Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: Itsetehty heijastin ystävälle (DIY)!

Tervetuloa Kaksplussan verkostoblogien joulukalenteriin! Joulukalenteriluukuista löytyy ihania leivonnaisia, itsetehtyjä lahjoja sekä koristeita, kauniita kattauksia ja jouluisia somistuksia, jotka johdattavat sinut ja perheesi Joulun tunnelmaan. Rauhallista ja lämmintä joulumieltä toivottaa Pikku Leijonat blogi! 

Joululahjaksi itsetehtyä, kaunista ja tarpeellista (DIY)

Tykkään tosi paljon kaikista itsetehdyistä kauniista jutuista, mitkä ovat samalla hyödyllisiä. En ole mikään erityinen taituri kädentaidoissa, mutta tykkään näpertää, jos siihen on vain aikaa. Viime aikoina ei ole liikaa ollut, mutta täksi jouluksi ajattelin kuitenkin valmistaa jotain pientä itsetehtyä. Nämä eivät ole mitään omakeksimiäni juttuja, mutta ehkä joku muukin saa tästä inspiraatiota omiin joulumuistamisiin.
Sudenkorentoheijastimet ohje

Muutama vuosi sitten tein lahjaksi sudenkorentoheijastimia. Innostuin puuhelmistä ja tein muun muassa töihin itselleni avainnauhan heijastimien lisäksi. Nyt ajattelin valmistaa muutaman uuden sudenkorentoheijastimen. Nämä ovat ihania!

Näihin tarvitaan
 • heijastinkangasta (joko liimattavaa tai lisäksi kangasliimaa)
 • puuhelmiä
 • jotain narua
 • papukaijalukko 


Ensimmäiseksi leikkasin heijastinkankaasta siivet. Itse leikkasin yhteensä neljä siiven palaa, kaksi hieman isompaa ja kaksi pienempää. Liimasin samankokoiset palat kangasliimalla toisiinsa, jotta siivet heijastavat molemmilta puolilta.

Tämän jälkeen pujotin naruun papukaijalukon ja ison helmen. Tein pienet reiät siipiin ja vein narun neulalla siipien läpi. Sitten vielä loput helmet ja viimeisen helmen jälkeen solmu.

Tähän löytyy paljon erilaisia ohjeita netistä. Esimerkiksi Helmikauppa.com sivulta löytyy tarkempi ohje hieman eri tavalla valmistettuun sudenkorentoheijastimeen.

Huopaheijastimet ohje (DIY)

Bongasin koulun joulumyyjäisissä lapseni luokan pöydästä aivan ihania heijastimia! Ostin sellaisen itselleni ja ajattelin valmistaa samantapaisia myös itse joulumuistamiseksi. 3-vuotias O saa askarrella (avustuksellani) tälläiset myös jouluksi päiväkodin aikuisille!
 
Näihin tarvitaan
 • paksua huopaa
 • heijastinkangasta (joko liimattavaa tai lisäksi kangasliimaa)
 • puuhelmiä
 • jotain narua
 • papukaijalukko


Heijastin voi olla minkä muotoinen vain! Itse valitsin näihin sydämen. Leikkasin paksusta huovasta sydämen ja liimasin molemmille puolille kangasliimalla heijastinkankaasta leikatut sydämet. Laitoin narun isoon neulaan ja vein sen sydämen läpi. Reikää ei kannata tehdä liian reunaan, ettei se repeä käytössä. Tämän jälkeen vain helmet naruun ja loppuun papukaijalukko.
 

Käy kurkkaamassa myös eilinen Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteriluukku Kolme kaunista -blogista sekä huominen luukku Hutimeni -blogista.

Ihanaa joulun odotusta!

Kommentit

 1. Ihania heijastimia! Mukavaa joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 2. Nää on ihania heijastimia ja kiva että jaat idean, näistä on helppo innostua ja lasten kanssa kivaa puuhaa tehdä. Me tehtiin viime jouluna just noita korentoja ja sitten myös erimuotoisia huopaheijastimia, piparimuoteilla tehtiin kuvioita. Yhden vuoden teema oli kettu. Tuo on hyvä vinkki, että reikää ei kannata tehdä liian lähelle reunaa...Meillä moni heijastin on pudonnut virheellisen reiän sijainnin vuoksi! Muutenkin lukot kannattaa kiinnittää huolellisesti, käytössä helposti muuten lähtee irti.

  Anna / Mustikkapasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! ❤ Mullakin oli yksi myyjäisistä ostettu heijastin ja se repesi. Enpä ollut älynnyt tota piparimuottia, kiitti vinkistä!😊

   Poista
 3. Aivan ihana idea ja tosi kauniit heijastimet! Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näistä on toivottavasti pitkään iloa!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa