Pienen pojan huone ja lastenhuoneen sisustaminen: 2-vuotiaan huone

Muutimme keväällä uuteen kotiin ja jokainen lapsistamme sai oman huoneen. Sisustaminen on jäänyt kesän aikana pihahommien ja muun raksaamisen jalkoihin, mutta 2-vuotiaan huoneeseen sain alkusyksystä hankittua jotain uutta. Tässä vaiheessa on siis kiva kurkistaa, miltä meidän 2-vuotiaamme huone tällä hetkellä näyttää.

Ensimmäisessä kuvassa olevan ihanan Mini Speeders auton lapsemme sai 2-vuotissynttärilahjaksi. Ostimme muuten sen Tori.fi:n kautta, mutta kunnoltaan se oli aivan kuin uusi. Erityisesti lasten tavaroissa kannattaa suosia käytettyä.

polkuauto
 

Pienen pojan huone: Lastenhuoneen lamppu, verhot ja matto

Kun muutimme, 2-vuotiaan huoneeseen päätyi lampuksi vanha keittiön lamppu, vuokrakotimme pimennysverhot ja matoksi edellisen kodin lasten leikkiparven automatto. Päätin siis ensitöikseni hankkia uuden lampun, verhot ja maton.

Rakennusvaiheessa valitsimme tähän huoneeseen tehosteseinän tapetiksi Mr. Fox Snow -tapetin. Se on ihana ja sopii hyvin tähän huoneeseen. Koen myös, että tapetti ei ole kuitenkaan liian lapsekas, joten sitä ei välttämättä joudu vaihtamaan ennen kouluikää. Täällä lisää medän lastenhuoneen tapettien valinnoista.

pienen pojan huone

En halunnut mitään selkeää lastenhuoneen lamppua, vaan pidempiaikaisen vaihtoehdon. Selasin erilaisia nettikauppoja ja olin päätynyt jo erääseen Ikean valaisimeen. Kun näin sen livenä, se ei kuitenkaan tuntunut yhtään sopivalta.

Kiertelin Ikean valikoimaa edestakaisin ja lopulta ihastuin tähän Ikea PS 2014 valaisimeen. Narusta vetämällä voi muuttaa valaisimen ilmettä ja valon määrää. Eli valaisimen saa yhtenäiseksi palloksi, jolloin se antaa vain vähän valoa tai sen voi avata "kokonaan" ja se valaisee kirkkaasti. Laitoimme valaisimeen 4000K lampun, joten värisävy on enemmän valkoinen kuin keltainen.

Verhoiksi valitsin Eurokankaan Puun takana -kankaan. Verhoihin halusin jotain lapsekasta, mutta en kuitenkaan mitään liian levotonta. Lisäksi niiden pitäisi sopia värimaailmaltaan sekä kuvioiltaan huoneen tapettiin. Mietin pitkään, että tuleeko tästä liian levoton yleisilme, mutta loppujen lopuksi verhot sopivat hyvin ja tuovat raikkaan ilmeen koko huoneelle.

Maton kriteerinä oli tietyt värisävyt ja jotain pienelle pojalle sopivaa. Ensisijaisesti etsin autoteemaisia mattoja ja toiseksi jotain lapselle sopivaa kuviollista mattoa. Loppujen lopuksi en löytänyt kovin montaa vaihtoehtoa, mutta kun näin Jolly Roomin Gummerad Automaton, ihastuin siihen samantien. Kaiken lisäksi Jolly Roomilla oli juuri silloin menossa mattojen alennuskampajan, joten tilasin maton samantien.

Matossa on juuri sopivat värisävyt tähän huoneeseen, mutta se ei ole kuitenkaan liian levoton. Samalla se innostaa leikkimään, on pehmeä ja pysyy paikoillaan. Maton pohja on siis "kuminen" eikä liiku herkästi pois paikoiltaan. Tämä oli myös ykis kriteeri matolle. En halunnut lastenhuoneeseen ohutta mattoa, mikä olisi aina rutussa.


Lastenhuoneen sisustaminen: Minkälainen säilytyskaluste lastenhuoneeseen?

Tällä hetkellä meidän 2- ja 4-vuotiaiden suosikkileikkejä ovat "kotileikit" sekä autoleikit. Tuntuu, että pikkuatoja on meillä ihan joka paikassa. Kylpyhuoneessa, takkien taskuissa, olohuoneessa, sohvan alla, aikuisten makuuhuoneessa, kaikissa sängyissä ja ympäriinsä lattioilla. Joskus aikoinaan järjestelin autoja eri laatikoihin esimerkiksi "silmäautot" omaansa, isommat autot toiseen, Hot Wheels -autot kolmanteen jne. Yhden lapsen kanssa se vielä jotenkin sujui, mutta nyt leikkijöiden lisääntyessä, tämä työ on ihan mahdotonta. Niinpä olen kokenut parhaaksi Ikean Kallax-hyllykön ja siihen kuuluvat isot lelukopat. Niihin voi illalla kerätä autot nopeasti pois lattioilta ja lasten on helppo ottaa ne sieltä taas uusiin leikkeihin.

Sen verran vielä yritän pitää lelujärjestystä yllä, että esimerkiksi duplot, junaradan palat, play mobilit ja muut tälläiset selkeästi omanlaiset lelut kerätään omiin laatikohinsa. Tämän lapsetkin ovat jokseenkin sisäistäneet ja tietävät, missä on junalaatikko ja missä legolaatikko. Myös kirjat pyritään laittamaan aina omille paikoilleen tiettyihin hyllyihin.

Keittiöleikit ovat meillä suosiossa ja Ikean keittiö oli hyvä löytö Facebook-kirpparilta. Viime joulun aikaan Lidlissä myytiin ihania puisia leluja edullisesti ja meillekin eksyi sieltä pukinkonttiin muun muassa pitsa, kasviksia ja grilli. Näillä on kokkailtu ahkerasti ja välillä meillä on ravintola, välillä tehdään retkieväitä ja toisinaan pystyssä on kauppa. Ruokaleikkeihin on itsekin jotenkin luontevampaa heittäytyä kuin autoleikkeihin, vaikka olen niitäkin jo harjoitellut tässä pian 8-vuoden ajan :)


Huoneen valkoisille seinille kaipaan vielä ilmettä ja leikkikeittiön yläpuolelle laitettiin nyt alkuun tauluhylly. Siihen voi vaihtaa kuvia ja tauluja ja siellä on esillä myös lapsen omaa taidetta. Muutaman taulun aion kuitenkin vielä kiinnittää muualle huoneeseen, mutta ne ovat vielä (pitkällä) työlistalla.

Myös pinnasänky tulee pian vaihtumaan Unipuun jatkopuu-sänkyyn, mikä odottaa jo varastossa valmiina. Jossakin vaiheessa siirrämme myös tähän huoneeseen vihreät lasten pöytäkalusteet 4-vuotiaan huoneesta (yksi tuoli näkyykin tuolla yhdessä kuvassa ylempänä). Samalla luultavasti ikkunan edessä oleva Kallax-hyllykkö nostetaan pystyyn. Paljon on siis vielä muutoksia tulossa, mutta ihanaa, kun sain aikaiseksi jo jotakin valmistakin. Talven aikana on tarkoitus sisustaa hieman lisää vielä muitakin huoneita.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa