Äiti lähtee lepäämään! Mitä sateinen Tampere tarjosi meille?

Olen kuullut sanottavan, että talon rakentaminen on tie kohti avioeroa. Me ei olla sillä tiellä, mutta alan ymmärtää sen sanonnan taakse. Meille tulee muuttovalmis talo, mutta tilausta allekirjoittaessa en todellakaan ollut tietoinen siitä, miten paljon aikaa ja voimia taloprojekti tulee loppujen lopuksi viemään. Ja en tosin tiedä vieläkään, sillä talon valmistumiseen menee vielä koko talvi...

Toki kaiken voisi ostaa ihan valmiina, mutta varmasti yleisempää on, että rakennuttaja osallistuu jollain tavalla projektiin. Meillä mieheni oli kesällä paljon mukana tontin maatöissä ja autokatos+varastorakennus tuli meille osina, mikä on tarkoitus saada kasaan omin voimin. Myös rakentamisen aikainen siivous kuuluu kokonaan meille eli viemme rakennusjätteet kaatikselle ja huolehdimme muutenkin ylimääräiset tavarat pois tontilta. Talo on muuttovalmis, mutta sen eteneminen vaatii paljon päätöksiä ja asioiden järjestelyä.

scandic

Lähes kaikki rakentamiseen liittyvät asiat ovat kasaantuneet mieheni harteille ja minulle on jäänyt kodista, ruoasta ja lapsista huolehtiminen. Tämän ohella mies käy tietysti töissä ja minä olen yrittänyt edistää opintojani parhaalla mahdollisella tavalla. Molemmat ovat siis väsyneitä. Jos tähän päälle vielä oikeasti tulisi kaikki materiaali- ja toimittajavalinnat ja meidän vastuulla olisi lisäksi koko talonrakentaminen, voisi pinna kiristyä asteen verran lisää. Meillä kuitenkin muuttovalmiiseen talopakettiin kuuluvat valmiit toimittajat ja vakiokalusteet, joihin teemme vain tarvittavat muutokset ja talo rakentuu pikkuhiljaa muiden toimesta.

Mutta tässäkin on jo ihan tarpeeksi ja parin tiukan viikon ja muutamien miehen työreissujen jälkeen päätin, että minun on aika ottaa vuorokauden irtiotto kotiarjesta ja lähdin siskoni kanssa hotellilomalle. Olen äärimmäisen kiitollinen miehelleni, että hän tekee niin paljon tällä hetkellä perheemme eteen, mutta tuntuu, että oman jaksamisen kannalta myös itse olen pienen rentoutumisen tarpeessa.

Viikonloppuvapaa Tampereella  

Siskollani oli sopivasti lomaa töistä ja päätimme viettää siskoviikonlopun. Päädyimme helppoon ratkasuun ja varasimme hotellin Tampereelta. Tampere on meille rakas kaupunki, sillä olemme molemmat opiskelleet ja asuneet siellä. Asuimme jopa hetken samassa TOAS:n talossa ja samassa rapussa. Viikonlopun tarkoituksena oli ennenkaikkea rentoutua, viettää siskoaikaa ja tehdä yhdessä jotain kivaa. Tapasimme jo aamupäivällä ja puolilta päivin suuntasimme lounaalle Bistro Venlaan. Bistro Venlan ruokalista on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia vaihtoehtoja ja päädyimme Venlan erikoissalaatteihin. Täältä saa rentoa, mutta laadukasta ja hyvän palvelun lounasta. Suosittelen!

tampere lounas
Bistro Venlan salaatit

Sää ei hellinyt meitä, mutta vietimme silti melkein koko lauantaipäivän ulkona. Sateenvarjot olivat tietysti unohtuneet kotiin, mutta sadetta tuli onneksi vain kuuroina pitkin päivää. Kumpikaan ei innostunut shoppailusta muutamaa vakkarikauppaa lukuunottamatta, vaan kiersimme Tampereella meille tärkeissä ja kivoissa paikoissa. Tähän listaan kuuluu ehdottomasti Finlaysonin alue. Pidän Finalysonin alueen tunnelmasta ja siellä on tapahtunut minulle paljon tärkeitä asioita. Meidän ensimmäiset treffit mieheni kanssa olivat Finlaysonilla, Plevanan elokuvateatterissa. Olemme sanoneet tahdon Finalysonin kauniissa kirkossa ja kaksi lapsistamme on kastettu siellä. Toki siis myös Finlaysonin alueen läheiseltä patosillalta löytyy meidän "rakkauslukko". Myös muuten kaksi työpaikkaani on sijainnut Finlaysonin alueella, joten olen viettänyt siellä aika paljon aikaa.

tampere lukot
Patosillan lukot

Ratikalla Kalevaan ja kahville Alleduuriin

Saimme jostain ajatuksen, että lähdemme käymään Kalevassa. Meidän TOAS:n kotimme sijaitsi Kalevassa ja siskoni ei ole käynyt alueella vuosiin. Kaleva on muuttunut tosi paljon lähivuosien aikana. Sinne pääsee pian ratikalla ja uusia asuintaloja on noussut pitkin Sammonkatua. Kävellessämme kohti vanhaa kotitaloamme, ei ympärillä ollut juurikaan mitään tutunnäköistä. Tuli olo, että olen jo tosi vanha, kun opiskeluaikainen kotiympäristö oli ehtinyt tässä välissä muuttumaan lähes kokonaan. Kaleva oli muuten tosi ihana paikka asua kahden koiran ja miehen kanssa. Ympärillä on metsää, puistoalueita ja hyvät palvelut. Keskustaan kävelee nopeasti ja busseja kulkee tasaisin väliajoin, kun vaan menee pysäkille odottamaan.

tekemistä tampereella

Kalevan reissuun liittyi myös ajatus pistäytymisestä samalla kertaa Tammelassa. Tammelassa on ihana kahvila nimeltään Alleduuri. Alleduuri on erikoiskahvila, jonka kaikki tuotteet ovat gluteenittomia, maidottomia ja kananmunattomia, eivätkä sisällä vehnää, ruista, ohraa, pähkinöitä tai kalaa. Meillä on molemmilla erikoisruokavalio ja olen tottunut siihen, että kahviloissa ei yleensä ole juuri mitään maidotonta tarjolla. Joitakin vuosia sitten ajattelin yllättää mieheni hääpäivänämme ja päätin hakea töiden jälkeen kahvilasta jotain herkkuja kotiin. Kävin kolmessa eri kahvilassa ja lopulta kolmannesta löytyi maidottomana munkkeja! Ei ihan herkkuleivos, mutta tyhjää parempi. Nykyisin tilanne on hieman muuttunut, mutta harvemmin on kuitenkaan valinnanvaikeutta.

Alleduurissa pääsimme valitsemaan tarjolla olevista tuotteista ihan minkä vaan halusimme! Valitsimme bataattileivokset "vaniljakastikkeella" ja Poikain Parhaat puolukka limonaadia. Limonaadit valmistetaan pienissä erissä käsityönä, jokainen pullo pullotetaan ja korkitetaan erikseen ja tuotteet eivät sisällä lainkaan teollisia väri- tai makuaineita. Oli kyllä tosi hyvää! Alleduurista voi myös hakea tuotteita mukaan tai vaikkapa juhliin tarjottavaksi erikoisruokavaliota noudattavalle.

tampere kahvila

Ratinan kautta rentoutumaan

Tammelasta kävelime sateisen keskustan läpi Koskariin ja sieltä muutaman kaupan kautta Ratinaan. Meidän ei ollut enää tässä vaiheessa tarkoitus shoppailla, mutta innostuimme H&M:n Halloween jutuista ja siellä taisi vierähtää vartti jos toinenkin. Päivän yksi parhaista jutuista oli, että meillä ei ollut mitään aikataulua! Ei ollut kiire minnekään eikä mitään sovittua kellonaikaa koko päivänä. Olimme kahden vaiheilla, että menemmekö illalla ravintolaan syömään vai otammeko pitsat mukaan hotellille. Pitsat voitti ja se oli ihan täydellinen ratkaisu.

Koko päivän ulkoilun jälkeen oli ihanaa vaihtaa legginssit jalkaan, heittäytyä hotellin sängylle ja syödä pitsaa :) Olimme sopineet, että kumpikaan ei katso torstain This Is Us -jaksoa, vaan katsomme sen yhdessä. En nykyään katso juurikaan telkkaa, mutta This Is Us on "pakko" nähdä ja nyt saatiin katsoa se yhdessä. Ihan paras ja koukuttavin sarja pitkään aikaan!


Hotellilla oli sauna lämmin ja ilman etukäteisuunnittelua lähdimme saunomaan. Olimme molemmat samaa mieltä, että pitsat ja rentoilu voitti ihan heittämällä ravintolaillan. Illalla ehdimme vielä herkutella ja itse nautin kiireettömästä illasta.

Pyynikki

Hotelliloman yksi parhaista jutuista on aamupala! Nykyisin syön aamupalan joka aamu lasten kanssa. Se koostuu lähinnä puurosta, minkä syön vasemmalla kädellä, samalla kun autan R:ää hänen puuronsa kanssa. Scandicissa on tosi hyvä kattaus myös erikoisruokia ja tuli taas syötyä hieman enemmän kuin tarpeeksi. Päätimme lähteä vielä sulattelemaan aamupalaa Pyynikille. Pyynikki kuuluu myös näihin tärkeät paikat Tampereella listauksen TOP5:seen.

tekemistä tampereella

Ruska oli jo alkanut karisemaan puista, mutta Pyynikin maisemat ja maastot ovat ihanat. Hiki tuli, kun kiipesimme raput ylös, mutta ihan paras tapa aloittaa sunnuntaiaamu. Koirien kanssa olen lenkkeillyt Pyynikillä paljon ja aika monta retkeä on tehty myös Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan. Tampere on aika ihana, myös sadesäällä!

Mikä on sun lemppari paikka Tampereella?

Lue myös:

Kotiäidin pelastus, kauniit ja kevyet korut! Täällä mun suosikkikorut.
Höyhenen kevyet korvikset: Korut osana sisustusta

"Kolmen lapsen kanssa minulla ei usein ole lähtötilanteissa paljon aikaa omaan laittautumiseen. Koruista on tullut pelastus kiireisiin lähtöihin ja niillä saa hetkessä olon, että on laittautunut. Minulla oli aikaisemmin tapana pitää samoja korviksia tosi pitkään ja saatoin vaihtaa niin sanotut arkikoruni vain juhliin. Nykyisin vaihtelen koruja usein ja valitsen aamulla korvikset fiiliksen mukaan."


Kolmen lapsen kanssa ensimmäinen lomareissu.
Kylpyläloma kolmen alle kouluikäisen kanssa

"Kolmen pienen lapsen kanssa reissaaminen vaatii kuitenkin aika paljon valmisteluita etukäteen. Olimme vain yhden vuorokauden, mutta auto oli täynnä tavaraa. Rattaat, ulkoiluvaatteet, vaihtovaatteet, kylpylätavarat, lääkkeet varalta, lasten lelureput (kyllä, jokaiselle piti olla oma!), eväät, vauvan pullot, fairya niiden pesuun, vauvan unipussi, lasten unilelut ja vaipat kahdelle. Vauvalle piti miettiä aamu- ja iltapuurot, lounaat ja päivällinen, jotain välipalaa ja maidot."
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?