Jouluhaaste: 24 asiaa joulustani

Nappasin Sasa Villa blogista ihanan jouluhaasteen, mikä on kiertänyt useissa eri blogeissa. Tässä minun 24 asiaa joulusta.


1. Lempi joululaulu?
En ole kovin innokas kuuntelemaan joululauluja. Jonkun verran niitä kuitenkin aina soitan ennen joulua. Klassinen ihana joululaulu on Tulkoon joulu, mitä laulamme 7-vuotiaan E:n kanssa kilpaa. E osaa sen täydellisesti ulkoa ja muistaa aina korjata mun virheet. Uudenajan lauluista tykkään paljon Laura Tähkän Joulu tuo luoksein rakkaat.

2. Suosikki jouluelokuva?
Aikuisten elokuvia katson nykyään valitettavasti tosi vähän…. Lasten jouluelokuvista yksi suosikki on Kadonnut joulupukki. Olemme katsoneet sen lasten kanssa, vaikka kuinka monta kertaa. Jos se on vielä näkemättä, niin suosittelen. Löytyy Yle Areenasta varmaan tänäkin jouluna.

3. Suosikki jouluherkku?
Jouluruoat! Eniten odotan kaloja ja äidin tekemää sienisalaattia. Ja tietty rosolli ja laatikot. Paras jouluherkku on lapsuudenkodin klassinen suklaa-puolukkakakku.

4. Missä vietät joulun tänä vuonna?
Tätä joulua vietämme minun lapsuudenkodissani. Näen myös molempia sisaruksiani, mikä on tosi ihanaa. On tosi harmi, että jouluna pitää aina tehdä valintoja, miten sitä vietetään. Meidän molempien lapsuudenkoti on kaukana omasta kodistamme eikä mitenkään onnistu kaikkien näkeminen kerralla.5. Oikea vai muovinen joulukuusi?
Ehdottomasti aito! Mieheni ei suostuisi siihen, että toisin kotiin muovisen kuusen. Se on hänelle tosi tärkeä jouluinen asia ja siihen liittyy paljon lapsuuden muistoja

6. Mitä traditioita odotat eniten?
Joulusauna tekee joulun tunnelman. Ja kuusen koristelu. Ja tietysti joulupukin kuumalinja

7. Milloin avaatte lahjat?
Meillä avataan lahjat aina jouluaaton iltana, jouluruoan jälkeen.

8. Kumpi on parempaa, lahjojen antaminen vai saaminen?
Nykyisin antaminen. On ihanaa keksiä jotain tosi sopivaa lahjan saajalle ja lasten iloa on tietysti ihana katsoa. Lahjat kuuluvat isona osana meidän jouluumme. Mutta pakko myöntää, että on myös kiva saada itsekin jotain. Sen ei tarvitse olla mitään isoa tai erikoista, vaan enemmänkin parasta on se, että joku on ajatellut minua.

9. Millainen paketoija olet?
Aika suurpiirteinen. Paketointi ei ole mun suosikkeja joulupuuhista. Tänä vuonna olemme lasten kanssa paketoineet yhdessä sukulaisten lahjoja ja se on ollut ihan kivaa. Myös omatekoisia juttuja on ollut kiva paketoida tänä vuonna.


10. Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?
Onneksi meidän perheessä ei käytetä joulupaitoja! En voisi kuvitella, että jokaisella olisi joku vilkkuva tai räikeä joulukuusi tai -pukkipaita. Meillä jouluna pukeudutaan siististi, mutta mukavasti. Tänä vuonna taidan pukeutua Papun kantomekkoon ja legginsseihin. Joulupaidat ovat ihan hauskoja ennen joulua pikkujouluissa tai työpaikalla piristämässä tunnelmaa.

11. Ihanin joulumuisto lapsuudesta?
 Koko jouluaaton tunnelma. Jouluaattoon liittyy vahvasti ne samat traditiot ja perinteet. Iltaa kohden jännitys alkoi aina kohota ja lopulta lahjojen saaminen kruunasi koko päivän odotuksen. Me on saatu aina aika paljon lahjoja.

12. Oudoimmat lahjat, joita olet saanut?
Hmmm... Olenkohan saanut mitään outoa? En keksi mitään lahjaa, mitä olisin ihmetellyt tai kummeksunut.

13. Mitä perinteitä haluat siirtää lapsellesi?
Ehdottomasti perheen yhteisen ajan. Meillä joulu on perhejuhla ja siihen kuuluu läheisesti yhdessä oleminen ja yhdessä tekeminen. Toivoisin, että jouluaattoon ei kuulu pelikonsolit tai kiirehtiminen. Joulusauna ja perinteinen jouluruoka kuuluvat myös meidän jouluun.

14. Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?
Teimme yhden kerran siskon ja äidin kanssa. Siitä ei taida olla tallessa todistusaineistoa, sillä lopputulos ei ollut ihan odotettu. Sokeria valui joka paikkaan ja seinät menivät vinoon. Tänä vuonna olen ihaillut Facebookissa ihan mahtavia piparitaloja ja olen alkanut miettimään, että kokeilisinko ensi vuonna...

15. Suosikkipuuhasi joululomalla?
Kirjan lukeminen. Olen monena vuonna saanut äidiltäni joululahjaksi kirjan (tai välillä olemme ostaneet sen yhdessäkin molemmille). Kun vielä vietin jouluja lapsuuden kodissani ennen omaa perhettäni, luin aina kirjan joulupäivänä. Lasten myötä kirjalle ei ole enää samalla tavalla aikaa ja tilalle on tullut ulkoilu. Kunpa vain olisi lunta!

16. On jouluaatto, mitä kupissasi on?
Iltapäivällä alkoholitonta glögiä ja illalla ruokapöydässä valkoviiniä. Meidän jouluun ei kuulu alkoholi oikeastaan muuten, kuin ruokajuomaksi jouluruuan kanssa. Punaviinistä en pidä.


17. Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?
Nyt tuli tosi vaikea kysymys! Lapset odottavat lahjoja eniten, mutta he saavat niitä muiltakin. Ehkä mieheni, sillä meillä on ollut aika raskas syksy ja hän ansaitsee huomiota ja kiitosta.

18. Mitkä värit tekevät joulusi?
 Kyllähän se punainen kuuluu jouluun kattauksessa ja koristeissa. Joulukuusen vihreys tuo oman tunnelmansa.

19. Mistä jouluperinteestä et pidä tai minkä skippaat?
En lisää riisipuuroon luumusoppaa tai kuten meilläpäin sanotaan, sekametelisoppaa. Meillä on sitä aina lapsuudenkodissa, mutta jätän sen aina syömättä.

20. Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?
En ole. En haaveile joulusta ulkomailla, mutta jonkun joulun haluaisin viettää lapissa.

21. On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?
Kalaa, kinkkua, salaatteja ja ehdottomasti bataattilaatikkoa.

22.Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?
Valkoiset! Meille ei tule värikkäistä valoja eikä
varsinkaan vilkkuvia. Onneksi mieheni on samaa mieltä asiasta.


23. Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai -päivästä?
Jouluaatto on minulle se joulu. Siihen päivään liittyvät ne kaikki jouluperinteet ja joulun odotus. Nuorempana joulupäivä oli rauhoittumisen päivä, mutta nyt lasten kanssa se on täynnä toimintaa.

24. Mikä joulussa on parasta?
Joulu on ihana! Tunnelma, ruoka ja yhdessä oleminen.

Ota haaste vastaan ja jatka sitä omassa blogissasi! :) 


Lue lisää:
Kommentit

  1. Tämä oli hauska postaus lukea! Nauratti tuo värivalo vai valkoinen valo -kysymys ja vastaus. Itsekin olen värivalojen kammoksuja, ja mieheni italialaisuuden myötä olen väkisin joutunut niihin tutustumaan, ainakin näkemään. Vannoin myös pitkään, että meille ei ikinä vilkkuvia valoja, ei koskaan! Ja nyt meillä on kuusessa vilkkuvat valot, valkoisen väriset tosin, siinä menee ikuisesti se raja, eli ei välkkyviä JA värillisiä. Ihmeesti tosin silmä tottuu, nyt ne valkoiset välkkyvät näyttää oikeestaan aika kivoilta... =) Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! No kompromissien takia varmaan itsekin taipuisin, mutta vaatisi totuttelua. Heitin instassa sulle tästä haasteen! Otathan vastaan, olisi kiva lukea sun vastauksia :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?