Maidoton (ja gluteeniton) kinuskikakku isälle
Leipominen on yksi lemppariharrastuksistani, jos minulla on vaan aika tehdä sitä rauhassa. Kolmen pienen lapsen kanssa se ei useinkaan toteudu, mutta kun on tarpeeksi hyvä syy, niin leivon myös "lasten kanssa". Isänpäivä on yksi parhaista syistä leipoa, joten laitoimme pikkuisten kanssa kakkutehtaan pystyyn samalla, kun mieheni teki hommia taloraksalla.
Meidän perheen isän suosikkiherkku on kinuski. Itse en siitä niin kovin välitä enkä ole koskaan aikaisemmin tehnyt kinuskia! Mutta nyt päätin ilahduttaa puolisoani ja testiin pääsi heti suorilta maidoton kinuski. Kinuskikissa on vertaillut, miten eri vegaaniset kermat toimivat kinuskissa ja sen perusteella valitsin kermaksi Plantin kaurakerman.
Kinuskin ohjetta googlettelin ja lopulta päädyin seuraaviin mittasuhteisiin:
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl Planti kermaa
hippusellinen suolaa
pieni loraus öljyä antamaan kiiltoa
Keitin kinuskia noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Kattilassa se näytti vielä ihan epäilyttävältä, mutta jäähtyessään se sai kauniin kiillon ja levittyi tosi kivasti kakun päälle. Kakussa kinuskin alla on suklaakerros, mutta hieman jäähtynyt kinuski valui sen päälle nätisti eikä sekoittunut suklaakerrokseen.
Tein tämän kakun pienimpään kakkuvuokaani, minkä omistan. Siitä tuli kolmen kananmunan kakku ja sen halkaisija on 19 cm. Kakun pohjana käytin samaa, millä olen tehnyt 2-vuotiaan muumikakun. Ohje löytyy täältä: 2-vuotiaan muumijuhlat.
Leikkasin kakun kolmeeen osaan ja laitoin molempiin väleihin mustikka-mansikkamoussen. Moussea oli aika reilusti ja se valui kivasti koko kakun ympärille.
Pakastemustikoita noin 1,5dl
Alpro Soya Go On rahkaa noin 1dl
Soija vispikermaa noin 1,5dl
Pari ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta
3 liivatetta
Muumikakkuun tein mansikkamoussen kokonaan ilman liivatetta, mutta tämä seos oli niin löysän oloista, että laitoin tähän varuiksi liivatetta. Pakastemustikoista tuli enemmän nestettä kuin mansikoista.
Kakun päällä on soya vispiä, mitä värjäsin mustikan mehulla. Lisäksi laitoin jäisiä mustikoita, joihin sivelin päälle hyytelösokeria. Hyytelösokerilla saa jäiset marjat pysymään kokonaisina eivätkä ne ala valuttamaan nestettä.
Lapsiperhearki: 4 minuuutin sääntö saa kumppanin hymyilemään
Meidän perheen isän suosikkiherkku on kinuski. Itse en siitä niin kovin välitä enkä ole koskaan aikaisemmin tehnyt kinuskia! Mutta nyt päätin ilahduttaa puolisoani ja testiin pääsi heti suorilta maidoton kinuski. Kinuskikissa on vertaillut, miten eri vegaaniset kermat toimivat kinuskissa ja sen perusteella valitsin kermaksi Plantin kaurakerman.
Maidoton (ja gluteeniton) kinuskikakku
Kakkuna on aikaisemminkin tekemäni maidoton (ja gluteeniton) Marianne Crush suklaakakku, minkä ohje löytyy täältä: Suklaa Marianne Crush kakku, mutta päälle tein nyt kinuskin. Karkit sisältävät gluteenia, mutta ne voi helposti vaihtaa toisiksi.Kinuskin ohjetta googlettelin ja lopulta päädyin seuraaviin mittasuhteisiin:
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl Planti kermaa
hippusellinen suolaa
pieni loraus öljyä antamaan kiiltoa
Keitin kinuskia noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Kattilassa se näytti vielä ihan epäilyttävältä, mutta jäähtyessään se sai kauniin kiillon ja levittyi tosi kivasti kakun päälle. Kakussa kinuskin alla on suklaakerros, mutta hieman jäähtynyt kinuski valui sen päälle nätisti eikä sekoittunut suklaakerrokseen.
Maidoton (ja gluteeniton) mustikkakakku
Esikoisemme ei tykkää suklaasta eikä myöskään kinuskista. Halusin kuitenkin, että myös hänelle löytyy jotain kahvipöydästä, joten tein samalla kertaa myös toisen kakun. Ja tämän takia tein kakut jo lauantaina valmiiksi, että ne tulisi syödyksi. Meille on tulossa lauantaina vieraita, joten aloitamme kakut jo ennakkoon.Tein tämän kakun pienimpään kakkuvuokaani, minkä omistan. Siitä tuli kolmen kananmunan kakku ja sen halkaisija on 19 cm. Kakun pohjana käytin samaa, millä olen tehnyt 2-vuotiaan muumikakun. Ohje löytyy täältä: 2-vuotiaan muumijuhlat.
Leikkasin kakun kolmeeen osaan ja laitoin molempiin väleihin mustikka-mansikkamoussen. Moussea oli aika reilusti ja se valui kivasti koko kakun ympärille.
Maidonton ja gluteeniton marjamousse
Pakastemansikoita noin 2dlPakastemustikoita noin 1,5dl
Alpro Soya Go On rahkaa noin 1dl
Soija vispikermaa noin 1,5dl
Pari ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta
3 liivatetta
Muumikakkuun tein mansikkamoussen kokonaan ilman liivatetta, mutta tämä seos oli niin löysän oloista, että laitoin tähän varuiksi liivatetta. Pakastemustikoista tuli enemmän nestettä kuin mansikoista.
Kakun päällä on soya vispiä, mitä värjäsin mustikan mehulla. Lisäksi laitoin jäisiä mustikoita, joihin sivelin päälle hyytelösokeria. Hyytelösokerilla saa jäiset marjat pysymään kokonaisina eivätkä ne ala valuttamaan nestettä.
Ihanaa ja herkullista isänpäivää ja viikonloppua!
Lue myös:Lapsiperhearki: 4 minuuutin sääntö saa kumppanin hymyilemään
Kommentit
Lähetä kommentti