DIY: itsetehdyt kuusenkoristeet soodataikinasta

Tänä jouluna olen askarrellut enemmän kuin aikoihin. Olemme tehneet kotiin erilaisia jouluaskarteluja ja myös paketteihin kietoutui tänä vuonna useampia itse tehtyjä lahjoja. Ideoita jäi vielä toteuttamattakin, mutta ehkä kokeilemme niitä lasten kanssa ensi vuoden aikana.


Itsetehdyt kuusenkoristeet: Askartele lapsen kanssa joululahja

Innoistuin jouluviikolla kokeilemaan soodataikinaa ja teimme O:n kanssa ihania sydämen muotoisia kuusenkoristeita kotiin sekä lahjaksi. Ensin sain ajatuksen taikataikinasta, mutta päädyin kuitenkin soodataikinaan, vaikka se olikin minulle ihan uusi tuttavuus. Soodataikina on helppo ja nopea tehdä. Taikinaan tulee ihana kimallus, joten se on valmiina tosi kauniin näköistä. Soodataikinan ohjeen löysin täältä.

Soodataikinan ohje joulukuusen koristeisiin

1 dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä

Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Laitan taikina kulhoon ja anna jäähtyä (kostean?) liinan alla. Taikina on valmista muotoiltavaksi, kun se on jäähtynyt.

Me teimme kuvioita sydämen muotoisella piparimuotilla. Koristeisiin voi painaa kuvioita esimerkiksi pitsiliinalla tai kuviolautasen pohjalla. Me teimme kuviot silikonisella muotilla, millä voi tehdä myös kakkuihin koristepitsiä. Jos koristeet haluaa roikkuviksi, tässä vaiheessa kannattaa myös painaa reiät narulle esimerkiksi hammastikulla. Me jätimme koristeet kuivumaan yön yli ja aamulla ne olivat jo ihan kovia. Soodataikinaa on suhteellisen helppo käsitellä, kun on se jäähtynyt kunnolla. Lämpimänä se tarttuu ja repeytyy helposti. Tähän saisi ehkä painettua nätisti myös esimerkiksi pienen lapsen jalanjäljen.

Koruupuu saatu yhteistyönä Samaskorulta

Ihanat joulukortit: Kuusikortit

Paketoimme koristeet muutaman kappaleen erissä sellofaaniin ja vielä paketteihin, jotta ne olisivat yllätys lahjansaajalle. Lisäksi askartelimme O:n kanssa paketteihin kuusikortit. Kortin taakse löysin kivan ja lahjaan sopivan runon. On ihanaa tehdä osaan lahjoista vielä erikseen omat kortit lahjansaajalle.

"Nallekin jo uniltaan nousi,
kettu hännän kampasi.
Hiiriäiti lapset puki,
jänöjussi korvansa suki.
Väki metsän kokoontuu,
kun loistaa kuusipuu."


Lue myös:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa