Lapsiperhe reissaa Suomessa: Launeen perhepuisto

Lapsena ja nuorena kävin usein Lahdessa, mutta aikuisena kaupunki on jäänyt minulle vieraammaksi. Lasten kanssa emme ole Lahdessa juurikaan käyneet, mutta monesti ajaneet ohi. Vietin lasten kanssa viikon mummolassa ja viikon lopuksi olimme menossa Lahdesta junalla Helsinkiin. Juna lähti vasta iltapäivällä, joten päätimme poikien ja heidän serkkujensa kanssa käydä ennen junamatkaa Launeen perhepuistossa.


Launeen perhepuisto

Launeen perhepuisto on osa laajempaa puistokokonaisuutta, jonka yhteydessä on myös arboretum ja erilaisia liikunta-alueita. Perhepuistosta löytyy muun muassa liikennepuisto, vesileikkialue, hämähäkki-kiipeilytelineitä, virikkeellinen linna, useita erikokoisia liukuja, motoriikkaratoja sekä älypelejä. Puiston yhteydessä on lisäksi skeittikenttä, koirapuisto sekä minigolf.


Meidän puistoilupäiväksi osui yksi kesän kuumimmista päivistä. Lapset väsyivät siis aika nopeasti, vaikka alueelta löytyi tosi kivoja leikkipaikkoja. Linnassa oli kiva leikkiä ja siellä olisi viileämmällä säällä tosi kiva leikit.


Linnan sisältä löytyy vaikka minkälaista tekemistä ja aikuisetkin innostuivat ;)


Hui mikä liuku! :) Pienet eivät uskaltautuneet tähän, mutta E nautti vauhdista!


Vesileikit pelastavat päivän

Vesileikit toimivat aina ja puisto tarjoili meille myös niitä! Varsinkin pienet lapset piristyivät hetkessä ja vesileikkipaikalla he olisivat jaksaneet läträtä varmaan useamman tunnin. Kahluuallas on juuri sopivan kokoinen ja syvyinen myös pienille, vaikka tietysti veden ääressä lapsia täytyy aina vahtia koko ajan.


Tälläisiä vesileikkipaikkoja pitäisi olla enemmän yleisillä leikkipaikoilla! Veneiden uittaminen purossa oli mahtavaa ja lapset jaksoivat tehdä sitä uudestaan ja uudestaan. Pienet eivät malttaneet lopettaa vesileikkejä ja isommat lapset menivät kokeilemaan ennen lähtöä liikennepuistoa.

Minigolf-radan yhteydessä on kahvila, mistä saimme ostettua lopuksi vielä jäätelöt kaikille. Tännekin kannattaisi ottaa omat piknik-eväät ja viettää alueella koko päivä. Puistossa on käytössä myös siistit vessat.Puisto on avoin kaikille ja sinne on vapaa pääsy. Minigolf ja esimerkiksi veden päällä kävely maksoivat, mutta muuten puistossa voi leikkiä maksutta. Me emme ehtineet kokeilla kaikkea, joten tulemme senkin puolesta vielä takaisin! Mutta myös muuten tykkäsimme paljon ja lapset tulevat varmasti mielellään uudestaan.

Mitä muuta Lahdessa voisi lasten kanssa tehdä?

Kommentit

  1. Kivan näköinen puisto ja tuo vesileikkialue on kesällä ihan mahtava! Täytyypä pitää mielessä jos joskus liikkuu Lahdessa päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa kyllä käydä, jos liikkuu siellä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Miten rauhoittaa lapsi unille: Kokemuksia itsetehdystä painopeitosta

Koronatesti: Miten sujuu lapsen kanssa drive-in koronatesti?

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Korona-ajan kaverisynttärit

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Mikä lapselle nimeksi: Vinkkejä nimen valintaan