Ensimmäiset treffit yli vuoteen: Kouvolan asuntomessut

Vauva-aikana ja oikeastaan koko pikkulapsiaikana parisuhdeaikaa on vähän. Erityisesti, jos isovanhemmat asuvat kaukana eikä lähistöltä löydy oikeastaan ketään muitakaan lastenvahteja, joille voisi viedä kaikki kolme lasta hoitoon. Pääsimme heinäkuussa, ensimmäistä kertaa kolmannen lapsemme syntymän jälkeen, kahdestaan koko päiväksi reissuun. Minnekäs muualle olisimme lähteneet kuin asuntomessuille Kouvolaan :) No, oikeastaan keksisin aika monta muutakin paikkaa, mutta taloprojektin keskellä, tämä oli tavallaan vähän "must-juttu" ja lasten kanssa sinne en tosiaankaan lähtisi.

Tämä oli meille ensimmäinen kerta yhdessä asuntomessuilla ja itsekin olen käynyt aikaisemmin vain kerran. Päivä sattui olemaan heinäkuun yksi lämpimimmistä ja alueella oli todella lämmin. Myös väkeä oli liikkeellä paljon ja moniin kohteisiin joutui jonottamaan ihan kunnolla.


Kiersimme kuitenkin lähes kaikki kohteet suunnilleen järjestyksessä. Lähdimme hakemaan messuilta ideoita erityisesti  lasten huoneiden sisustukseen, talonumeroihin ja kylpyhuoneen materiaaleihin. Meillä on kolme poikaa ja jokainen saa uudessa kodissa oman huoneen. Haluaisimme tehdä jokaiselle oman näköisen ja toimivan huoneen. Emme kuitenkaan löytäneet messutaloista meille sopivia ideoita. Muutamassa huoneessa oli kivoja säilytysratkaisuja esillä, mutta muuten en löytänyt mitään tosi kivaa. Pääasiassa lastenhuoneet olivat aika pieniä, kuten toki varmaan useimmissa kodeissa ovat. Tilaa ei oltu välttämättä hyödynnetty kaikin tavoin, vaan enemmänkin sisustettu kivanäköiseksi. Meilläkin lasten huoneet tulevat olemaan kooltaan noin 10m2 ja kaipaan kovasti ajatuksia, miten huoneista saisi toimivat, mutta silti viihtyisät.

Talonumerosta olen saanut pienen "pinttymän" ja haluaisin tietynlaisen, ison ja selkeän numeron. En aikaisemmin ollut ajatellut, että tälläisellä pienellä asialla olisi kovin suurta merkitystä, mutta nähdessäni eräässä talossa ihanan numeron, innostuin asiasta! Messuilta löytyi yksi tosi kiva numero ja sain selville myös sen valmistajan sekä pari muuta numeroita valmistavaa yritystä.


Olemme saunaihmisiä eli sanomme paljon ja kylpyhuoneen harmonia ja viihtyvyys ovat isossa osassa miettiessämme omaa uutta kylpyhuonettamme ja saunaa. Messuilla oli komeita saunoja, mutta myös aika erikoisia ratkaisuja. Useammassa kohteessa oli lasisia seiniä ja kokonaan lasinen saunaratkaisu varmasti jakaa mielipiteitä. Meille tulee aika perussauna, mutta muutamilla mukavuuksilla.

Ihana sauna

Kiva upotettu kiuas, mutta ei toimisi pienten lasten kanssa.

Kiva värimaailma!

Wc-kalusteisiin saimme buustia messutaloista. Useissa kohteissa wc:ssä oli allaskalusteen vieressä kapea kaappi. Alunperin olimme ajatelleet meille yhtä tai kahta pientä neliön muotoista kaappia seinään, mutta päätimme messujen innoittamana vaihtaa sen yhteen korkeaan kaappiin. Päätimme myös, että vessaan tulee tehosteseinä.


Lähes jokaisen messutalon pihassa oli palju tai pieni allas. Toisaalta varmaan ihana, mutta pienten lasten kanssa sellainen toisi minulle lisästressiä. Siinä olisi ihana kylpeä, mutta se vaatisi kokoaikaista valvontaa ja sen puhtaana pitäminenkin on oma hommansa. Isompien lasten kanssa varmasti jo toimiva!

Pihat olivat muuten aika pieniä ja nurmialueita näytti olevan aika vähän. Terassit olivat kyllä ihania! Lasten kanssa oma piha on merkittävässä osassa asumisviihtyvyydessä. Olen huomannut sen puuttumisen aika konkreettisesti, kun asumme nyt kerrostalossa. Toki tässäkin on ihan ok piha-alue ja ympärillä metsää, mutta on ihan eri asia antaa lasten leikkiä itsekseen pihassa, kun lähteä aina hissillä koko porukalla ulos.


Asunnot olivat osaksi hieman erikoisia, kuten messuilla aina. Löysimme kuitenkin kivoja materiaaleja ja oli kivaa nähdä uusia, valmiita taloja ja erilaisia ratkaisuja. Ehkä asuntomessuilla voisi olla muutama niin sanottu tavallinenkin kohde, koska niitä varmasti rakennetaan eniten. Ja oli tietysti aivan ihanaa viettää parisuhdepäivää :) Kaikin puolin siis hyvä reissu!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?