Mitä opettajalle lahjaksi: Pienet, edulliset ja helpot lahjat opettajalle

Olemme tehneet / ostaneet joka vuonna jouluna sekä keväällä pienet muistamiset / kiitoslahjat päiväkodin aikuisille ja koulun opettajalle. Viime vuonna selvittelin hieman, mitä opettajat yleensä saavat lahjaksi vai saavatko he lahjoja: Mitä lahjaksi opettajalle ja päiväkodin aikuiselle: Kysyin opettajilta!

Koostin myös 8 helppoa DIY-lahjaa, joita voi antaa lahjaksi läheisille tai opettajille: 8 helppoa ja edullista DIY-lahjaa: Itse tehdyt joululahjat.


Mitä helppoa ja edullista lahjaksi opettajalle tai päiväkodin aikuiselle?

Meillä on tällä hetkellä 2 lasta päiväkodissa ja yksi lapsi koulussa. Lapsilla on päiväkodissa yhteensä 7 aikuista omissa ryhmissä ja lisäksi koululaisen opettaja, joten meiltä olisi lähdössä tänä vuonna 8 kiitoslahjaa opettajille ja varhaiskasvattajille. Jos ostaisimme vaikka noin 10 euron lahjan, ne maksaisivat yhteensä 80 euroa. Mielestäni se on aika paljon. Arvostan todella paljon päiväkodin aikuisten ja koulun opettajien työtä ja esimerkiksi 10 euron lahja on ihan mitätön siihen verrattuna. Mielestäni näissä kouluun ja päiväkotiin viedyissä lahjoissa ei kuitenkaan ole kysymys lahjomisesta vaan erityisesti kiittämisestä. Halu tuoda esille kiitollisuus heidän tekemästä tärkeästä työstä. Siksi olemme vieneet ensisijaisesti jotakin lapsen "oma tekemää", mutta käytettävää.

Kun kysyin opettajilta, mitkä lahjat ovat jääneet parhaiten mieleen, esiin nousi itse tehdyt kortit, joissa on annettu palautetta menneestä kaudesta tai nostettu esille jokin onnistunut asia. Opettajat eivät odota mitään erityisiä lahjoja. Lahjoista parhaita ovat usein ne, joita voi "käyttää pois" tai syödä.

Bongasin netistä ohjeen paperisten tähtien / kukkien tekemiseen. Näihin löytyy ohjeita monesta paikasta, Google on hyvä apuväline. Itse kokeilin tehdä kukkia lahjapaperista sekä leivinpaperista. Paperi siis taitellaan viuhkaksi, kiinnitetään keskeltä nitojalla tai narulla ja viuhka liimataan ympyräksi. Jos käyttää narua, naru kannattaa jättää pidemmäksi, niin sitä voi käyttää koristeen ripustamiseen. Koristetta voi käyttää lahjan osana ja näin esimerkiksi glögipullo muuttuu lahjamuotoon. Onhan tämä kivempi viedä näin kuin pelkkä pullo.

lahja päiväkodin aikuiselle

Suklaa on aika perinteinen jouluvieminen, mutta itse koen, että pelkkä suklaalevy tai -rasia on hieman tylsä vieminen lapselta opettajalle. Onneksi suklaan koristeleminen on superhelppoa ja kivaa. Tässä on tehty Kismet-levystä tonttu, jolla on sylissä pieni lahja. Lahjan sisällä on lisää suklaata. Tontusta voi tehdä myös kortin ja syliin paketoida lahjaksi suklaalevyn. Kortti on meidän koululaisen tekemä.

lahja opettajalle

 Teimme myös tänä vuonna lahjoiksi kettuja, joilla oli sylissä iso porkkana. Porkkana oli suklaalevy.


 
 
Nämä lumiukko-karkit on jo esillä tuolla 8 helppoa ja edullista DIY-lahjaa: Itse tehdyt joululahjat -postauksessa, mutta nostin ne vielä tähän esimerkiksi. Karkkirasioista ja suklaista saa tehtyä, vaikka minkälaisia viemisiä. Saman voi tehdä myös esimerkiksi kahvi- ja teepaketeille.

Jos pelkkä rasian koristeleminen tuntuu tylsältä, ideaa voi jalostaa vielä pidemmälle. Geisha-possut vievät vähän enemmän aikaa, mutta näitä oli kiva tehdä lapsen kanssa yhdessä. Käytimme purkkeina Piltti-purkkeja, joiden kannen maalasimme vaaleanpunaiseksi ja piirsimme siihen tussilla sieraimet. Lisäksi tarvitaan saparo, puuhelmiä sorkiksi, korvat pahvista ja silmät.


Mitä lahjaksi opettajalle: Meidän kevätlahjoja

Selasin kuva-arkistoja ja vastaan tuli myös muutama keväällä viety lahja opettajalle. Näitäkin voi muokata myös jouluun sopiviksi halutessaan.

Yhtenä keväänä lapset koristelivat juuriharjat vedenkestävillä tusseilla ja tekivät matto-kortit. Pakettiin käärittiin harjan lisäksi mäntysuopaa.

lahja opettajalle

lahja opettajalle

Tässä on koululaisen viime kevään lahja opettajalle. Korona-kevään takia jätimme yrtit pusseihin. Kortista tuli tosi kiva. Lapsi keksi opettajaan liittyviä positiivisia asioita K-I-I-T-O-S sanan alkukirjaimista. Tässä ensisijaisena ajatuksena oli kiitosten välittäminen opettajalle hyvin sujuneesta lukuvuodesta.

lahja opettajalle

Annetaanko teidän perheessä lahja opettajalle?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa