Lapsiperhe reissaa Suomessa: Launeen perhepuisto Lahdessa

Lapsena ja nuorena kävin usein Lahdessa, mutta aikuisena kaupunki on jäänyt minulle vieraammaksi. Lasten kanssa emme ole Lahdessa juurikaan käyneet, mutta monesti ajaneet ohi. Vietin lasten kanssa viikon mummolassa ja viikon lopuksi olimme menossa Lahdesta junalla Helsinkiin. Juna lähti vasta iltapäivällä, joten päätimme poikien ja heidän serkkujensa kanssa käydä ennen junamatkaa Launeen perhepuistossa.


Tekemistä kesällä: Launeen perhepuisto

Launeen perhepuisto on osa laajempaa puistokokonaisuutta, jonka yhteydessä on myös arboretum ja erilaisia liikunta-alueita. Launeen perhepuistosta löytyy muun muassa liikennepuisto, vesileikkialue, hämähäkki-kiipeilytelineitä, virikkeellinen linna, useita erikokoisia liukuja, motoriikkaratoja sekä älypelejä. Puiston yhteydessä on lisäksi skeittikenttä, koirapuisto sekä minigolf. Eli paljon kaikkea ja monen ikäisille!

visit lahti

Meidän puistoilupäiväksi osui yksi kesän kuumimmista päivistä. Lapset väsyivät aika nopeasti, vaikka alueelta löytyi tosi kivoja leikkipaikkoja. Linnassa oli kiva leikkiä ja siellä olisi viileämmällä säällä tosi kiva leikit. Toisaalta sadesäällä puistossa ei olisi läheskään niin kivaa kuin aurinkoisena päivänä.


Linnan sisältä löytyy vaikka minkälaista tekemistä ja aikuisetkin innostuivat interaktiivisesta pelimatosta. Linnan sisällä on kivat kiipeilytelineet.

Hui mikä liuku! :) Pienet eivät uskaltautuneet tähän, mutta vanhin lapsista nautti vauhdista! Launeen perhepuiston alueella on useita erilaisia liukumäkiä.


Ilmainen vesileikkipuisto pelasti päivän

Vesileikit toimivat aina ja Launeen perhepuisto tarjoili meille myös niitä! Varsinkin pienet lapset piristyivät hetkessä ja vesileikkipaikalla he olisivat jaksaneet läträtä varmaan useamman tunnin. Kahluuallas on juuri sopivan kokoinen ja syvyinen myös pienille, vaikka tietysti veden ääressä lapsia täytyy vahtia koko ajan.

Tälläisiä vesileikkipaikkoja pitäisi olla enemmän yleisillä leikkipaikoilla! Veneiden uittaminen purossa oli mahtavaa ja lapset jaksoivat tehdä sitä uudestaan ja uudestaan. Pienet eivät malttaneet lopettaa vesileikkejä, kun isommat lapset menivät kokeilemaan ennen lähtöä liikennepuistoa.

Minigolf-radan yhteydessä on kahvila, mistä saimme ostettua lopuksi vielä jäätelöt kaikille. Tännekin kannattaisi ottaa omat piknik-eväät ja viettää alueella koko päivä. Puistossa on käytössä myös siistit vessat.

visit lahti


Laueen perhepuisto on avoin kaikille ja sinne on vapaa pääsy. Minigolf ja esimerkiksi veden päällä kävely maksoivat, mutta muuten puistossa voi leikkiä maksutta. Me emme ehtineet kokeilla kaikkea, joten tulemme senkin puolesta vielä takaisin! Mutta myös muuten tykkäsimme paljon ja lapset tulevat varmasti mielellään uudestaan.

visit lahti


Kommentit

  1. Kivan näköinen puisto ja tuo vesileikkialue on kesällä ihan mahtava! Täytyypä pitää mielessä jos joskus liikkuu Lahdessa päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa kyllä käydä, jos liikkuu siellä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Taaperon talvi: Minkä ikäisenä hiihtämään ja luistelemaan?

Elf on the shelf tonttu -ideat 1-24: Itse tehty joulukalenteri lapsille. Mukana kuvat toteutuneista kepposista.

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi