Mitä teet ensimmäiseksi, kun korona on ohi?

Viime päivinä mieleeni on hiipynyt pieni korona-ahdistus. Ehkä se johtuu osaltaan siitä, että talvinen sää on muuttunut sateeksi ja liukasteluksi ja lasten talvilomakin lähestyy. Meidän oli tarkoitus loman aikana ulkoilla paljon, mutta parhaat talvisäät ovat hiipumassa. Nyt mietimme kuumeisesti, että mitä keksimme, että loma tuntuisi lomalta? Minnekään sisäleikkipaikkoihin emme ole menossa eikä tiedossa ole mitään reissuja, ei edes mummolaan.

Tänään hallitus kertoi jälleen kiristyvistä koronarajoituksista ja seuraaviin kuukausiin ei ole ainakaan helpotusta tiedossa. Toki olen onnellinen, että olemme saaneet olla terveinä ja arki on pyörinyt suhteellisen normaalisti, mutta kyllähän sitä vuoden erakoitumisen jälkeen alkaa jo pikkuhiljaa kaipamaan sitä vanhaa normaalia.


Mitä teen ensimmäiseksi, kun korona on ohi?

Kaikista eniten kaipaan sosiaalisia kontakteja. Kaipaan perhettäni ja muiden läheisten tapaamista. Sisarukseni olen tavannut viimeksi kesällä! Asumme kaukana toisistamme ja kaikki me olemme vältelleet reissaamista. Onneksi on edes videopuhelut ja lapsetkin näkevät ruudun kautta läheisiä.

Epäilen, että muistaako meidän 2-vuotiaamme edes millaista on mummoloissa. HopLopit ja vastaavat ovat hänelle ihan vieras käsite. Vuosi sitten oli ihan kivaakin, että koko ajan ei tarvinut olla menossa jonnekin, mutta nyt huomaan kaipaavani jopa sinne HopLoppiin :D Onhan tämä toki taloudellista, kun vapaa-ajalla ei kulu rahaa juuri mihinkään ylimääräiseen.

Muutama viikko sitten oli ihan ok ajatus, että olemme loman ajan kotona, koska oli ihan huiput hiihto- ja luistelukelit. No, tämä on jo muuttunut ja nyt olisi kelien puolesta ihanaa lähteä pohjoiseen hiihtämään. Toisaalta tämän hetkisen koronatilanteen takia on tavallaan helpottavaakin, että emme ole lähdössä minnekään. Ensi vuoden talvilomalle suunnittelen reissua lappiin!

En ole käynyt missään ulkona syömässä moneen kuukauteen. Ehkä viimeksi kesällä? Meillä on kuun lopussa 10v hääpäivä ja aiomme mennä jonnekin mieheni kanssa syömään tai vähintään hakea kotiin jotain spessua. Tällä hetkellä ajatus lasten kanssa ravintolaan menosta ei kiinnosta yhtään, koska 2-vuotias ei pysy kovinkaan kauan paikallaan eikä kädet pysy kovinkaan kauan puhtaana. Kun korona on ohi, sovin ihan varmasti ruokatreffit ystävän kanssa!


Olen miettinyt myös sitä, että mitä tapoja korona-ajasta jää käyttöön ja onko meillä enää paluuta vanhaan normaaliin? Koko maapallon väestön rokotekattavuuteen tulee menemään kauan ja kauanko rokotuksen suoja edes kestää? Palaako kätteleminen samassa mittakaavassa enää takaisin ja jääkö kasvomaskit käyttöön tiettyihin tilanteisiin?

Toivottavasti lisääntynyt käsien pesu jää pysyväksi, mutta jääkö käsidesit kauppoihin? Näin ihanan videon pienestä lapsesta, joka "otti käsidesiä" jokaisesta vähänkään käsidesisäiliötä muistuttavasta asiasta. Se on nykyisten pienten lasten todellisuutta eivätkä he tiedä muusta. Mennyt vauvavuosikin on ollut äideille aika erilainen kuin aikaisemmat vauvavuodet ns normaaliin aikaan. Verkostoituminen toisten äitien kanssa on ollut varmasti tosi haastavaa ja ehkä yksinäisyyttä on ollut enemmän kuin aikaisemmin.

Tuleekohan siis aikaa, milloin voitaisiin sanoa, että korona on ohi? Ehkä se on muuttanut elämäämme ja osa tavoista ja rajoituksista jäävät pysyviksi. Aika näyttää. Toiveeni koronan jälkeiselle ajalle ovat kuitenkin toivottavasti realistisia ja pian toteutettavissa olevia. Oman perheen tapaaminen, ulkona syöminen, viikonloppureissut Suomessa ja lasten vieminen HopLoppiin!

Mitä sä teet ensimmäiseksi, kun korona on ohi?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa