Mansikka-suklaakakku, gluteeniton ja maidoton
Tätä reseptiä sovellan usein. Se on helppo, mutta suussa sulava erikoisruokavalion kakku, mikä maistuu myös ns normaalia ruokavaliota noudattaville.
Tällä hetkellä suosikkini gluteenittomana kakkupohjana on perus sokerikakkupohja, missä vehnäjauhot on korvattu perunajauhoilla sekä tummalla leivontakaakaojauheella. Pohjasta tulee ihanan pehmeä, mutta se pysyy kuitenkin hyvin kasassa. Teen usein kakkupohjan lasitekniikalla eli mittaan kolmeen lasiin yhtä paljon kananmunia, sokeria ja jauhoja. Ensimmäiseen lasiin rikon esimerkiksi neljä kananmuna. Seuraavaan lasiin kaadan sokeria yhtä paljon kuin kananmunia on ensimmäisessä lasissa. Kolmanteen tulevat jauhot ja tässä tapauksessa mittaan perunajauhoja noin 2/3 osaa ja kaakaojauhetta noin 1/3, lisäksi sekaan tulee vielä teelusikallinen leivinjauhetta. Gluteenittoman kakun kakkuvuoan jauhottamiseen käytän usein perunajauhoja tai Semperin gluteenittomia leivontajauhoja (osassa seoksissa on maitojauhetta, joten valitsen aina sen maidottoman version).
Kakkupohja paistuu 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, uunista riippuen. Tarkasta aina, että kakku on myös keskeltä kypsä.
Tällä hetkellä suosikkini gluteenittomana kakkupohjana on perus sokerikakkupohja, missä vehnäjauhot on korvattu perunajauhoilla sekä tummalla leivontakaakaojauheella. Pohjasta tulee ihanan pehmeä, mutta se pysyy kuitenkin hyvin kasassa. Teen usein kakkupohjan lasitekniikalla eli mittaan kolmeen lasiin yhtä paljon kananmunia, sokeria ja jauhoja. Ensimmäiseen lasiin rikon esimerkiksi neljä kananmuna. Seuraavaan lasiin kaadan sokeria yhtä paljon kuin kananmunia on ensimmäisessä lasissa. Kolmanteen tulevat jauhot ja tässä tapauksessa mittaan perunajauhoja noin 2/3 osaa ja kaakaojauhetta noin 1/3, lisäksi sekaan tulee vielä teelusikallinen leivinjauhetta. Gluteenittoman kakun kakkuvuoan jauhottamiseen käytän usein perunajauhoja tai Semperin gluteenittomia leivontajauhoja (osassa seoksissa on maitojauhetta, joten valitsen aina sen maidottoman version).
Kakkupohja paistuu 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, uunista riippuen. Tarkasta aina, että kakku on myös keskeltä kypsä.
Välissä on maidoton mansikkamousse.
2 dl tuoreita (tai pakaste) mansikoita soseutettuna
2dl kaura leivonta"kermavaahtoa"
2 dl kauravanillaa
ripaus vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Soseuta mansikat.
Vatka kerma ja vanilla.
Yhdistä aineet sekaisin ja lisää sekaan ripaus vaniljasokeria.
Liota ja kiehauta liivatelehdet esimerkiksi omenamehussa ja lisää seokseen.
Tässä tapauksessa kakku on leikattu vain kahteen osaan. Kostutan usein kakkupohjia tilkalla omenamehua. Mansikkamousse on kaadettu väliin ja se hyytyy jääkaapissa noin 2-4 tunnissa.
Kakun päällä on kauravanillaa sekä tuoreita mansikoita
Kommentit
Lähetä kommentti