DIY: Kylpypommit lapsen kanssa ja kakkupaperilla koristellut lasipurkit joululahjaksi. Mukana ohje.

Kokeilimme 4-vuotiaan kanssa itse tehtyjen kylpypommien tekemistä. Teimme näitä tällä kertaa omaan käyttöön kokeilumielessä, mutta näitä voi antaa esimerkiksi joulu- tai vaikkapa ystävänpäivälahjana. Meillä ei ole kylpyammetta, joten teimme näitä jalkakylpyyn. Ensisijainen ajatus oli tehdä lapsen kanssa jotain kivaa ja luovaa yhdessä ja se ainakin toteutui!

Googlesta löytyy paljon ohjeita kylpypommien tekemiseen. Me käytimme Kodinkuvalehden Huvikumpu -blogin ohjetta. Tästä ohjeesta tulee noin 30 kylpypommia, mutta meille riitti pienempikin määrä, joten puolitimme ohjeen. Teenä käytimme Muumien vihreää teetä, missä on päärynä ja vanilja-aromia.

kylpypommit diy
 

Kylpypommit ohje

1,5 dl ruokasoodaa
0,5 dl sitruunahappoa
1,25 rkl öljyä
noin 5-7 tippaa geelimäistä elintarvikeväriä
1 pussi vihreää teetä


Helppo ja hauska DIY lahja lapsen kanssa: Kylpypommit

Aineet sekoitetaan yhteen. Massasta tulee muotoiltavaa, mutta hieman rakeista. Sen saa kuitenkin hyvin taputeltua kiinni muotteihin. Me käytimme silikonista sydämenmuotoista jääpalamuottia. Massa kannattaa painella tiiviisti muottiin. Muotti jätetään kuivumaan huoneen lämpöön muutamaksi tunniksi tai yön yli. Silikonisesta muotista valmiit kylpypommit on helppo irrottaa.
 
 
Illalla testasimme kylpypommien toimivuutta. Lapsista oli jännittävää heittää se lämpimään veteen ja heistä oli hauska seurata, kun se suhisi ja liukeni vedessä.
 


Lasipurkin koristelu kakkupaperilla

Kylpypommeja suositellaan säilytettävän lasipurkissa tai muussa ilmatiivissä rasiassa. Me päätimme hyödyntää pilttipurkkeja. Meidän kylpypommeista tuli haaleasti vaaleanpunaisia, joten purkkeihinkin tuli vaaleanpunainen pitsikoriste. Näitä purkkeja voi käyttää myös muiden joulumuistamisien paketointipurkkeina.

Käytimme koristelussa kakkupaperia ja kaapista löytyi sattumalta vaaleanpunaista paperia. Leikkasin kolme pitsiä yhdestä kakkupaperista ja liimasimme paperin pilttipurkkiin maidolla. Kakkupaperi pysyy hyvin kiinni, kun se kuivaa purkin pintaan.


Lue myös:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?