Helppo ja nopea maidoton raparperipiirakka
Raparperiaika on taas täällä! En ole mikään raparperin suuri fanittaja, mutta alkukesään kuuluu silti ehdottomasti raparperipiirakka. Tällä kertaa tosin kesän avauksen piirakassa oli myös vadelmia eli se oli raparperi-vadelmapiirakka.
En välitä kovin raskaista piirakkapohjista ja olenkin löytänyt yhden toimivan, helpon ja nopean maidottoman piirakkapohjan, mitä käytän monissa piirakoissa pohjana. En ole varma, mistä resepti on alkujaan tai en ole varma, onko se muokattu jostain toisesta ohjeesta maidottomaksi. Itselleni en siis siitä ota kunniaa, mutta jaan sen mielelläni eteenpäin.
Maidoton raparperipiirakka - ohje
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl kaurakermaa tai muuta vegaanista kermaa
75 g margariinia
1 kananmuna
Kaada taikina piirakkavuokaann. Itse laitan vuokaan aina leivinpaperin taikinan alle. Ripottele päälle raparperin palat ja lisäksi halutessasi vadelmat.
Sulata margariini esimerkiksi mikrossa. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Sekoita kaikki aineet keskenään sekaisin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, noin 30-40 minuuttia.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vegaanisen vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti