Maidoton mustikkakakku ja testissä sveitsiläinen marenkivoikreemi maidottomana
Koronan takia en ole päässyt leipomaan pitkään aikaan. Ei ole siis ollut oikein syytä leipoa, kun meillä ei ole käynyt ketään vieraita aikoihin. Nyt päätin kuitenkin viikonloppuna tehdä kakkua, olkoon vaikka kakkua korona-ahdistukseen.
Olen jo pitkään halunnut kokeilla sveitsiläisen marenkivoikreemin tekemistä. Sain joululahjaksi leivontaan sopivan lämpömittarin, joten sekin piti jo saada koekäyttöön. En ole vielä ehtinyt hankkia raappaa kakun pinnan tasoittamiseen, joten tällä kertaa en saanut kakun pintaa tasoitettua, mutta pikkuhiljaa opin uutta :) Yksi lapsistamme ei pidä suklaasta, joten tein suklaaganachen vain kakun toiseen reunaan ja kakun koristelu jäi hieman vajaaksi. Kakku ei siis ole mitenkään viimeistelty, mutta mustikkamoussesta tuli niin hyvää, että haluan sen kirjoittaa itsellenikin muistiin.
Kakkupohja
Kakkupohjana on niin sanottu tavallinen sokerikakkupohja. Tämä on tehty lasitekniikalla eli mittaan kolmeen samanlaiseen lasiin yhtä paljon kananmunia, sokeria ja jauhoja. Minulla oli käytössä korkea kakkuvuoka ja halusin leikata sen neljään osaan, joten tein pohjan 5 kananmunalla. Tässä pohjassa on:
- 5 kananmunaa
- 5 kananmunan verran sokeria
- 5 kananmunan verran jauhoja: 1 tl leivinjauhetta + noin 1/3 perunajauhoja + vehnäjauhoja TAI Semperin gluteenitonta jauhoseosta
Paista 175 asteeessa noin 30-40 minuuttia. Kokeile tikulla, onko pohja kypsä myös keskeltä.
Maidoton mustikkamousse
- 2 prk Piltti mustikkasose
- 3/4 purkkia Alpro Soya Vanilja Greek Style -rahkaa (500g purkki)
- 1 pieni prk Alro Soya mustikka Greek Style -rahka (tästä saa makeaa mustikkahilloa mousseen)
- 1 prk Alpro Soya vispautuva vispi vispattuna
- 5-6 liivatetta + mehua liivatteiden sulattamiseen
- pakasteesta mustikoita ja vadelmia
- ripaus vaniljasokeria
Maidoton sveitsiläinen marenkivoikreemi
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl sokeria
- 100g maidotonta leivontamargariinia
Kommentit
Lähetä kommentti