Maidoton ja gluteeniton: Suklaa Marianne Crush kakku
Vietimme elokuussa kaikkien poikiemme yhteissynttäreitä. Jokainen poikamme sai oman kakun ja itse leivoin 1-vuotiaan suklaisen Marianne Crush kakun sekä 7-vuotiaan Pokepallokakun. Suklaa-Marianne Crush kakku oli maidoton sekä gluteeniton ja siitä tuli ihan älyttömän hyvää! Muokkasin
kakun muutamasta eri kakkureseptistä. Tämän voi tehdä myös ns
tavallisena versiona, mutta tässä minun versioni maidottomana ja
gluteenittomana.
leivontakaakaojauhetta
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
sokeria
Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia. Kolmanteen lasiin jauhoja yhteensä samanverran kuin kananmunia. Jauhojen suhde on noin 1/3 kaakaota ja 2/3 perunajauhoja. Lisäksi 1 teelusikallinen leivinjauhetta.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä enää vatkaa. Ilman siivilää, jauhot jäävät paakuiksi.
Voitelin kakkuvuoan laktoosittomalla (maidottomalla) margariinilla ja jauhotin perunajauhoilla. Valmis kakkupohja on leikattu kahtia ja kakun pohjana on käytetty puolikasta kakkupohjaa.
Tämä on siis ns peruskakkupohja, mutta ilman vehnäjauhoja. Itse käytän lämpötilaa 175 astetta ja paistoaikana noin 30-40min. Teen aina kakkupohjalle hammastikkutestin, eli onko jo kypsä :)
2 dl soijavispiä
noin 200g Allpro soya Go On rahkaa
noin 120g Marianne Crush rouhetta
5 liivatetta
omenamehua liivatteen sulattamiseen
Valmista täyte ja kaada kakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
2 dl soijavispiä
noin 1dl Allpro soya Go On rahkaa
1 levy tummaa Panda suklaata
Valmista täyte ja kaada Marianne täytteen päälle, kun Marianne täyte on hyytynyt.
Lämmitä 1 dl soya vispiä kattilassa.
Lisää noin 130g tummaa Panda suklaata sulatettuna sekaan. Kaada varovasti kakun päälle, kun suklaatäyte on hyytynyt.
Päällä koristeina on Marianne rakeita.
3-vuotiaan Vainukakku on tilattu pitopalvelusta Sokerihiiri. Se oli myös gluteeniton ja maidoton.
Suklaista viikonloppua!
Lue myös:
Maidoton ja gluteeniton: Mango-suklaa kakku
Seuraa blogia:
Follow
Suklainen marianne crush kakku
Pohja
4 kananmunaaleivontakaakaojauhetta
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
sokeria
Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia. Kolmanteen lasiin jauhoja yhteensä samanverran kuin kananmunia. Jauhojen suhde on noin 1/3 kaakaota ja 2/3 perunajauhoja. Lisäksi 1 teelusikallinen leivinjauhetta.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä enää vatkaa. Ilman siivilää, jauhot jäävät paakuiksi.
Voitelin kakkuvuoan laktoosittomalla (maidottomalla) margariinilla ja jauhotin perunajauhoilla. Valmis kakkupohja on leikattu kahtia ja kakun pohjana on käytetty puolikasta kakkupohjaa.
Tämä on siis ns peruskakkupohja, mutta ilman vehnäjauhoja. Itse käytän lämpötilaa 175 astetta ja paistoaikana noin 30-40min. Teen aina kakkupohjalle hammastikkutestin, eli onko jo kypsä :)
Marianne crush täyte maidoton
Tämä on tehty mukaillen Fazerin marjaisesta marianne crush kakusta.2 dl soijavispiä
noin 200g Allpro soya Go On rahkaa
noin 120g Marianne Crush rouhetta
5 liivatetta
omenamehua liivatteen sulattamiseen
Valmista täyte ja kaada kakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
Suklaatäyte maidoton
Tämä on tehty mukaillen Suklaapossun kolmen suklaan juustokakusta.2 dl soijavispiä
noin 1dl Allpro soya Go On rahkaa
1 levy tummaa Panda suklaata
Valmista täyte ja kaada Marianne täytteen päälle, kun Marianne täyte on hyytynyt.
Suklaaganache maidoton
Tämä on tehty mukaillen Kinuskikissan suklaakuorrutteesta.Lämmitä 1 dl soya vispiä kattilassa.
Lisää noin 130g tummaa Panda suklaata sulatettuna sekaan. Kaada varovasti kakun päälle, kun suklaatäyte on hyytynyt.
Päällä koristeina on Marianne rakeita.
3-vuotiaan Vainukakku on tilattu pitopalvelusta Sokerihiiri. Se oli myös gluteeniton ja maidoton.
Suklaista viikonloppua!
Lue myös:
Maidoton ja gluteeniton: Mango-suklaa kakku
Seuraa blogia:
Follow
Muuten ihan hyvä mutta ei paisto aikaa eikä lämpötilaa?
VastaaPoistaKiitos kommentista! Pohjana on ns peruskakkupohja. Lisään ne, mitä itse käytän. Toki eri uunit käyttäytyvät hieman eri tavalla :)
PoistaHeipä hei. Minkäkokoiseen vuokaan tämä on tehty? Ja minne käytit pohjan toisen puolikkaan? Ajaisko pohjassa asiansa kääretorttu pohja? ��
VastaaPoistaKiitos viestistä! En nyt pääse mittaamaan vuokaa, mutta lisää tänne tiedon, kun saan sen mitattua :) Laitoin toisen puolen pakkaseen ja käytin myöhemmin toisen kakun pohjana. Varmaan toimisi myös kääretorttu pohja!
Poista