Vauhdilla ambulanssissa syntynyt: Minkälainen hän on 1-vuotiaana?

R täytti viime viikolla vuoden. En osaa ajatella, että hän on taapero, vaan ajattelen ja kutsun häntä edelleen vauvaksi. Ja tämä jatkuu varmasti vielä pitkään, se taitaa olla nuorimman lapsen osa :)


Olen leikkimielisesti miettinyt, että voiko synnytyksen kesto kuvastaa vauvan luonnetta? Meidän kaikkien kolmen poikamme syntymät ovat olleet suhteellisen nopeita. Keskimmäinen tosin jouduttiin käynnistämään, mutta eteni sen jälkeen nopeasti. Esikoinen ja nuorimmainen ovat luonteeltaan vauhdikkaita, temperamenttisia ja todella energisiä. He tulivat myös maailmaan nopeasti ja päättäväisesti. Keskimmäinen on huomattavasti rauhallisempi ja harkisevaisempi. Hän miettii ensin, mutta kun innostuu, niin alkaa tapahtumaan. Vähän kuin hänen syntymänsä :)


R syntyi matkalla sairaalaan. Lähdimme kotoa heti, kun saimme isommille lapsille hoitajan, mutta jo alkumatkasta sanoin miehelleni, että emme tule ehtimään sairaalaan ajoissa. Meiltä on matkaa synnytyssairaalaan noin 20 kilometriä ja ajankohta oli rauhallinen sunnuntaiaamu. Hätäkeskus neuvoi jäämään tien sivuun odottamaan ja valmisteli miestäni toimimaan tarvittaessa kätilönä. Lisäjännitystä asiaan toi se, että ensimmäinen paikalle hälytetty ambulanssi hajosi ja jouduimme odottamaan seuraavaa. Kun pääsin sisälle ambulanssiin, vauvan pää jo näkyi ja sain hänet heti syliini.

Jälkeenpäin tuntuu, ettei se voinut tapahtua meille. Jotenkin kuitenkin tilanne vei mukanaan ja osasimme molemmat olla rauhallisia ja johdonmukaisia. Tietysti asiaa helpotti myös se, että R on kolmas lapsemme ja tiesin, miten synnytys ilman ongelmia etenee. Ensimmäisen lapsemme kohdalla ainoa toiveeni synnärille oli, että saan tarvittaessa epiduraalin enkä olisi ikinä voinut uskoa, että synnytän joskus ilman mitään kivunlievitystä. Mutta nyt olen todella onnellinen, että olen saanut kokea myös niin sanotun voimaannuttavan synnytyksen, joka etenee täysin omalla painollaan.R on ihana persoona. Täynnä virtaa ja voimaa. Hän tulistuu hetkessä, mutta samantien kiukku voi muuttua nauruksi. Monet ennustivat, että hän kävelee 10 kuukauden ikäisenä, mutta vielä emme ole nähneet ensiaskelia ilman tukea. Konttaamalla pääsee niin lujaa, että todennäköisesti hän kypsyttelee kävelemään lähtöä ja juoksee sitten samantien :) Huomaa, että R:llä on isoveljiä, sillä autolla ajaminen ja autonäänet onnistuvat jo hyvin. On ihanaa nähdä, miten vuoden ikäinen imee uutta ja matkii kaikkea näkemäänsä. Olet niin Rakas!

Kommentit

 1. Onnea 1-vuotiaalle nuorimmaiselle! Meillä kuopus on 2,5 -vuotias ja edelleen kutsutaan häntä meidän vauvaksi... =) Hauska ajatus tuo, että synnytyksen kulku kuvaisi jotenkin lapsen luonnetta, ties vaikka olisi perääkin tai ainakin kivaa on ajatella niin!
  Anna / Mustikkapasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo ja onhan tuo esikoinenkin edelleen mun "vauva" :) Meillä ainakin osuu hauskasti synnytyksen eteneminen lasten luonteeseen :)

   Poista
 2. Onnea 1v.
  Meidän 1v on välillä "vauva", mutta kun kuudes on jo masussa, täytyy tuosta luopua pikkuhiljaa😁

  Meidän vitonen syntyi sairaalan pihassa omaan autoon minun toimiessa itse kätilönä, mies oli hakemassaa apua, vauhtia riittää edelleen. Tokasta näkyi hetken käyrillä olon jälkeen pää, joten saliin päästiin vauhdilla,on luonteeltaan kiltti haaveilija, mutta suuttuu nopeasti. Muiden syntymää saimme odotella hetken, herkkiä, mutta suuttuessaan näyttävät myös toisen puolen itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea sinne odotukseen! Ihania kuvailuja teidän lapsista! Ja voi mikä tarina teilläkin on lapsen syntymästä! Aika hurja :) Toivottavasti tämä uusi tulokas malttaa odottaa sairaalaan sisälle pääsyä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa