Helpot halloween herkut ja hauskat kasvikset lapsille

Vietimme erittäin pienimuotoisesti halloweenia kotona perheen kesken. Olimme loppuviikosta reissussa ja tulimme kotiin lauantaina noin klo 16. Mitään kovin erikoista en siis alkanut kokkaamaan, vaan googlettelin nopeasti muutamia ideoita ja yhdistelin niitä meidän halloweenherkuiksi. Nämä eivät siis ole itse keksimiäni, vaan olen saanut näihin ideoita Googlen kuvahausta ja toteuttanut omalla tavallani.

En muutenkaan oikein tiedä, mitä mieltä olen halloweenista. En muista, että olisin juhlinut sitä ikinä lapsena. Ja en tiedä, onko se silloin ollutkaan Suomessa kovin merkittävä juhla. Nyt vuosi vuodelta tuntuu, että halloween on muodostumassa isommaksi juhlaksi myös Suomessa. Ainakin kaupallisesti. Ja toisaalta onhan se kiva ja tunnelmallinen juhla pimeään syksyyn. Kesän ja joulun välissä ei juurikaan ole juhlapyhiä. Meidän halloweeniin ei kuulu pelottelua vaan kivaa yhdessä olemista, valoja ja kynttilöitä sekä hyvää ruokaa.

 

Hauskat kasvikset lapsille

Keskityin tällä kertaa tarjoilussa suolaisiin ja terveellisempiin vaihtoehtoihin. Tosin isommille lapsille oli tarjolla karkkipäivän karkit "matojen" ja vaahtokarkkien muodossa. Salaattina toimi värikäs "pöllö", jossa oli naposteltavaa jokaisen makuun. Olen yrittänyt lisätä kasviksien ja hedelmien määrää lasten päivittäisessä ruokavaliossa ja naposteltavat porkkanatikut sekä valmiiksi pilkotut ja kuoritut hedelmät katoavat nopeasti lasten suihin.

Emme ehtineet tänä vuonna kaivertamaan kurpitsaa, mutta tein pieniä kurpitsoja mandariineista ja lisäksi lapset arkartelivat niitä oranssista pahvista. Mandariini kurpitsat bongasin Kinuskikissan helpoista ja nopeista halloween-herkuista. Lisäksi pöydästä löytyi hiiriä. Päärynänpuolikas muuntui hiiren vartaloksi ja silminä ja häntänä oli Snören lakunauhaa.

 

Halloween ruokaa: Hauskat hämähäkki hampurilaiset

Ruokana meillä oli halloween hampurilaisia. Tein nopeasti jauhelihapihvit ja jokaiselle täytteeksi omia lempparijuttuja. Hämähäkin jalat muodostuivat mustasta Snören lakusta. Lasten hamppareilla oli silmät ja suu pienistä vaahtokarkeista tai pienistä tomaateista ja kurkusta.

Meillä oli lasten kanssa tosi kiva ilta. Lapset saivat pukeutua naamiaisasuihin, söimme ja vietimme iltaa yhdessä. 4-vuotias toivoi, että halloween olisi jatkunut vielä sunnuntaina.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa