Lasten yhteissynttärit: Uhka vai mahdollisuus?

Meidän kaikkien kolmen lapsen synttärit ovat reilun kuukauden sisällä. Tällä hetkellä asumme tilapäisesti kaksiossa ja suurin osa vieraistamme asuvat kauempana. Kotona synttäreiden järjestäminen ei tällä hetkellä onnistuisi, joten päätimme tällä kertaa kokeilla yhteissynttäreitä jossain varatussa tilassa.


Rupesin järjestelemään juhlia kesäkuussa ja ensimmäiseksi piti päättää ajankohta. Nuorimmalla lapsellamme on synttärit keskimmäisenä ja hän täytti vuoden, joten päädyin lähelle hänen oikeiden synttäreiden ajankohtaa. Kyselin hieman myös vierailta heidän kesäviikonloppujen suunnitelmia, mutta se tuo yleensä vain lisää haasteita. Mikään ajankohta ei ikinä sovi kaikille, mutta löysimme suhteellisen hyvän kompromissin.


Seuraavaksi rupesin etsimään sopivaa tilaa. Vieraita olisi tulossa noin 25-30 ja heistä lapsia olisi noin puolet. Mitään kovin kallista en haluaisi, mutta tilan pitäisi kuitenkin olla kohtuullisen kokoinen ja mielellään siinä pitäisi olla piha tai jokin "leikkialue". Ei kovin helppo tehtävä ja jos jokin sopiva löytyi, se oli jo tietysti varattu. Lopulta ylitin budjetin ja varasin juhlatilaksi Pirkkalan Pappilan. Olisin halunnut järjestää siellä nuorimmaisen lapsemme ristiäiset, mutta se oli juuri silloin varattuna. Nyt pääsimme sinne juhlimaan hänen 1-vuotissynttäreitä. Lisäksi juhlan päätähtinä olivat O 3v sekä E 7v.


Lapsilla oli mielessä jo kakkutilaukset ja O halusi Vainu-kakun. E pohti pitkään jalkapallon ja Pokemon kakun välillä ja päätyi lopulta Pokepalloon. Myös R:lle halusin jonkun kakun ja mieheni heitti vitsinä, että hän toivoisi talokakkua. Miehelläni on siis myös elokuussa synttärit. Kakkujen lisäksi pitäisi olla jotain suolaista, joten päädyin tilaamaan voileipäkakun ja vainukakun pitopalvelusta, ulkoistamaan muutaman suolaisen tarjottavan isovanhemmille ja loput tein itse. Sain jostain idean tehdä vielä cake popsien tapaisia pieniä tarjottavia ja R:lle oman banaanipannari-mustikkakakun. Juhlaviikolla sain siis todella leipoa :)

Tein tarjottavat valmiiksi perjantaina, sillä lauantaina en olisi ehtinyt lasten kanssa. Pokepallokakku oli vielä perjantaina ihan ok, mutta punainen päällys "räjähti" lauantaina kuljetuksen aikana. Myös sisällä oleva mousse jäi hieman liian löysäksi, joten tähän kakkuun en ollut yhtään tyytyväinen ja harmitti laittaa sen tarjolle. Sokerimassa on aina hieman arvoitus amatöörileipurille ja pitäisi vaan muistaa, että se kannattaisi tehdä aina vasta hetki ennen tarjoilua.


Meidät mukaan lukien juhlissa oli yhteensä 32 henkilöä. Tila oli juuri sopivan kokoinen ja se on muutenkin ihana. Iso piha ja lapsille pieni leikkipaikka ulkona. Myös sää salli ja lapset pystyivät leikkimään ja juoksemaan ulkona. Olin suunnitellut aarrejahdin alueen ympäristöön ja kahvin lomaan leikkimielisen tietovisan lapsiimme liittyen. Itse olin tyytyväinen juhliin ja koko päivään, vaikka illalla väsyttikin. Oli jotenkin tosi juhlavaa viettää lasten synttäreitä ihanassa tilassa ja tärkeiden ihmisten kanssa. Alkumalja ja juhlapuhe antoivat oman lisänsä juhlatunnelmalle.


Ensi vuonna juhlimme lasten synttäreitä uudessa, omassa kodissamme, mutta harkitsen erittäin vahvasti, että silloinkin ne olisivat yhteisjuhlat! Kiitos kaikille vieraille ja onnea mun parhaat pojat!

Lue myös: Maidon ja gluteeniton: Marianne Crush kakku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Taaperon talvi: Minkä ikäisenä hiihtämään ja luistelemaan?

Elf on the shelf tonttu -ideat 1-24: Itse tehty joulukalenteri lapsille. Mukana kuvat toteutuneista kepposista.

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi