TOP5 mitä en tiennyt ennen lapsia

Kolmen lapsen äitinä olen joutunut heittämään romukoppaan jo monia asioita, joita ajattelin joskus ennen lapsia, että meillä ei ainakaan! Huomaan myös, että kolmannen lapsen kohdalla monessa asiassa ei ole enää niin ehdoton tai tiukka, kuin esimerkiksi esikoisen kohdalla.

Äitiys yllättää edelleen monessa asiassa ja listasinkin 5 asiaa, joita en tiennyt tai ainakaan osannut ajatella ennen lapsia. Näitähän on vaikka kuinka paljon lisää, mutta tähän listautui nyt seuraavat viisi asiaa. Osaatko samaistua tai miltä sinun listasi näyttäisi?


1. Kun lapsi kasvaa, haasteet suurenee

Vauvavuosi ei olekaan se vaikein vaihe lapsen elämässä, vaan koko ajan tulee uusia vaiheita ja uusia haasteita. Eikä ne ainakaan ole helpompia kuin edelliset. On kuitenkin ihanaa nähdä lapsen kasvavan ja oppivan.

2. X-asento

Lapsilla on sisäsyntyinen taito heittäytyä x-asentoon lattialle kiukuttelemaan. Ennen lapsia luulin, että tämä on vain vertaiskuva eikä lapset oikeasti heittäydy lattialle vatsalleen kiukutessaan. Mutta se onkin ihan totta! Aika suloista.

3. Minä itse!

Jos uhmaikäinen haluaa tehdä itse, hän myös tekee. Jos olet esimerkiksi pukenut hänet, hän tarvittaessa riisuu itsensä ja aloittaa alusta ITSE. Sama pätee ihan kaikkeen muuhunkin tekemiseen. Tätä oman tahdon voimistumista on kuitenkin aika hienoa seurata.


4. Vaatteiden nopea kuluminen rikki

Potkupyöräilijällä voi mennä kengät puhki viikossa. Tämä taas tarkoittaa sitä yhdessä kesässä voi kulua lenkkareita....paljon! Sama liittyy housuihin. Tietyssä iässä (ainakin poikalapsilla), lähes kaikkien housujen polvissa on reikä. Ja se reikä ilmestyy niihin ihan hetkessä, ihan uusiin ja "parempiinkin" housuihin.

Mutta meillä ei ole ostettu paljon shortseja uutena, koska rikkinäiset kollarit muuttuvat shortseiksi ilman ompelutaitoakin.

5. Nopea kuin ninja

2-vuotias on nopea kuin ninja. Jos käännät selän, hän jo kiivennyt ruokapöydälle, heitellyt sieltä kaiken alas ja kaatanut samalla jauhopussin lattialle. Kun siivoat sotkuja, jo toisaalta kuuluu kilinää ja kolinaa...

Bonus:

Elämä lasten kanssa on ihan parasta!


Lue myös

Kommentit

 1. Mitään positiivisista yllätyksiä ei vissiin tullut?

  VastaaPoista
 2. Tämä oli hauska kirjoitus, josta voisin allekirjoittaa ehkä se kuvan autojen määrän. Ei mitään muuta.

  Vauvavuosi oli pahin, erityisesti ensimmäiset 3 kk oli kidutusta - 3 kk nukkumattomuutta. Olen kauhulla odottanut, mitä siitä seuraa... Ei mitään. 3 kk ikäisenä poika sai ruokaa eteensä ja tietsän. Siihen loppuivat pahimmat ongelmani. https://viaperasperaadastra.com/2021/03/25/lapseni-on-rikki-poikien-kasvatus/

  Ei siitäkään mitään pahaa seurannut, kun se, että hän opiskelee nyt koodariksi (poika on 10v).

  Tarvitko ehjiä poikien vaatteita? Pojallamme menee 2-3 vuotta yksien housujen rikkomiseksi, joten meillä jää joka vuosi vuorillinen tavaraa. Leluja meillä ei ole enää kovi paljoa jäljellä, mutta niistä mikään ei ollut ikinä rikki.

  Kyllä, hän on nopea ja ketterä (judo, tennis, futis), mutta hän on rikkonut elämänsä aikana 2-3 astia, nekin vahingossa. (Tuo kuva keittiössä ei ole lavastettu).

  Kyllä lapsia on joka lähtöön 😁.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä!

   Lapset ovat tosiaan erilaisia. Meillä on kolme poikaa ja eri luonteisia. Jokainen kohta ei siis pääse heistä jokaiseen :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?