Vauvan uusia taitoja

Vauvamme R oppi kääntymään selältä vatsalleen noin 4,5 kuukauden ikäisenä. Silloin hän kääntyi joitakin kertoja, mutta tämän jälkeen meni useita päiviä ettei kääntyminen tullut mieleen. Nyt hän on taas muistanut tämän uuden taidon. Kun laitan vauvan lattialle, hän kääntyy lähes samantien vatsalleen. Eikä siinä mitään, mutta taitoa pitää harjoitella myös öisin. Jossain vaiheessa harmittelin, kun meillä heräiltiin öisin kahden tunnin välein, mutta nyt olisin aika onnellinen, jos päästäisiin edes siihen takaisin.

Yöllä heräsin vähän väliä ähinään ja vauva pötkötteli vatsallaan. Käänsin hänet takaisin, mutta uni ei meinannut tulla, kun olisi pitänyt kääntyä taas uudestaan ja uudestaan... Koko yö mentiin 1-1,5 tunnin sykleissä. Välillä syötiin, välillä pidin kainalossa ja sitten hetkeksi taas nukahdettiin. Viime aikoina meillä on aamupäiväunet maistuneet levottomien öiden takia ja R teki tällä viikolla aamu-unien ennätyksen, kolme tuntia! Saataisiinpa vain tämä uni myös öihin takaisin :)

Vauvan uusia taitoja

Kuopuksemme muistuttaa monessa asiassa määrätietoista esikoistamme. Kun hän on jotain päättänyt oppia, niin asiaa harjoitellaan niin pitkään, että se sujuu. On tietysti mahtavaa nähdä vauvan kasvavan ja oppivan uutta. Luulen, että innokas kääntyminen on lähtölaukaus liikkumaan lähtemiselle. R nostelee peppuaan ja heiluttelee jalkojaan innokkaasti. Isoveljien leikit kiinnostavat paljon ja omat vauvalelut jäävät dubloille ja autoille kakkoseksi. On ihanaa seurata, miten tärkeitä isoveljet jo tässä vaiheessa ovat pienelle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?