Joululahjavinkki tukemaan lapsen liikkumista!

Kaupallinen yhteistyö ReimaGo:n kanssa

Olemme päässeet testaamaan ReimaGo -aktiivisuusranneketta meidän ekaluokkalaisen ja 3-vuotiaan kanssa. Lue tarkemmin, miten lapsemme liikkuivat testiviikkojen aikana.

ReimaGo: Paljonko ekaluokkalainen liikkuu viikossa?
ReimaGo: Lapseni liikkuu liian vähän!

Meidän perhe liikkuu

Itselleni liikunta on aina ollut tärkeää ja toiveenani olisi, että lapsemme saisivat kotoa liikkumisen mallin ja se jäisi heille elintavaksi myös aikuisena. Liikun olosuhteidenkin pakosta lähes aina kotikulmilla kävellen (meillä on vain yksi auto), liikumme yhdessä perheenä ja pyrimme ulkoilemaan aina vapaapäivinä.

Kolmen energisen ja vauhdikkaan lapsen myötä liikkumisesta on tullut itsestään selvyys meidän arkeemme. E:lle liikunnalliset harrastukset, jalkapallo ja salibandy, ovat tärkeitä ja niitä tarvitaan myös arkisin, koulupäivien jälkeen. Mieheni on mukana aktiivisesti E:n harrastuksissa ja toimii molemmissa joukkueissa joukkueenjohtajana, joten nämä ovat koko perheen harrastuksia. Minulla olisi toiveena, että harrastuksista tulisi kiinteä osa lastemme elämää ja myös kaverit löytyisivät osaksi harrastusten parista.


Arkiliikunta

Kotoa saadulla mallilla on kuitenkin se suurin merkitys. Jos liikunnasta tulee elämäntapa ja arkiliikunnasta osa arkea, se on luonteva osa lasten elämää myös, kun he kasvavat. Osa lapsista liikkuu aivan itsestään "koko ajan", mutta toisia täytyy kannustaa ja innostaa. Ja jos esimerkiksi kouluun viedään aina autolla (välillä olosuhteidenkin pakosta), jää merkittävä osa viikon liikkumisesta tekemättä. Itse yritän tehdä arkisia valintoja, jotka lisäisivät askeleiden määrää melkein "huomaamatta".

"Kotoa saamansa mallin mukaan lapset oppivat, että liikkuminen kuuluu arjen rutiineihin. Perheen kanssa liikkuminen, ulkoileminen ja touhuaminen ovat valintoja, joiden myötä lapset oppivat liikkumisenkuuluvan päivittäiseen elämään. Lapsen liikkumismahdollisuuksia tuetaan myös liikkumisen mahdollistavalla vaatetuksella." 


Kolmen energisen pojan kanssa meidän perheen yhteiset tekemiset painottuvat paljon liikkumiseen. Käymme esimerkiksi retkillä, pyöräilyllä, pulkkamäessä ja pelaamme erilaisia liikuntapelejä. Nyt on ihanaa, kun kolmen lapsen kanssa onnistuu taas uimahallireissutkin, kun E osaa melkein uida, O pärjää lastenaltaassa kellukkeilla ja R viihtyy altailla pidempään. Talven tullen kaivamme myös luistimet ja sukset varastosta. Hankimme 3-vuotiaalle kunnon monot ettei hiihtämisen opettelu kaadu ainakaan irtoaviin remmisuksiin.


ReimaGo askelmittari ja sovellus

Meidän 7-vuotias ja 3-vuotias innostuivat ReimaGo askelmittarista ja varsinkin siihen liittyvä sovellus innosti jopa liikkumaan lisää. Sovelluksessa on peli, jossa pääsee etenemään sitä pidemmälle, mitä enemmän on liikkunut. Sovellus on myös tosi selkeä ja lapsenkin on helppo ymmärtää sen avulla omaa liikkumista.

Sovellukseen voi tehdä omia liikkumistavoitteita. Tavoitteeksi voi esimerkiksi määrittää, että montako päivää kestää, että lapsi on liikkunut mummolaan. Eli kauanko menee, että tietty kilometri määrä on saavutettu. Pelissä on pelin omia palkintoja, mutta niitä voi myös luoda itse lisää. Nämä innostavat lasta entisestään keräämään askeleita.

reima

Joululahjaksi lisää intoa liikkumiseen

ReimaGo askelmittari on kiva vaikkapa joululahjaksi ja siitä on iloa pitkäksi aikaa. Kaiken lisäksi nyt Reiman verkkokaupassa on ilmainen toimitus 2.12.2019 saakka.

"Tarjoamme nyt ilmaisen toimituksen kaikkiin tilauksiin 2.12. asti." Kaupassa on muuten muitakin hyviä aleja huomiseen saakka! Itse ajattelin tilata ainakin lapsille juomapullot, mitkä maksavat nyt vain 5€!


ReimaGo: Paljonko ekaluokkalainen liikkuu viikossa?
ReimaGo: Lapseni liikkuu liian vähän!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa