Joulu uudessa kodissa: Miten joulupukki toi lahjat korona jouluna?

Vietimme ensimmäistä kertaa joulua pelkästään oman perheen kesken. Aikaisempina jouluina olemme aina viimeistään pyhinä käyneet kyläilemässä ja usein olleet myös jouluaaton jomman kumman lapsuuden kodissa. Tänä vuonna päätimme jo hyvissä ajoin, että vietämme joulun omassa, uudessa kodissamme. Yksikin pieni nuha olisi helposti sotkenut reissusuunnitelmat, joten oli senkin puolesta huojentavaa, että olisimme joka tapauksessa kotona.

 

Sairastelut eivät tänä vuonna sotkeneet meidän joulusuunnitelmia, mutta onneksi emme olleet lähdössä minnekään pidemmälle. Aatonaattona automme hälytti kauppareissulla, että sammuta moottori ja auto lähti hinurilla pajalle. Eilen juuri saimme tietää, että saamme auton ehkä joskus loppiaisen jälkeen. Olisi ollut mielenkiintoista, jos olisimme olleet lasten kanssa autossa lähdössä mummolaan ja olisimmekin päätyneet autokorjaamolle. Nyt onneksi kotona oli kaikki jouluvalmistelut vauhdissa ja mitään pidempiä reissuja ei ole suunniteltu loppu- tai alkuvuodelle.

 

Jouluaatto uudessa kodissa

Aattoaamu alkoi Elf on the shelf -tontun etsimisellä. Tonttu löytyi helposti kuusen alta, mutta tontun kirje toi mukanaan tekemistä aamuun. Tonttu kertoi kirjeessään, että oli lähdössä korvatunturille, mutta oli ottanut muistoksi valokuvia pojista. Kirjeessä oli kuvia jokaisesta lapsesta nukkumassa tonttu kainalossa.
 
24. päivä
 
Lisäksi tontun viimeinen yllätys vaati tehtävien ratkaisua. Käytimme Hello form Finland sivuston tekemää joulupakopeliä. Siihen kuului 6 erilaista tehtävää, jotka piti ratkaista. Tehtävät sopivat hyvin meidän tokaluokkalaiselle, mutta 4-vuotias pystyi osallistumaan myös osaan tehtävistä. Piilotin jokaisen tehtävän eri paikkaan, joten lapset pääsivät tehtävien välissä aina etsimään seuraavaa tehtävää vihjeiden perusteella.

Lopulta tontun yllätyksenä löytyi Muumit hippasilla -lautapeli sekä pienet herkut. Muutoin meidän aattoon kuului riisipuuroa, joulusauna, käynti hautausmaalla, ulkoilua, pelailua ja tietysti jouluruokaa.

21. päivä tonttu oli taas pulassa

Miten lapset saivat lahjat?

Viime vuonna vietimme joulua mummolassa ja siellä kävi "oikea" joulupukki. Isommat lapset muistavat sen vielä ja siitä on puhuttu paljon. Tänä vuonna juttelimme jo etukäteen, että joulupukki ei varmaan pääse koronan takia tulemaan, vaan mahdollisesti tontut tuovat lahjoja lapsille.

Mietimme mieheni kanssa pitkään, miten lahjat sitten ilmestyvät meille. Vielä aattona päivällä oli hieman vaiheessa suunnitelmat, mutta 4-vuotiaan kirje joulupukin poroille ratkaisi pulman. O:lla on huoneessa oma postilaatikko, mihin hän on joulukuussa jättänyt usein tontuille postia. Kirjoitimme joulupukilta kirjeen ja laitoimme sen vaivihkaa postilaatikkoon.

22. päivän tontun jekut
 

O oli aattona piirtänyt joulupukin poroille piirustuksen, minkä hän aikoi antaa tontuille mukaan. Alkuillasta sopivassa vaiheessa ehdotimme, että laittaisiko hän piirustuksen kuitenkin postilaatikkoon, kun tontutkaan eivät mahdollisesti pääse koronan takia tulemaan sisälle lahjojen kanssa. Tämä sopi hyvin ja postilaatikosta löytyikin sitten kirje itse joulupukilta. Kirjeen vihjeiden perusteella lahjatkin lopulta löytyivät ja loppuilta meni niiden parissa.


23. päivän tontun touhut

 

Lue täältä joulukuun muut Elf on the shelf -tontun touhut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?