2-vuotiaan Muumi-juhlat

Meidän 2-vuotias on muumi-fani. Tai ehkä Ryhmä Hau on nyt hieman sivuttanut muumit, mutta 2-vuotissynttärikakuksi oli toiveena muumikakku! Eipä siinä sitten auttanut kuin alkaa suunnittelemaan hänelle muumikakkua. Aluksi mietin, että laittaisinko kakun päälle muumi leivontakuvan, jos vaan jostain löytäisin. Päädyin kuitenkin lopulta tekemään kakkukoristeet itse. Tai tarkemmin sanottuna, poikien täti teki toisen muumin ja minä toisen :)


Aikaisemmin olen käyttänyt sokerimassaa, mutta tällä kertaa päädyin kokeilemaan vaahtokarkin makuista kaulintamassaa (saa mm Confetista). Mielestäni vaahtokarkkimassa on maultaan parempaa kuin sokerimassa, mutta molempia on aika lailla yhtä helppo käsitellä. Sininen massa on Kinuskikissan vaniljamassaa. Eli kakun päällys sekä muumit ovat vaahtokarkkimassaa.

Kakkupohja

Kakkupohjana on niin sanottu tavallinen vaaleasokerikakkupohja. Teen kakkupohjan useimmiten lasitekniikalla eli mittaan kolmeen samanlaiseen lasiin yhtä paljon kananmunia, sokeria ja jauhoja. Tässä pohjassa on:
  • 4 kananmunaa
  • 4 kananmunan verran sokeria
  • 4 kananmunnan verran jauhoja: noin 1/3 perunajauhoja, 2/3 vehnäjauhoja TAI Semperin gluteenitonta jauhoseosta + 1 tl leivinjauhetta. 
Paista 175 asteeessa noin 30-40 minuuttia. Kokeile tikulla, onko pohja kypsä myös keskeltä.

Mansikkamousse ilman liivatetta

Kakun väliin tein maidottoman mansikkamoussen. Tällä kertaa halusin kokeilla moussen tekoa ilman liivatetta ja Kinuskikissan sivuilta löysin ohjeen vaniljakreemin käyttämisestä hyydyttävänä aineena. Päädyin siis kokeilemaan liivatteen sijasta Confetin maidotonta vaniljakreemijauhetta ja sovelsin Kinuskissan alkuperäistä ohjetta ja tein siitä maidottoman version. Koska kreemijauhe ei hyydytä moussea aivan yhtä tehokkaasti kuin liivate, piti mousseen keksiä jokin maidoton rahkamainen aine.

Maidoton mansikkamousse ilman liivatetta
noin 2-3dl mansikoita soseutettuna
noin 2dl maidotonta kaura tai soija "kermavaahtoa" vaahdotettuna
noin 1-2dl Alpro Go On maustamatonta rahkaa
noin 1/2dl vaniljakreemijauhetta
Kreemin määrä riippuu muiden aineiden määrästä sekä siitä kuinka paksua moussea haluaa.
  

Marianne Crush tiikerikakku

Kuivakakuksi tein muumi-muottiin Marianne-tiikerikakkua. Tiikerikakkuun löytyy useita ohjeita Googlettamalla, mutta kuvan alla on minun käyttämäni ohje. Kakun pohjana on siis perinteinen tiikerikakku maidottomana versiona ja seassa on ihanaa Marianne crush-rouhetta. Marianne crush on maidonta sekä gluteenitonta. Muumin päälle on ripoteltu tomusokeria.


3 munaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl jauhoja (vehnä tai gluteeniton jauhoseos)
3/4 kauramaitoa
1,5 rkl kaakaojauhetta
noin 150g margariinia sulatettuna
Marianne crush seosta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot. Lisää maito ja lopuksi sulatettu margariini.

Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja lisää kaakao ja Marianne Crush. Laita taikina kerroksittain vuokaan, päällimmäiseksi ja alimmaksi vaalea kerros. Marmorikuvia sadaan nostelematta taikinaa kahdella haarukalla. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Seuraa blogia:
FollowKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Curly girl suorille hiuksille: Miten hiukseni reagoivat?