Ihanat kuusenkoristeet soodataikinasta!

Tänä jouluna olen askarrellut enemmän kuin aikoihin. Olemme tehneet kotiin erilaisia jouluaskarteluja ja myös paketteihin kietoutui tänä vuonna useampia itse tehtyjä lahjoja. Ideoita jäi vielä toteuttamattakin, mutta ehkä kokeilemme niitä lasten kanssa ensi vuoden aikana.


Soodataikina

Innoistuin jouluviikolla kokeilemaan soodataikinaa ja teimme O:n kanssa ihania sydämen muotoisia kuusenkoristeita kotiin sekä lahjaksi. Ensin sain ajatuksen taikataikinasta, mutta päädyin kuitenkin soodataikinaan, vaikka se olikin minulle ihan uusi tuttavuus. Soodataikina on helppo ja nopea tehdä. Taikinaan tulee ihana kimallus, joten se on valmiina tosi kauniin näköistä. Soodataikinan ohjeen löysin täältä.

1 dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä

Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Laitan taikina kulhoon ja anna jäähtyä (kostean?) liinan alla. Taikina on valmista muotoiltavaksi, kun se on jäähtynyt.

Me teimme kuvioita sydämen muotoisella piparimuotilla. Koristeisiin voi painaa kuvioita esimerkiksi pitsiliinalla tai kuviolautasen pohjalla. Me teimme kuviot silikonisella muotilla, millä voi tehdä myös kakkuihin koristepitsiä. Jos koristeet haluaa roikkuviksi, tässä vaiheessa kannattaa myös painaa reiät narulle esimerkiksi hammastikulla. Me jätimme koristeet kuivumaan yön yli ja aamulla ne olivat jo ihan kovia. Soodataikinaa on suhteellisen helppo käsitellä, kun on se jäähtynyt kunnolla. Lämpimänä se tarttuu ja repeytyy helposti. Tähän saisi ehkä painettua nätisti myös esimerkiksi pienen lapsen jalanjäljen.

Koruupuu saatu yhteistyönä Samaskorulta

Kuusikortit

Paketoimme koristeet muutaman kappaleen erissä sellofaaniin ja vielä paketteihin, jotta ne olisivat yllätys lahjansaajalle. Lisäksi askartelimme O:n kanssa paketteihin kuusikortit. Kortin taakse löysin kivan ja lahjaan sopivan runon. On ihanaa tehdä osaan lahjoista vielä erikseen omat kortit lahjansaajalle.

"Nallekin jo uniltaan nousi,
kettu hännän kampasi.
Hiiriäiti lapset puki,
jänöjussi korvansa suki.
Väki metsän kokoontuu,
kun loistaa kuusipuu."


Lue myös:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Vauhdilla maailmaan - ambulanssisynnytys

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lastenjuhliin!

Curly girl suorille hiuksille: Miten hiukseni reagoivat?