Talviloma lasten kanssa kotona

Ennen lasten loman alkua mietin, onko lasten loma äidille lomaa ja voiko kotona olla kiva loma. Olin lasten talviloman maanantaista torstaihin lasten kanssa kotona. Odotukseni eivät olleet kovin suuret, sillä kesälomasta on jäänyt mieleen pitkät ja uuvuttavat lomapäivät, kun yritin keksiä lapsille jotain tekemistä kotona. Kesän muistoihin vaikuttavat tosin viimeisillään oleva raskaus ja ennätyskuuma hellejakso, joten nyt jo lähtötilanne oli aivan erilainen.


Ajattelin, että yritän keksiä joka päivälle jotain pientä kivaa, mutta muuten olemme ilman aikatauluja ja kiirehtimistä. Varsinkin eskarillemme loma tuli todella tarpeeseen, sillä hän vaikutti loman alkaessa suhteellisen kireältä ja kaikki tuntui ärsyttävän. Mennyt talvi on ollut hänellä kiireinen ja täynnä menoja. Tietysti myös eskari vie voimia, vaikka esimerkiksi eskarijutut ovat hänelle helppoja, kun hän osaa jo lukea sujuvasti. Oli myös todella hyvä, että kaikki harrastukset olivat lomalla ja pääsimme irti kaikista arkipäivien aikatauluista.

 

Talviloma lasten kanssa kotona

Maanantaina kävimme lähellä olevassa Fazerin lounasravintolassa naapurin lasten kanssa. Pieni asia, mutta ainakin äidille luksusta arkeen :) Lapsistakin oli kivaa päästä ravintolaan syömään. Alle 3-vuotiaat syövät siellä ilmaiseksi, joten 2,5-vuotiaan kanssa siellä on ihan kannattavaa käydä. Tiistaina meillä oli kaveri kylässä ja pääsimme myös mieheni kanssa hääpäivän kunniaksi melkein kahdestaan illalla ravintolaan syömään, kun saman kaverin äiti tuli vielä meille viettämään isompien poikien kanssa leffailtaa. Meillä oli siis vain vauva mukana, joten tuntui, että olimme melkein kaksin.


Kuten olin etukäteen ajatellutkin, keskiviikkona tuntui, että pitäisi päästä jo hieman kauemmas kotiympyröistä. Lähdimme poikien kanssa bussilla Tampereen keskustaan ja vielä siitä illalla E:n ja kavereiden kanssa leffaan katsomaan Risto Räppääjä ja Pullistelija. Kävimme ennen elokuvaa Lastenkulttuurikeskus Rullassa. Suosittelen paikkaa, jos kaipaa jotain tekemistä lasten kanssa Tampereen keskustassa. Rullassa voi taiteilla, leikkiä ja siellä on aina jokin lapsille suunnattu näyttely. Bussille lähtö aiheutti hikeä pintaan ja lopulta juoksimme pysäkille.

Vaikka kuinka yrittäisi valmistautua ajoissa, viime hetkellä jollain on pipo hukassa tai tapahtuu jotain muuta, mihin ei ole osannut varautua. Olin tehnyt aamulla seuraavan päivän ruoan valmiiksi ja lattanut sen terassin pöydälle jäähtymään. Koiramme oli jotenkin saanut ne sieltä ja ilmeisesti söi lounaaksi 400g jauhelihapihvejä, minkä huomasin juuri ennen lähtöä.


Torstaina meillä on hieman extreme-päivä. Meiltä piti olla vesi poikki koko päivän, mutta se palautui jo onneksi iltapäivällä. Olimme kuitenkin toki varautuneet siihen, että seuraavan kerran saisimme vettä vasta seuraavana päivänä. Ohjelmassa oli kirjastoreissu, uimahallissa suihkuttelua ja ruokailua retkihengessä kertakäyttöastioilla.


Mieheni oli perjantaina vapaalla ja minä pääsin hierojalle ja ystäväni kanssa lounaalle. Viikonlopuksi lähdimme vielä pienelle talvilomareissulle Jyväskylään, mistä voit lukea enemmän täältä. Viikko oli tosi onnistunut ja äidillekin melkein pelkkää lomaa. Isommat pojat leikkivät useana päivänä kahdestaan ilman riitoja! Ja ehdimme tehdä paljon kaikkea kivaa arjesta poikkeavaa. Kotiloma olikin tosi kiva ja melkein jopa rentouttava, vaikka en olisi sitä etukäteen ikinä uskonut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa