Meidän lastenhuone

E ja O ovat tällä hetkellä samassa huoneessa ja R nukkuu vielä meidän makuuhuoneessa. O muutti viime kesänä isoon sänkyyn ja E:n kanssa samaan huoneeseen, kun R:n syntymä lähestyi. O:n muutto isoon sänkyyn ja samalla omaan huoneeseen oli aluksi hieman haastava prosessi. Jouduimme tuomaan kesällä pinnasängyn joksikin aikaa poikien huoneeseen ja siitä O siirtyi isoon sänkyyn, kun oli tottunut uuteen huoneeseen. Pojilla on Niemen Unipuu -kerrossänky. Unipuu-sarja on ihana, kun siitä saa tehtyä samoista osista vaikka minkälaisia kokonaisuuksia. Kun pojat saavat omat huoneet, samoista sängyistä voidaan tehdä heille parvisängyt, puoliparvet tai matalat sängyt.


Tällä hetkellä meillä säilytetään pikkulegoja sängyn alla olevassa laatikossa, mikä on "oikeasti" varasänky / vuodevaatteiden säilytyslaatikko. Keinuhevonen on muuten poikien isän vanha ja se on käsittääkseni ostettu Turun vankilan kaupasta. Tykkään, että lastenhuoneessa on värejä ja KIRJOJA! Meillä luetaan lähes poikkeuksetta joka ilta iltasatu lapsille. Lasten huoneessa on aina pulaa säilytystilasta ja nämä Ikean säilytyskalusteet ovat tosi käteviä piilottamaan tavaraa sisäänsä.


Lasten huoneen erikoisuus on parvi, johon mahtuu lisää säilytykseen leluja. Siellä on myös leikkitilaa ja tällä hetkellä lattia-alan peittää lähes koko parven kokoinen automatto. Automatto on oikeasti muovimattoa, millä voisi päällystää lattian. Löysimme sitä, kun teimme remonttia ja etsimme vessan laattoja.Ostimme E:lle noin viisi vuotta sitten pienet lasten kalusteet. Kävimme ensin läpi Ikean valikoiman, mutta emme löytäneet sieltä mieleisiä. Kävimme sattumalta Helsingissä Pakilan työkeskuksessa. Sieltä sai ainakin silloin ostettua Helsingin päiväkodeista poistettuja kalusteita. Ostimme kolme tuolia ja yhden pöydän. Tuolit maksoivat muistaakseni 3 euroa / kappale ja pöytä 7 euroa. Mieheni hioi ja maalasi tuolit ja ne ovat olleet tosi toimivat. Aikuisenkin on hyvä istua niissä ja tuolit ovat todella tukevat. Lasten huone on kooltaan noin 12 neliötä ja parvi noin 5 neliötä. Tällä hetkellä se vielä toimii hyvin näin, mutta kun E menee syksyllä kouluun, teemme luultavasti jotain muutoksia huonejärjestelyihin.Seuraa blogia: Follow

Seuraa Pikku Leijonat -blogia Instagramissa.

https://www.instagram.com/pikkuleijonatblogi/

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?