2-vuotiaan Muumi-juhlat: Maidoton muumikakku

Meidän 2-vuotias on muumi-fani. Tai ehkä Ryhmä Hau on nyt hieman sivuttanut muumit, mutta 2-vuotissynttärikakuksi oli toiveena muumikakku! Eipä siinä sitten auttanut kuin alkaa suunnittelemaan hänelle muumikakkua.

Muumikakkuun muumikoristeet

Aluksi mietin, että laittaisin kakun päälle muumi leivontakuvan, jos vaan jostain löytäisin. Päädyin kuitenkin lopulta tekemään kakkukoristeet itse. Tai tarkemmin sanottuna, poikien täti teki toisen muumin ja minä toisen :)



Aikaisemmin olen käyttänyt sokerimassaa, mutta tällä kertaa päädyin kokeilemaan vaahtokarkin makuista kaulintamassaa (saa mm Confetista). Mielestäni vaahtokarkkimassa on maultaan parempaa kuin sokerimassa, mutta molempia on aika lailla yhtä helppo käsitellä. Tein tästä massasta sekä kakun valkoisen päällisosan sekä muumikoristeet kakun päälle.

Muumikoristeet oli loppujen lopuksi aika helppo tehdä. Iso pallo vartaloksi. Pienempi pallo pääksi, jota hieman muotoilee kuonon mutoiseksi. Sitten lisää vain jalat, kädet ja korvat. Silminä on pienet palat sininstä massaa. Sininen massa on Kinuskikissan vaniljamassaa.

Lasitekniikalla kakkupohja

Kakkupohjana on niin sanottu tavallinen vaaleasokerikakkupohja. Teen kakkupohjan useimmiten lasitekniikalla eli mittaan kolmeen samanlaiseen lasiin yhtä paljon kananmunia, sokeria ja jauhoja. Tässä pohjassa on:
  • 4 kananmunaa
  • 4 kananmunan verran sokeria
  • 4 kananmunnan verran jauhoja: noin 1/3 perunajauhoja, 2/3 vehnäjauhoja TAI Semperin gluteenitonta jauhoseosta + 1 tl leivinjauhetta. 
Paista 175 asteeessa noin 30-40 minuuttia. Kokeile tikulla, onko pohja kypsä myös keskeltä.

Mansikkamousse ilman liivatetta

Kakun väliin tein maidottoman mansikkamoussen. Tällä kertaa halusin kokeilla moussen tekoa ilman liivatetta ja Kinuskikissan sivuilta löysin ohjeen vaniljakreemin käyttämisestä hyydyttävänä aineena. Päädyin siis kokeilemaan liivatteen sijasta Confetin maidotonta vaniljakreemijauhetta ja sovelsin Kinuskissan alkuperäistä ohjetta ja tein siitä maidottoman version. Koska kreemijauhe ei hyydytä moussea aivan yhtä tehokkaasti kuin liivate, piti mousseen keksiä jokin maidoton rahkamainen aine.

Maidoton mansikkamousse ilman liivatetta
noin 2-3dl mansikoita soseutettuna
noin 2dl maidotonta kaura tai soija "kermavaahtoa" vaahdotettuna
noin 1-2dl Alpro Go On maustamatonta rahkaa
noin 1/2dl vaniljakreemijauhetta
Kreemin määrä riippuu muiden aineiden määrästä sekä siitä kuinka paksua moussea haluaa.
  

Marianne Crush tiikerikakku

Kuivakakuksi tein muumi-muottiin Marianne-tiikerikakkua. Tiikerikakkuun löytyy useita ohjeita Googlettamalla, mutta kuvan alla on minun käyttämäni ohje. Kakun pohjana on siis perinteinen tiikerikakku maidottomana versiona ja seassa on ihanaa Marianne crush-rouhetta. Marianne crush on maidonta sekä gluteenitonta. Muumin päälle on ripoteltu tomusokeria.


3 munaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl jauhoja (vehnä tai gluteeniton jauhoseos)
3/4 kauramaitoa
1,5 rkl kaakaojauhetta
noin 150g margariinia sulatettuna
Marianne crush seosta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot. Lisää maito ja lopuksi sulatettu margariini.

Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja lisää kaakao ja Marianne Crush. Laita taikina kerroksittain vuokaan, päällimmäiseksi ja alimmaksi vaalea kerros. Marmorikuvia sadaan nostelematta taikinaa kahdella haarukalla. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.




Seuraa blogia:
Follow



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa