Aamut

Vauvamme R nukkuu edelleen aika katkonaisia öitä. Aamut ovat toisinaan itselleni haastavia, että pääsen vauhtiin ja saan päivämme käyntiin. Onneksi isä vie eskarilaisen aamuisin, samalla kun menee töihin. Minun vastuullani on siis O:, R:n, itseni sekä Funy-koiran aamutoimet. Aamuihin kuuluu lasten ja itseni pukeminen, aamupuuro meille kaikille kolmelle ja R:lle sen syöttäminen + maidon antaminen, Funnylle aamuruoan antaminen ja aamupissa, ilta- ja aamutiskien laittaminen ja keittiön nopea siivous sekä usein pyykkikoneen täyttö ja kuivurin tyhjentäminen puhtaista pyykeistä. Usein kaikki pitäisi tapahtua mielellään yhtä aikaa, varsinkin lasten ja koiran osalta. Vaikka olen usein yrittänyt, en siihen kuitenkaan edelleenkään pysty :)

Meillä on käytännössä kahdenlaisia päiviä. O on kahtena-kolmena päivänä viikosta päiväkodissa, jolloin hän syö kotona aamupalan ja viemme hänet vauvan kanssa hoitoon. Muina päivinä olemme kotona, ulkoilemme, tapaamme ystäviä ja käymme esimerkiksi kerhossa, kirjastossa tai kauppa-asioilla.

Tällä viikolla torstaina oli päiväkotiaamu. Kuulostaako tutulta lapsiperheessä? Vaatteet eivät löydy oikeilta paikoiltaan, aamupalan syömiseen menee kohtuuttomasti aikaa, juuri lähtiessä jollain on kakka vaipassa ja lopulta avaimet ovat kateissa. Meillä oli torstaina juuri tälläinen aamu ja olimme päiväkodista puoli tuntia "myöhässä" siitä ajasta, jonka olimme etukäteen ilmoittaneet. Lisäksi tietysti tiskipöytä oli täynnä likaisia astioita, tiskikone täynnä puhtaita ja pyykkikoneen luona vallitsi pyykkikaaos, mutta näihin en ehtinyt tarttua ennen päiväkotiin menoa.

Meidän arkea

Perjantaina meillä oli kotipäivä ja tarkoituksena oli ehtiä kerhoon noin kello 9. Lopulta olimme perillä noin klo 10. Aamulla oli kahdessa sängyssä lakanat pissassa, aamupuuro loppui kesken, hoitolaukun tavarat levälleen ympäriinsä ja jälleen kakka juuri lähtiessä. Meidän piti käydä lisäksi kerhon jälkeen viikonlopun ruokaostoksilla, mikä onkin aina pienimuotoinen seikkailu kahden pienen pojan kanssa. Kaikesta kuitenkin selvittiin, jälleen kerran. Kotona odotti sitten kolme koneellista likapyykkiä ja pikainen viikonloppusiivous, kun siskoni on tulossa käymään.

Mennyt syksy viimeistään on opettanut itselleni aika paljon armollisuutta ja joustavuutta. Asioista on pakko tinkiä ja keskittyä vain olennaiseen. Aina en todellakaan siinä onnistu ja usein käyn ylikierroksilla, kun yritän tehdä asioita aivan liikaa kerrallaan. Kodin siisteys on ollut pakko jättää toissijaiseksi asiaksi ja eipä se ole niin justiinsa, jos vaatteita haetaan puhtaiden vaatteiden kasasta eikä vaatekaapista. Nyt kohti viikonloppua :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?