Maidoton Oreokakku: Suklaakakkua äitienpäiväksi

Äitienpäivä viikonloppu innosti minutkin taas leipomaan. Perinteisesti lapset leipovat äidille, mutta minun on tehnyt mieli jo pidemmän aikaa suklaakakkua. Joten päätin, että teen pienen suklaakakun ja lisäksi paistan pienen kakkupohjan, mistä pojat saavat taiteilla omanlaisensa kakun.

Lopulta päädyin tekemään suklaisen Oreokakun. Tämä oli tosi kiva, helppo ja nopea tehdä. Ja maku oli juuri sellainen kuin toivoinkin! Eli suussa sulava  ja tarpeeksi suklainen :) Ohjeen perustana käytin Suklaapossun ohjetta Oreokakusta, mutta muokkasin sen maidottomaksi ja lisäsin hieman suklaata.


Suklainen Oreokakku (maidoton)

Gluteenittomaan kakkuun voit käyttää esim. Pirkan gluteenittomia vaniljatäytekeksejä. Ne ovat myös laktoosittomia, maidottomia ja kananmunattomia.

Pohja
1 pkt Oreo keksejä
2 rkl kauramaitoa

Murskaa keksit joko pakastepussissa murustaen tai esim. sauvasekoittimella. Lisää joukkoon maitoa (tai halutessasi rasvaa). Painele keksiseos vuokaan leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin.

Täyte
- Noin 1 pkt Orea keksejä (itse jätin muutaman keksin koristeluun 
- 1 prk Oatly påMackan tuorejuustoa
- noin 2dl Alpro Sopya vispiä vispattuna (tai kauravispiä)
- 1-2 dl Alpro Soya Go On -rahkaa
- Noin 1/2 levy tummaa Panda suklaata sulatettuna (riippuen kuinka suklaista haluaa)

(Oreo kekseistä voi valita myös suklaatäytteiset, jolloin jo kekseistä itsestään tulee suklaan makua.)

Murskaa keksit. Täytteessä ne kannattaa jättää hieman isommiksi paloiksi, niin kakussa on ihana suutuntuma. Vispaa kerma, sulata suklaa ja sekoita kaikki aineet sekaisin. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Täyte on niin paksua, että pysyy hyvin kasassa ilman liivatetta.

Voit koristella kakun esim. kekseillä tai suklaalla.


Kuvassa näkyvä Muumi-muki on Muumin päivä muki, mitä myytiin Tove Janssonin syntymäpäivänä 9.8.2018. Mukeja myytin vain tänä yhtenä päivänä.

"Muumin päivä -mukin kuvitus on peräisin Tove Janssonin piirroksesta vuodelta 1955, joka on alunperin piirretty lontoolaiselle sanomalehdelle. Piirroksessa Muumipeikko ja Muumimamma ovat kiivenneet läheisen saaren korkeimmalle kalliolle ja istahtaneet ihailemaan auringonlaskua. Muumipeikko käpertyy äitinsä kainaloon ja painaa kuonoaan tämän silkinpehmeää kuonoa vasten. On hiljaista ja he ovat kahdestaan – siinä on hyvä olla. Kalliolla he saavat olla hetken rauhassa, poissa touhun keskeltä ja huomiota kaipaavien perheenjäsenten luota." Lähde.

Mieheni halusi ostaa minulle tämän mukin, koska meidän kolmannen poikamme laskettu aika oli 8.8.2018. Muki on siis minulle erityisen tärkeä. Äiti ja poika. Poikamme syntyi muutaman päivän yli lasketun ajan vauhdilla, matkalla sairaalaan. Voit lukea siitä lisää täältä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat