti kesken.

"Pomenian taikamaailma on täynnä taikaa, seikkailua ja sydämeltään suuria olentoja. Eräänä keväänä kaikki taikamaailman kauneus kasvaa niin upeaksi, että Pimeydenvelho Käämä ärsyyntyy, uhkaa estää taikapölyn keräämisen ja langettaa ikuisen talven. Pomenia on vaarassa, sillä mitä olisi taikamaailma ilman taikaa!

Kevään täytyy puhjeta kesäksi, unelmien pitää toteutua — niiden kaikkien, mitä kukaan keksii toivoa. Tarvitaan paljon taikapölyä, erilaisia asuja, heittäytymistä, lentämistä, voileipiä ja rohkeaa seikkailuseuraa sekä ennustettu sinnikäs sankari. Se joku pieni, joka uskaltaa isosti olla omanlaisensa..."

Pomenia taikamaailman suuri seikkailu

Taikamaailman suuri seikkailu on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille, mutta me olemme tutkineet kirjaa myös 4-vuotiaan kanssa. Koko seikkailu avautuu paremmin hieman isommille lapsille, mutta huikea kuvitus saa myös pienemmän lapsen mielenkiinnon heräämään ja kiinnostumaan sadusta.

Kuvat toimivat myös sadun mukana ja tutkimme niitä koululaisenkin kanssa lukiessamme tarinaa.

4-vuotiaan kanssa saimme kirjan tiimoilta aikaiseksi seikkailuleikin. Tutkimme kirjan kuvitusta ja erityisesti kirjan lopussa olevaa karttaa. Kirjasta on tullut meille taikakirja, joka otetaan toisinaan mukaan "taikametsään". Olemme luoneet kartan ympärille leikin, joka on jatkunut jo monta päivää. Ja onhan kirjan kuvitus upea!

Olemme keksineet itsellemme roolit kuten taikuri ja velho. Kirjan kartta ja kuvitus on ohjannut leikin kulkua ja välillä lenkilläkin olemme pysähtyneet katsomaan karttaa. Riippuen sijainnistamme, kartan paikat ovat vaihtuneet ja leikki on muuttunut sen mukaan. Kirja on matkannut mukana rattaiden tavarakorissa.

pomenia

Pomenia-sarjaan kuuluu myös kirja Taikapölyn salaisuus, mikä on suunnattu 3+. Lisäksi sarjassa on satujoogakortit, tunneseikkailukortit sekä Satuseikkailu-lautapeli. Haluaisin ehdottomasti tutustua myös näihin uutuuksiin!

Kumma-kustannuksen muista ihanista kirjoista olen kirjoittanut täällä:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?